Hem > Forum > Ångest > Oro

Oro

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Avatar

  Den här oron, den krafsar i mig. Så mycket energi jag förspiller på att om och om igen gå igenom saker och ting utan att komma fram till något nytt. Den gnagande känslan av att ha glömt något, att inte ha koll, att tillvaron saknar form. Om jag inte pressar in den i tankarnas struktur, tvingar mig själv att gång på gång försäkra mig om att allt är okej, med den stigande känslan av motsatsen. Det jag oroar mig för är så smått. Jag vill inte rikta tankarna dit, för det finns andra saker som jag vill ägna mig åt, som jag värderar högre. Jag vill inte lägga en hel eftermiddag på att gå igenom vad jag ska göra nästa dag på jobbet, i en oavbruten loop.

  Är det någon som känner igen sig? Vad har ni för tankar om att leva/stå ut med oro? Försökte läsa den här boken av Anna Kåver, men den gav mig för mycket ångest: https://www.bokus.com/bok/9789127819214/oro-att-leva-med-tillvarons-ovisshet/

  Avatar

  Hej, vet inte riktigt vad jag kan tillföra, vill bara säga att din beskrivning är så himla bra. Du säger att du inte vill känna, lägga energi på de här småsakerna? Kan det vara så att det finns något bakom – jag menar, det kanske är viktigare än det verkar? Som t ex att tvångsmässigt “älta” något “trivialt” kan vara bara ett uttryck, en form för något olöst som var så jobbigt när det hände att man inte minns det, men att den delen inom en fortsätter “ropa” genom det här uttrycket? typ?

  Avatar
  Trådstartaren

  Hej, vet inte riktigt vad jag kan tillföra, vill bara säga att din beskrivning är så himla bra. Du säger att du inte vill känna, lägga energi på de här småsakerna? Kan det vara så att det finns något bakom – jag menar, det kanske är viktigare än det verkar? Som t ex att tvångsmässigt ”älta” något ”trivialt” kan vara bara ett uttryck, en form för något olöst som var så jobbigt när det hände att man inte minns det, men att den delen inom en fortsätter ”ropa” genom det här uttrycket? typ?

  Tack för dina tankar! Ja, så kan man ju se det. Att oroa sig kan ju verkligen vara ett undvikande av något annat (starka känslor). Kram (om du vill)

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.