Hem > Forum > Ångest > Någon som känt/känner lika?

Någon som känt/känner lika?

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
7
 • Hej på er!

  Måste skriva här och fråga om någon kan svara vad som hänt/händer med mig just nu. Har i många år haft problem med ångest i perioder. Ätit antidepressiva i många år, som hjälpt mig bra. Har haft en stressig period det senaste halvåret, men har haft tid för vila efter jobb och sover bra på nätterna. Men ändå haft en inre stress på något konstigt sätt. Men har inte trott det varit någon fara eftersom jag tycker mitt nya jobb är rätt roligt. Men förra helgen så började jag få någon konstig yrsel och overklighetskänslor.. Har haft det förut när jag fått panikattacker. Men nu har jag inga panikattacker. Sen har denna yrsel blivit värre och värre.. och allt känns verkligen helt overkligt. Det känns annorlunda till och med hemma i vårt eget hus, och det känns konstigt när jag ser mig själv i spegeln. Allt känns som en bubbla eller vad jag ska säga. Har ett konstant tryck i hjärnan känns det som med yrsel och overkligskänslor med en malande ångest, trots att jag inte är rädd för något. Detta håller i sig från morgonen när jag vaknat tills på kvällen.när det helt plötsligt börjar kännas lite bättre. Jag sover ganska bra, men med starka drömmar som jag har ångest i hela drömmarna. Sen vaknar jag på morgonen med yrsel och denna sinnessjukt konstiga känslan som håller i sig hela dagen. Den är som värst typ från lunch tid fram till tidig kväll. Då börjar ångesten lätta lite, men hjärnan och yrseln och allt runtomkring känns heeeelt overkligt 🙁 Idag bröt jag ihop totalt, kände att jag inte orkade känna så här nå mer. Bara jag får ett svar på vad det kan vara. Om hjärnan blivit utbränd/utmattad? Ska till läkaren på Måndag. Men jag har sån fruktansvärd plåga i detta nu, så jag söker och hoppas på något svar här.

  Avatar

  <3 Tänker högt nu: har du avslutat antidepressiva ganska nyligen och där det här kan vara något utsättningssymptom?

  Trådstartaren

  Hej. Nej jag äter dom som jag gjort på samma dos sedan många år tillbaka. Tack för din fråga iaf <3

  Hej! Jag hade en liknande upplevelse för under en period för några år sedan, jag har varit deprimerad sedan länge men kände mig helt okej under den här perioden men ingenting kändes riktigt “verkligt”.

  Efter mycket om och men visade det sig att jag var utbränd (pga obehandlad adhd osv). Tydligen kan hjärnan försöka “pausa” intryck om man är eller närmar sig utbrändhet. Så skulle spontant säga att du inte behöver vara allt för oroad utan det kan handla om överstimulans.

  Sen kan panikångest visa sig så med, det finns ingen mall för hur en panikattack ser ut. De kan vara helt olika varje gång! Det som funkat bäst för mig har alltid varit att andas djupt (1,2,3) in hålla inne (1,2,3) och sen ut (1,2,3) och dricka kallt vatten/suga på en isbit eller ha något kallt mot handlederna.  Det hjälper mot dissociation som kändes precis som du beskriver, som att leva i en bubbla.

  Du är absolut inte ensam med att ha dessa symptom. Kramar och positiva Vibes från mig till dig <3

  Har ett par gånger känt liknande. Känner så just nu faktiskt och det var därför jag letade upp denna tråd.

  Känns som ett tryck i bakhuvudet och typ som om ögonen kollar i kors. Känner mig yr och ostadig. Extremt läskigt

  Hej. Jag har känt så som du nu i en vecka och jag undrar egentligen bara hur de gick och blev allt bra och isf hur gjorde du?

  Stress kan orsaka yrsel  tror jag .

  jag får det ibland när det är mycket press och grejer som ska göras och saker som strular och människor som ringer då får jag yrsel faktiskt

  Jag känner också denna typ av yrket eller overklighetskänsla där nästan varje minut känns olidlig eller som att ögonen är i kors. Kan heller inte sova på grund av det och känner ingen trötthet eller hunger.

  Någon som känner igen sig eller har tips på hur man blir frisk från detta?

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
7

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.