Hem > Forum > Ångest > Minska ångest

Minska ångest

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5
 • Är det någon därute som har bra tips hur man får minskad ångest?

  Beror på anledning till ångesten men:

  • Ändra sinnesstämning genom att lyssna på musik som får dig på gott humör
  • Gå promenader i natur för att direkt komma i bättre sinnesstämning/slappna av
  • Skriv ner vad det är som ger dig ångest, fråga dig själv- är det här något jag kan ändra på? Om inte, kan jag försöka se på situationen på ett annat sätt – flytta fokus från dina egna känslor. Se det som hänt/det som sker mer ‘utifrån’. Nu gjorde den personen så för att den personen mår dåligt. Den personen gjorde faktiskt fel och det är inte min börda. exempelvis. Eller om man anser att man själv gjort fel: tänk– jag gjorde mitt bästa utifrån det jag kunde just då. Jag förlåter mig själv. Kanske också be någon om ursäkt om det är något man själv gjort mot någon annan som ger en ångest. Alltså- försök ta makten över det som ger dig ångest.
  • Att träna har ju också bevisad effekt på depression och förlöser endorfiner, vilket torde minska ångest.

  Beror alltså på orsaken till ångesten. Men kontentan, försök se dina tankar som ger dig ångest mer ‘objektivt’ mer utifrån. Och rör på dig, kanske till musik. Dubbel endorfinkick.

  Låter det som det kan hjälpa?

  Avatar

  Ångest är en subkategori av stress och kommer av saker vi ogillar. Jag kan till exempel må dpligt och bli illamående i kyrkan och jag vet med mig att jag känner så för att jag har svårt med folk. Ångest är mest en signal man får för att något riskerar att göra dig nedstämd senare. Som Vutaqy sade behöver du identifiera upplevelsens härkomst och hitta ett sätt att placera upplevelsen där det hör hemma.

  Ex. Jag har svårt med folk. Jag har blivit retad, trakasserad och förtryckt för diverse orsaker av folk förut. Folk i sig är inte problemet, folk vill ju behandla folk väl. Ska de däremot ha en chans att göra det behöver jag kommnicera behov och önskemål på ett sätt som skiljer ut riktiga rövhål från folk som inte vet bättre.

  Ångest kommer ofta med bieffekten att man mår dåligt eller blir nedstämd efter en period eller en attack, men det är normalt, ofarligt och får gärna välkomnas. Gona ner dig i sängen och titta på någon serie du gillar tills det känns bättre. Rinse, repeat, över tid får du mindre ångest av att veta varifrån du får ångest.

  Trådstartaren

  Jag tror min ångest beror på att jag skuldbelägger mig själv för allting som andra gör mot mig och jag tar på mig skulden för att det värsta som finns är att se andra ledsna.

  Jag vet bara inte hur jag ska hantera min ångest annat än att lägga huvudet ner i en kudde tills det inte finns något mer att gråta ut.

  Jag tror min ångest beror på att jag skuldbelägger mig själv för allting som andra gör mot mig och jag tar på mig skulden för att det värsta som finns är att se andra ledsna. Jag vet bara inte hur jag ska hantera min ångest annat än att lägga huvudet ner i en kudde tills det inte finns något mer att gråta ut.

  Om andra är elaka kanske det inte är människor som du bör ha kontakt med? Eller är de egentligen inte elaka utan du är väldigt känslig? Jag är en väldigt känslig person själv som uppfattar elakheter och orättvisor som mycket värre än många runtom mig gör.

  Förstår du vad jag menar? Ursäkta om det blev luddigt svar.

  Trådstartaren

  Om andra är elaka kanske det inte är människor som du bör ha kontakt med? Eller är de egentligen inte elaka utan du är väldigt känslig? Jag är en väldigt känslig person själv som uppfattar elakheter och orättvisor som mycket värre än många runtom mig gör. Förstår du vad jag menar? Ursäkta om det blev luddigt svar.

  Ja, jag förstår vad du menar och du har rätt. Jag är otrolig känslig. Jag har stora tillits problem till andra människor pga andra saker jag varit med om tidigare.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.