Hem > Forum > Ångest > Otrevlig person?

Otrevlig person?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Avatar

  Hej… Jag har problem att folk missförstår mig lätt. När jag är orolig eller frustrerad eller är inne i diskusioner kan jag höja röst och låta mycket. Jag är inte alls arg eller otrevlig, jag bara låter högt och bestämd. Men folk tolkar mig fel. I mitt land det är normalt att man låter så och folk är inte förvånade. Men i sverige folk tolkar mig fel hela tiden. Jag får höra jämt: ”Du är otrevlig!”. Fast jag är inte alls otrevlig. Jag får chock att folk säger till mig så. Jag blir väldigt arg då. För att jag vet att jag var inte otrevlig. Och trots mina förklaringar till de: ”jag har sådan ton i min röst och jag brukar låta så”.

  Just nu mår jag oerhört dåligt och har värsta ångest. Hade ”bråk” med person imorse som tyckte att jag var otrevlig. Fast jag var bara orolig om saker. Till slut började jag bli arg och skrek på han att jag aldrig varit otrevlig etc. Nu har jag ångest och kan inte sova.  Som tung klump över bröst som gör att jag har starka negativa känslor inuti. Har alltid stark ångest efter sådana bråk.

  Hjälp mig! Vad kan jag göra?

  Avatar

  Hej!

  Det här är kanske inte vad du vill höra, men:

  Om många i Sverige misstolkar ditt tonfall, som i ditt land är helt normalt, och tror att du är arg när du inte är det, så är det ingenting du kan ändra på. Det enda du kan ändra på är ditt eget tonfall. Och blir du arg och skriker att du aldrig varit otrevlig så är det ganska – otrevligt, och då slutar människor att lyssna.

  Jag önskar dig verkligen lycka till, jag förstår att det är jobbigt!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.