Hem > Forum > Ångest > Jämför mig med min killes ex

Jämför mig med min killes ex

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
  • Jag vet inte vad jag ska göra så tänkte om någon hade tips. Jag kan inte sluta jämföra mig med min pojkväns ex, 2 av dom men det går i vågor vilken av dem jag är mest besatt av.  Vi har varit tillsammans i 1,6 år och har flyttat ihop, relationen känns väldigt bra, ändå kan jag inte sluta jämföra mig. Den jag har ”fokus” på nu är ett ex han var tillsammans med 2015-2018, det är liksom väldigt länge sen. Jag har aldrig tyckt hon varit fin innan, vi har haft gemensamma vänner och har aldrig varken gillat hennes utseende eller personlighet. Ändå kan jag inte sluta kolla hennes instagram, TikTok, ALLT. Blir besatt och drömmer mardrömmar om att hon misshandlar mig? Vad ska jag ta mig till? Hans senaste ex hade jag grova problem med i cirka 1 år, får ont i magen när jag ser hennes familj och är livrädd att stöta på henne. Dock är jag inte lika fokuserad på henne längre för hon är verkligen inte snygg enligt mig. Vad fan är felet? Hans syster är fortfarande vän med exet som jag har problem med nu och det är något som är extremt ångestframkallande. vi kan sitta med hans familj och hon kan nämna hans ex och vad hon gör nu för tiden och hur kul dom har ihop och hela min värld går i tusen bitar varje gång. Jag känner att jag aldrig kommer kunna ta hennes plats även om vi har den bästa relationen han någonsin varit i. Vi bråkar väldigt sällan, kan prata om allt och det är väldigt stabilt medan dem bråkade konstant och ingen mådde bra av det. Varför är det såhär????

    <3 Förstår att det här är svårt. Det är kanske ett absurt förslag men när jag känt att jag jämfört mig med killarnas ex och/eller upplevt någon form av konkurrens och det skadat mig (ja, t ex genom mardrömmar), har jag blivit hjälpt av att i stället försökte vända på perspektivet och se personen som typ snarare en vän?

    Alltså vad är det med det här exet som man kanske kan beundra? Finns det kanske ganska spöklika gemensamma drag mellan den här tjejen och en själv? Kanske gör den insikten att man kan känna lite extra sympati för personen i fråga? Jag har försökt (inte alltid lätt) göra den personen mer inom mig till ”en syster” snarare än ”en fiende”  ifall det låter begripligt? Då har jag mått betydligt bättre faktiskt.

    Haft vissa pojkvänner som också snackat ner sina ex och det kändes så oerhört uppfriskande att ta den personen i försvar då. Inte minst eftersom jag kanske innerst inne misstänkte att det exet förmodligen haft exakt samma problem med killen tidigare, som jag själv numera brottas med. Har även tyckt det varit obehagligt med killar som jag träffat som verkar avsky sina ex, tänker då att jaha det är såhär illa han skulle tycka om mig också i framtiden, ifall det tar slut. Jobbigt om den framtida flickvännen då också tror jag är värsta ragatan.

    Jag vet inte om det är görbart övh i din situation men det är så jag generellt försöker lösa situationer där jag känner mig pressad av konkurrens eller tidigare ex.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.