Hem > Forum > Ångest > Snälla säg att jag inte är ensam.

Snälla säg att jag inte är ensam.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
9
 • Jag undrar en sak är jag den som blir lugn av att krama om ett gosedjur när jag mår som värst och har så mycket ångest så jag vill dö. Men när jag kammar om nallen så känns det bättre.

  Nej du är inte ensam! Jag är 41 år och finner trygghet och tröst i gosedjur. 🥰🐨🐼🦊🦛🐸🐷 Det känns som balsam för hjärtat och själen när jag kramar om dem! Känner mig trygg. 💓💓💓

  Trådstartaren

  Purple Qequmi det skönt att veta att jag inte är ensam.

  Det är helt normalt, då man förknippar gosedjuret med trygghet.

  Jag har alltid ett gosedjur vid sängen om jag behöver känna mig lite bättre

  Jag undrar en sak är jag den som blir lugn av att krama om ett gosedjur när jag mår som värst och har så mycket ångest så jag vill dö. Men när jag kammar om nallen så känns det bättre.

  same

  Avatar

  Du är inte ensam, jag har gosedjuren framme ibland. Mamsen fick en bolibompa-drake en bit in i pandemin.

  Jag sover alltid men min nalle som jag fick när jag var 1 år, är 40 nu! Är tryggt

  När jag hade en förmodad ”reaktiv psykos” som utsättningssymptom efter antidepressiva, var jag beroende av mitt gamla gosedjur. Gick väl in i något barnstadie där jag behövde trygghet. ”Sniffade” även på en lotion som väckte minnen om solsemestrar för att trygga mig själv. Ovanpå det läste jag även böcker om PTSD för att förstå varför jag plötsligt var skräckslagen. Det kom sedan fram att jag hade reagerat på gamla antidepmediciner, det är ett speciellt tillstånd. Ett medicinskt tillstånd jag inte unnar ens min värsta fiende. Det var fullständigt vidrigt. Botemedlet var även att cykla i naturområden för att lugna ner systemet. Jag kunde inte sitta still. Det höll i sig i ett par månader. Bland det värsta jag varit med om. Om det är någon annan som är skräckslagen efter tagit antidepp finns det alltså ett medicinskt tillstånd för det som tydligen drabbar en del. Så kramar ni plötsligt nallar och inte kan sitta still kan det vara just det ni råkat ut för. Läs bipacksedeln. Vissa har skrivit med det.

  Det heter förövrigt Akatisi

  https://en.wikipedia.org/wiki/Akathisia

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
9

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.