Hem > Forum > Ångest > Jobb och sjukskrivning

Jobb och sjukskrivning

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Jag har varit sjukskriven för depression och utbrändhet i några veckor.. Min chef frågade för en vecka sedan om jag kunde pröva på att börja arbeta 50% och jag sa att jag kan testa. Har jobbat 2 dagar och det har haft motsatt effekt.. Jag känner mig lika illa som när jag blev sjukskriven men jag klarar inte av att säga nått om det för jag pallar inte med allt tjat som jag vet kommer att komma.. Från chefen, försäkringskassan och doktorn.. Vafan ska jag göra?

  Hej!

  Du tänkte att du skulle prova jobba, kanske av någon ren arbetsmoral men att gå tillbaka till jobbet på hela 50% när du bara varit sjukskriven i ett par är kanske att ta vatten över huvet.
  Tänker att det kan kännas som att du kört fast mellan två stenväggar nu men det är göra är nog att förklara för din chef m.fl. Risken om du fortsätter jobba är ju att du kan bli riktigt, riktigt dålig och kommer då inte kunna klara av att jobba överhuvudtaget. Hoppfullt kommer din chef förstå! Varmt lycka till ❤️

  Hej

  Några veckor låter väldigt lite. Jag är sjukskriven med min tredje omgång av utmattning depression och ångest. Det har varit några års mellanrum mellan varje gång men det har alltid tagit lång tid att komma tillbaka. Första och andra gången ca 1/2 år, den här gången är det värre. Har passerat året nu. Jobbade 25 % under några månader. Sen gick det inte längre utan blev sämre igen. Det är viktigt att du förstår att detta tar tid och att du ger dig den tiden. Hoppas du träffar en läkare som förstår vad det handlar om och att din arbetsplats kan vänta. Var tydlig med att beskriva hur du mår. Det är lätt att pressas att komma tillbaka allt för snabbt och då blir man ofta sjuk igen eller så kämpar man på fast man mår skit. Ofta är det familj och vänner som man inte orkar med, allt för att orka med sitt arbete.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.