Hem > Forum > Ångest > Nu kryper ångesten på….

Nu kryper ångesten på….

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Nu kryper ångesten på försökte få kontakt med självmordslinjen både på telefon & chat men det fanns ingen ledig. Jag tror inte jag kan ta mitt liv men jag ser inte heller hur jag ska kunna fortsätta mitt liv. Det är sån kaos i min hjärna nu så jag vet inte var jag ska börja. Min pappa dog för lite mer än 1 år sen, det gick snabbt från insjuknandet 7 veckor från att vara lite tröttare än vanligt till att inte finnas mer, det var en chock kan jag lugnt lova. Sen bad han mig att se efter mina systrar då jag är äldst så ligger det lite på mig och jag har hållt ihop i nästan ett år men nu brister allt. Jag orkar inte mer. Jag har man & barn som jag älskar men det är inte lätt. 2 av mina barn har grov adhd & min man är alkolist i dagsläget. Tror han självmedicinerqt sen han var i tonåren men vad vet jag. Så hålla ihop familj, syskon och sig själv. Just nu går det inte ihop. Min 8 åriga son har ångest att gå till skolan då han känner sig annorlunda pga adhd & är högkänslig så han tar på sig alla känslor hela tiden och det hjälper nog inte att hans mamma inte orkar mer. Är det någon som kan ge mig bara något tips el råd???

  <3 Tror jag förstår precis. Att ha ett sådant enormt stort ansvar för både vuxna och barn som du har är enormt ångestframkallande. Det låter som att du framförallt är utmattad och skulle behöva någon form av andrum? Jag tror ofta det kan vara så att när man känner att en bit av ansvar försvinner från sina axlar så återfår man energi och ångesten minskar av bara den vetskapen. Tolkar jag dig rätt då? <3

  Trådstartaren

  Så är det säkert, men var hittar man tiden för att andas. Allt går hela tiden i 100. Men ska verkligen försöka ta mig tid för återhämtning. <3

  Tiden skapar, förändrar, lindrar och omvandlar allt, utom Gud.
  Var säker på att livet kan vara så mycket mer än vad det känns just nu. När allt känns som jobbigast och hopplöst då är det viktigare än någonsin att lära sig att se
  på livet från ett annat perspektiv. När vi känner att vi inte orkar mer och att våra krafter börjar ta slut. Då måste vi gräva djupare i våran hjärta och hitta ork, styrka och tålamod som bara kärleken kan ge. Känner vi att vi inte besitter tillräckligt med kärlek kan vi alltid stödja oss på den Eviga kärleks källa, från vår älskade Far (vilket namn vi än vill kalla Han), som oavbrutet flödar ner och omger oss, desto mer genom prövningar och svårigheter som dessa du går genom. Hämta detta stöd och gör det bästa och det rätta för dig och alla i din omgivning. Även om dina fötter må blöda av alla stenar på vägen kommer din själ att känna en lycka som bara de som verkligen älskar och offrar sig för andra kan känna. Allt har en mening i livet. Livet slutar inte med döden. Det är bara kroppen som dör.
  Vi kan inte förändra vårt liv i ett ögonblick men i ett ögonblick kan vi välja att se ett halvfullt glas i stället för ett halvtomt. Perspektiv har en central del i hur vi upplever världen och saker och ting runt omkring oss. Fokus och perspektiv, dessa två begrep har en enorm betydelse i vårt känsloliv.
  Det som du har på gång just nu i livet måste du försöka lära dig att hantera en sak i taget. En dag i taget. Allt blir lättare så.

  Det glädjer mig att du ber efter råd och tips. Detta innebär att du tror på att livet kan vara mer än vad det känns nu. Detta är det första steget mot ett nytt liv. Viljan att förändras och en uppriktig tro att det är möjligt. Våra tankar skapar vår värld.
  Släpp det förflutna. Det är död och vi inget kan göra åt det. Nuet däremot står i våra händer. Vi har makt över det. Låt oss lära oss att fokusera på det. Släpp det förflutna och försök förlåta både dig själv för vad som varit och även alla människor som må ha sårat dig på olika sätt. Förlåtelsen gynnar alltid först den som förlåter.
  Tänk på vad som potentiellt fortfarande kan hända i ditt liv om du styr livet i rätt riktning. Du har en enorm makt och kan se till att det blir så.
  Jobba med dig själv. Älska dig själv för den unika och oersättliga varelsen du är. Du är och har alltid varit älskad av Gud och Han vill att du lär dig också att älska dig själv. Hur kan vi på riktigt älska ändra människor utan att först älska oss själva. Jesus var rätt tydlig i sitt budskap. ”Älska din näste som dig själv”.

  Sök all hjälp som du kan få, varje sig det är från olika samhällsinstanser, människor runt omkring dig, här på forum eller andra källor som finns tillgängliga. Glöm dock inte hur väsentligt det är att hjälpa sig själv.
  Ta emot hjälp men glöm inte att utvärdera effekten av den hjälpen som du får. Tappa aldrig tron att det är möjligt att bli bättre. Tankar har en oanade stor påverkan i våra liv.
  Arbeta ständigt med dig själv och så småningom kommer du att kunna omvandla mörkret inom dig till ljus, sorg till glädje och tomhet till fullfyllnad. Ett litet ljus är allt som krävs för att bryta den totala mörkret. Många gånger har den rätta vägen funnits så nära oss men vi, medvetet eller omedvetet, tittat bort eller helt enkelt inte sett den, utan sökte efter vägar och svar någon annanstans.
  Sann lycka och välmående är ett inre tillstånd som man bara kan uppnå om man arbetar konstant med sig själv. Lyckan är ingen fysisk plats. Inte heller beroende av social-, karriär-, familj- eller ekonomiskstatus. Lär känna dig själv. Försök förstå vad som händer i din inre väld och i ditt liv. Gör din inre utveckling och förändring till det bättre den nya mening av ditt liv och lyckan ska komma till dig. Det finns så otroligt mycket som du kan förändra i ditt inre och yttre liv, även om det inte alltid känns så. Vi har alla enorma potentialer inom oss själva som bara väntar på att bli upptäckta och utvecklade. Som en frö planterad i bra jord, men utan vatten, sol och omvårdnad för att växa och uppnå sin riktiga potential. När vi plötsligt ser till att uppfylla dessa behov, vecka efter vecka, år efter år, kommer det att växa och slutligen bli ett vackert och fint träd som då belönar vårt hårda arbete med skugga och frukter.

  Rekommenderar starkt en video på Youtube från Dr. Gabor Maté. Denna är en av många andra jättebra videos av honom. Jag hoppas att du kan få något ut av den.

  https://www.youtube.com/watch?v=IoppxgDTzUU&t=2526s&ab_channel=MotivationThrive

  Några andra tankar om livet:

  Livet består av två delar. Ena delen kan vi påverka, vi har makt över, och den andra delen kan vi inte påverka, saknar alltså makt över (även om vi ALLTID har makten att påverka hur dessa påverkar oss inombords). Vi kan påverka mycket genom våra beslut, handlingar, tankar, tro, värderingar, prioriteringar osv.. Däremot finns det mycket som vi inte kan påverka, såsom tiden, när, hur och om vissa händelser inträffar för att endast nämna några.

  Låt oss fokusera på den delen som vi kan påverka. Och det är så otroligt mycket som vi kan påverka. Var kan vi finnas inspiration, mening, syfte och krafter någonstans? Uppenbart finns det mycket i denna värld som många av oss har svårt att relatera till och finna glädje i. Men måste vi begränsa oss till de få vägar som presenteras för oss som de som tar oss till lyckan och framgång? Tänk om de flesta har fel? Tänk om de vägar som verkligen leder till ett harmoniskt, lyckligt och meningsfullt liv går i en helt annan riktning?

  När det gäller den andra delen av livet som vi inte kan påverka, varför inte försöka förstå den, leva i harmoni och samarbeta med den? Kan det vara så att vi missförstått dess påverkan och syfte i våran liv? Där vi ser lidandet, finns kärlek, där vi ser orättvisa finns rättvisa, där vi ser mörkret finns ljus, där vi ser slutet finns en ny början. Att uppnå detta är möjligt och om man bestämmer sig för det öppnas det en helt ny värld framför och inom en själv.

  Efter den mörkaste natten kommer solen alltid upp.

  Allt gott <3

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.