Hem > Forum > Ångest > Sömnlöshetens kaos

Sömnlöshetens kaos

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6
 • Jag fattar inte hur jag ska orka överleva utan sömn. Jag har sedan januari inte sovit mer än någon enstaka natt här och där. Sömnmedicin är ett skit verkar ju väldigt chans artart.

  Jag måste få sova hjärna håller på att rutna på mig och jag orkar inte kämpa mer.

  Snälla snälla hjälp mig.

   

  Jag har bett på mina bara knän att få hjälp från psykiatrin men det är vöntelista/väntetid. Men jag inte mer tid orkar inte mer.

   

  Följer alla råd som finns på hela internet. Och ja jag vet inte man inte ska hålla på med mobilen. Men jag får panik ångest över situationen. Måste göra något.

   

  😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

  I samband med en depression fick jag mycket stora problem med sömnen. Depressionen började med svårighet att sova. Det blev katastrof, hjärnan gick på högvarv och känslorna var kaosartade. Vände mig till en psykiatriker som jag hade haft kontakt med när jag var ung. Blev övertalad att börja med SSRI medicin. Efter ett par veckor blev sömnen mer normal. Ifrån att nästan inte sovit alls så blev det flera timmars sammanhängande sömn. Du har försökt få tid hos psykiatrin men de har väntetid. Vad gör man ? Då finns det bara VC o de kan ju skriva ut sömntabletter men frågan är om det räcker för dig. Om du inte sovit bra sedan januari är det ju urakut. Undrar lite över vilken sömnmedicin du fått. En insomningstabletter verkar väl bara fyra timmar. Förstår att du har läst mycket på nätet om sömn. Anledningen till att man får problem med sömnen är nog väldigt individuellt. Visst, vissa råd kan väl passa de flesta. Men det man har gemensamt är, att inte sova skapar kaos i hjärnan och påverkar det dagliga livet. Att gå omkring uttröttad och bara försöka hålla ihop är svårt. Hoppas att någon inom psykiatrin snarast inser det allvarliga i din situation och ger dig en besökstid så snabbt som möjligt.

  Trådstartaren

  Psykiatrin kan inget göra heller. Jag äter tre sömnmediciner plus atrax och theralen. Ssri och annat funkar inte på mig.

  Så jag har verkligen försökt men det finns ingen hjälp att få.

   

  Avatar

  Har du testat mirtazapin?Jag blev ”däckad av den men mådde dåligt nästa dag så kunde inte fortsätta.Men så är det ju inte för alla.Men hört att andra oxå haft lättare att somna på den.Atarax och theralen fungerar inte alls på mig.De lugnar inte ens. Många sover av melatonin oxå. har du testat det?Har du försökt få remiss till sömnlaboratorium?

  Usch vad jobbigt det låter! Att du inte fått sova okej sedan januari gör det ju inte heller bättre. Jag har också stora sömnproblem, och hade det ungefär så som du beskrev i trådstarten i 1,5 år innan jag gick med på att ens testa min första sömnmedicin och det var verkligen hemskt. Man blir ju helt handlingsförlamad utan sömn också!

  Det är svårt att ge tips på sömnmediciner då vi inte vet vilka du redan tar/har testat.

  Men om det är att somna du har svårt med, så kan melatonin (som redan nämnts) kanske hjälpa dig? Dock är det många läkare som inte kan tillräckligt mycket om melatonin, det finns ju två olika. Melatonin AGB och Circadin, den förstnämnda hjälper till att somna medans den sistnämnda hjälper till att fortsätta sova. Dock är det ett himla experiment för att få rätt dos av melatonin – för hög dos gör en pigg medans för låg dos inte ger önskad effekt.

  En del som inte hjälps av Atarax hjälps ju av Lergigan också, har du provat den?

  Sen, att man inte ska hålla på med mobilen. Javisst så är det la, men har man riktigt stora sömnproblem, extrem ångest och panikångest så är det inte så dumt att hålla på med mobilen, faktiskt. För mig är det så att jag måste hålla på med mobilen in i det sista, jag har lärt känna mig själv såpass bra nu att jag vet när jag är trött på sättet att jag kan sova och tills dess håller jag på med mobilen. För då kan jag ha det mörkt i rummet, annars sitter jag och pysslar/ritar/något annat. Men då behöver jag ha lampan tänd och då blir jag inte trött på samma sätt. Saker jag undviker i mobilen är spel som liksom kräver mycket uppmärksamhet, att man är snabb eller action-saker. Läser, skriver och spelar lugna spel utan tidspress på mobilen. Använder också night shift funktionen och det fungerar bra för mig. Det är så jag undviker mycket ångest och panikattacker på kvällar och nätter. Så att hålla på med mobilen på kvällarna/nätterna skulle jag faktiskt inte säga är bara dåligt.

  Trådstartaren

  Testat lergigan funkar inte. Har melatonin redan. Mirtzapem har jag inte provat. Får höra med läkare om det.

  Trådstartaren

  Nu har jag haft en dålig cykel igen. En dryg vecka och en halv har det inte blivit mycket sömn och jag kan inte ens somna på dagen.

   

   

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.