Hem > Forum > Ångest > Jag har sån fruktansvärd ångest hjälp

Jag har sån fruktansvärd ångest hjälp

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
7
 • jag vet inte hur länge detta har pågått men jag tror det är sedan jag började dagligen med lyrica / pregabalin(eller vad det heter): fruktansvärd ångest, oro, katastroftankar och skuldkänslor jag VRIDER mig i plågor på nätterna. Alltså jag har hållit upp med lyrican för jag skulle spara för jag hade inte så många kvar och jag behöver minst 3 stycken 300 mg tabletter för att det ska bli ”roligt” men hade upptäckt att en 300 are funkar för att dämpa min ”vardagsångest” men nu när jag hållit upp så har jag mått så otroligt fruktansvärt dåligt fan har jag förstört mig själv?…. jag hade dock räknat ut att jag förmodligen lider av GAD som är en av lyricas användnings orsaker, jag har ofta katstroftankar och känner mig uttittad och har ett ångestpåslag hela tiden egentligen men det har varit någorlunda under kontroll. Men senaste dagarna ( jag vet inte hur länge det har gått så har jag haft sån fruktansvärd ångest och dåligt mående att jag trodde inte jag skulle överleva detta är en mardröm…..vad borde jag göra??

  Vad har du fått lyrica för?

  Trådstartaren

  Vad har du fått lyrica för?

  jag fick dem av en vän, har dem inte utskrivet.

  jag fick dem av en vän, har dem inte utskrivet.

  Gå till vården och sök hjälp tycker jag. Ångest är kvävande. Känns som man alltid drunknar, får ingen luft, ingen paus, aldrig avstånd till det som tänker rycka ned en under ytan.

  Medicin gör att du får paus, avstånd till attackerna. Många säger att se inte känner sig som sig själva under medicinering. Men hur mycket känner man sig som sig själv när ångesten sliter i en och gör precis som den vill?

  Och prata med en kurator. En oberoende part, en som du inte kommer behöva umgås med privat. De kan också skicka remisser vidare om vidare behandling skulle behövas.

  Vården är det många som också inte vill vända sig till. Men får du dålig respons en gång, försök igen. Det är personen du frågar hjälp ifrån som ibland kan bli fel. Då får man se om det går att hitta rätt, den som hör och ser. Byt vårdcentral med om så, du har rätt att välja.

  Var försiktig med självmedicinering. Det kan bli väldigt väldigt fel.

  Jag har haft ångest sen jag var 13. Kraschade 2013 tror jag. Är nu 9 år senare fortfarande på medicin, lägre dos, kanske aldrig kommer kunna sluta, men vad gör det? Jag lever, jag dör inte inifrån, jag har sökt hjälp.

  Trådstartaren

  Gå till vården och sök hjälp tycker jag. Ångest är kvävande. Känns som man alltid drunknar, får ingen luft, ingen paus, aldrig avstånd till det som tänker rycka ned en under ytan. Medicin gör att du får paus, avstånd till attackerna. Många säger att se inte känner sig som sig själva under medicinering. Men hur mycket känner man sig som sig själv när ångesten sliter i en och gör precis som den vill? Och prata med en kurator. En oberoende part, en som du inte kommer behöva umgås med privat. De kan också skicka remisser vidare om vidare behandling skulle behövas. Vården är det många som också inte vill vända sig till. Men får du dålig respons en gång, försök igen. Det är personen du frågar hjälp ifrån som ibland kan bli fel. Då får man se om det går att hitta rätt, den som hör och ser. Byt vårdcentral med om så, du har rätt att välja. Var försiktig med självmedicinering. Det kan bli väldigt väldigt fel. Jag har haft ångest sen jag var 13. Kraschade 2013 tror jag. Är nu 9 år senare fortfarande på medicin, lägre dos, kanske aldrig kommer kunna sluta, men vad gör det? Jag lever, jag dör inte inifrån, jag har sökt hjälp.

  ja alltså jag har tidigare varit alkohol missbrukare men det funkar inte längre för mig att dricka, så upptäckte jag de här magiska pillrerna och blev helt såld.  Jo du har rätt man ska söka hjälp..

  idag är ångesten borta vette faan vad som hände känns som jag gått runt i en ångestdimma den härveckan och tappadetid och rum för jag mådde så otroligt dåligt. Men idag är den borta

  ja alltså jag har tidigare varit alkohol missbrukare men det funkar inte längre för mig att dricka, så upptäckte jag de här magiska pillrerna och blev helt såld. Jo du har rätt man ska söka hjälp.. idag är ångesten borta vette faan vad som hände känns som jag gått runt i en ångestdimma den härveckan och tappadetid och rum för jag mådde så otroligt dåligt. Men idag är den borta

  Ibland lättar dimman och det är alltid lika märklig känsla. Vad fanken hände liksom.

  Och du, det är inte pinsamt att söka hjälp. De som jobbar med är ju där av en anledning: att finnas till för oss som tappar bort vägen.

  Har du läst Anders Hansen bok om ‘Hjärnstark’? Det hjälpte mig lite att få ett logiskt perspektiv på varför man har ångest och alla dessa monster känslor. Jag provade också, 2 gånger för jag balla ur första gången, via 1177 ‘KBT via internet: Depression, paniksyndrom och social ångest’. Du behöver inte träffa någon. Du kan mala sig igenom behandling hemma i lugn och ro, skriver med handläggare och får feedback.

  För mig har du redan tagit första steget: du har sagt högt och tydligt att du inte mår bra.

  Bra, då tar vi nästa steg. Vad är nästa steg för dig mot förbättring?

   

  ja alltså jag har tidigare varit alkohol missbrukare men det funkar inte längre för mig att dricka, så upptäckte jag de här magiska pillrerna och blev helt såld. Jo du har rätt man ska söka hjälp.. idag är ångesten borta vette faan vad som hände känns som jag gått runt i en ångestdimma den härveckan och tappadetid och rum för jag mådde så otroligt dåligt. Men idag är den borta

  Jag använder mig också av alkohol och medicin för att minska min ångest. Jag har senaste halvåret varit slav under alkoholen. Men tillslut hjälper inte ens det och jag skadar min familj något otroligt!

  Jag är hela tiden ute efter kickar och lyckokänslor. Känns som jag inte kan få det utan nån substans. Jag vet inte hur man är glad av mig själv och det känns som jag enbart har falska känslor i kroppen. Vad skönt att du mår bättre! Får jag fråga hur det gick till? 🙂

  Trådstartaren

  Jag använder mig också av alkohol och medicin för att minska min ångest. Jag har senaste halvåret varit slav under alkoholen. Men tillslut hjälper inte ens det och jag skadar min familj något otroligt! Jag är hela tiden ute efter kickar och lyckokänslor. Känns som jag inte kan få det utan nån substans. Jag vet inte hur man är glad av mig själv och det känns som jag enbart har falska känslor i kroppen. Vad skönt att du mår bättre! Får jag fråga hur det gick till? 🙂

  ja alltså abstinensen försvann helt enkelt, det var bara att härda ut, inte för att jag mår bra idag, men den där akuta fruktansvärda ångesten som gör att man inte kan göra nånting , den är borta, kommer aldrig ta lyrica i flera dagar i rad nånsin igen

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
7

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.