Hem > Forum > Ångest > Jättesvår ångest

Jättesvår ångest

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 14 totalt)
13
 • Jag lider av svår ångest och upplever att jag inte får någon hjälp med detta.  Är det någon annan som delar samma erfarenhet? Jag har flera gånger besökt st görans sjukhus psykiatri och fått beskedet att jag inte ska ha någon medicin mot min ångest.  När jag berättar detta på vårdcentralen tycker de att detta verkar konstigt. Jag undrar: är det någon annan som kämpar med svår ångest som inte tar medicin 💊? Isåfall har ni några tips? Alla tips är välkomna med eller utan medicin 💊.

  Det finns massa bra grupper på Facebook, där man få hjälp, tips och stöd från likasinnade lr folk som bara vill hjälpa dom som mår dåligt av olika anledningar.

  Jättebra om man behöver nån att prata med lr skriva med.

  Sök i grupper på psykisk ohälsa lr ensamhet, så kommer det upp massa förslag på bra slutna grupper.

  Absolut, hög igenkänning!

  Tycker synd om dig som tvingas leva med så hög ångestnivå och inte får hjälp i det.

  Du frågar om tips och förutom att andas i kvadrater och allt vad det heter som man fått lära sig, tror jag på något lite djupare. Själv ska jag testa EMDR-behandling om ett par veckor. Mailade en privatiserande psykoterapeut. Detta egentligen efter att en kompis menade på att mina problem och ångestnivåer inte riktigt kunde klassas som ”normala” och som jag skulle tvingas leva parallellt med. Om du har trauman i bagaget eller haft en svår uppväxt är mitt tips att göra som jag och testa EMDR. Det är ju lite mystiskt att det kan fungera. Alltså att hjärnhalvorna kan arbeta på det sättet och skapa självläkning. Terapeuten kallade det för att metoden blivit styvmoderligt behandlat. Men väldigt många blir tydligen hjälpta så det är ju hoppfullt och kan kanske vara värt ett försök, tänker jag.

  Trådstartaren

  Absolut, hög igenkänning! Tycker synd om dig som tvingas leva med så hög ångestnivå och inte får hjälp i det. Du frågar om tips och förutom att andas i kvadrater och allt vad det heter som man fått lära sig, tror jag på något lite djupare. Själv ska jag testa EMDR-behandling om ett par veckor. Mailade en privatiserande psykoterapeut. Detta egentligen efter att en kompis menade på att mina problem och ångestnivåer inte riktigt kunde klassas som ”normala” och som jag skulle tvingas leva parallellt med. Om du har trauman i bagaget eller haft en svår uppväxt är mitt tips att göra som jag och testa EMDR. Det är ju lite mystiskt att det kan fungera. Alltså att hjärnhalvorna kan arbeta på det sättet och skapa självläkning. Terapeuten kallade det för att metoden blivit styvmoderligt behandlat. Men väldigt många blir tydligen hjälpta så det är ju hoppfullt och kan kanske vara värt ett försök, tänker jag.

   tack för hjälpen,

  Trådstartaren

  Det finns massa bra grupper på Facebook, där man få hjälp, tips och stöd från likasinnade lr folk som bara vill hjälpa dom som mår dåligt av olika anledningar. Jättebra om man behöver nån att prata med lr skriva med. Sök i grupper på psykisk ohälsa lr ensamhet, så kommer det upp massa förslag på bra slutna grupper.

  jag har tyvärr inte facebook tack för hjälpen

  Jag förstår dig! Lever själv med svår ångest som allt för många gånger får ta över livet, eftersom du skriver om st Görans antar jag att du bor i Stockholm. Det finns specialiserade mottagningar för ångest och depression i Sthlm. Står själv i kö till behandling på sådan mottagning.

  Vad jobbigt för dig, det här med medicin är ju inte helt enkelt…i alla fall inte om den är beroendeframkallande. Men något borde de väl kunna ge dig för när ångesten är som värst? Hur går diskussionen med din läkare?
  Jag har medicin som back-up när det är urdjävligt. Men försöker använda den så lite som möjligt. Beroendet är ju även psykologiskt som kan uppstå..

  Så det kan vara bra med andra metoder med för att dämpa ångesten. Detta är sådant jag brukar försöka med: meditation, motion av olika slag, andningstekniker, prata med vänner och andra i t ex forum på nätet, bryta av med någon aktivitet som får mig att ”glömma”, lyssna på radio eller musik,ta ett bad.

  Stor kram!

  Trådstartaren

  Jag förstår dig! Lever själv med svår ångest som allt för många gånger får ta över livet, eftersom du skriver om st Görans antar jag att du bor i Stockholm. Det finns specialiserade mottagningar för ångest och depression i Sthlm. Står själv i kö till behandling på sådan mottagning.

   ja jag bor i Stockholm.  Okej hoppas det hjälper dej

  Trådstartaren

  Vad jobbigt för dig, det här med medicin är ju inte helt enkelt…i alla fall inte om den är beroendeframkallande. Men något borde de väl kunna ge dig för när ångesten är som värst? Hur går diskussionen med din läkare? Jag har medicin som back-up när det är urdjävligt. Men försöker använda den så lite som möjligt. Beroendet är ju även psykologiskt som kan uppstå.. Så det kan vara bra med andra metoder med för att dämpa ångesten. Detta är sådant jag brukar försöka med: meditation, motion av olika slag, andningstekniker, prata med vänner och andra i t ex forum på nätet, bryta av med någon aktivitet som får mig att ”glömma”, lyssna på radio eller musik,ta ett bad. Stor kram!

  nej läkare vill inte ge mig någon medicin mot min ångest. Jag har provat yoga men det funkar inte för mig ( vet inte varför)  självmordslinjen funkar för mig kram

  Hej!
  Förjävligt att du inte får medicin! Halva Sverige knaprar ju antidepressiva. Jag mår själv riktigt dåligt just nu och vet hur det är att leva med patologisk ångest. Det är inte normalt, man ska inte behöva ha det så. Din ångest är så svår att du tvingas söka vård akut vilket definitivt borde anses som tillräckligt. Nu för tiden är ansvaret för öppenvårdspsykiatrin fördelat mellan vårdcentraler och psykiatriska öppenvårdsmottagningar. VC bedriver allmänpsykiatri (depression, ångest, fobier etc.) och PÖV specialistpsykiatri (psykossjukdomar, allvarliga affektiva sjukdomar etc. men även svårare former av depression och ångest). VC SKA hjälpa dig! Det är deras ansvar; politiskt, juridiskt och medicinskt. Om de bedömer att du behöver mer stöd än de kan ge dig ska de skicka remiss till specialistpsykiatrin. Har de gjort det?
  Om det är så att de bedömer att du inte behöver psykofarmaka så måste du tyvärr stå på dig och tjata ner dem. Det är tyvärr vanligt att vara i din situation; att helt enkelt inte få någon hjälp. Jag jobbar som socialsekreterare på socialpsykiatrin så jag vet. Mitt råd: ge dig inte!
  Massor av stöd, värme, styrka och lycka till till dig! 💕

  Ps; när du skrev att du varit på St Göran tänkte jag att du menade akutpsykiatrin. Ursäkta om jag missuppfattade det. Oavsett vårdenhet – stå på dig!

  Avatar

  Hej! Ångesten kan vara så stark att man blir förlamad i muskler och leder. För mig sätts ångesten som en klump i halsen och jag vaggar fram och tillbaka sittandes på golvet. Ren ångest är skräck och paranoia för mig. Ångesten triggas av bråk och konflikter.

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 14 totalt)
13

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.