Hem > Forum > Ångest > Jag har inget

Jag har inget

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5
 • Pratade precis med min ena barndomskompis och fick då lite ”nya information” om folk. Typ av kalibern, dennes barn är nu 4 år gammal. Dennes lilla dotter är såhär gammal nu och de bor i den stadsdelen. Mina barn har vi här på bild. Vad gjorde du på julafton? Var bor du nu och vad är det du studerar/arbetar med? Hur ser nyårsafton ut?

  Sanningen är att jag har kommit noll vart i mitt liv. Har ingen partner och inte haft på många, många år. Har endometrios och min gynekolog (har jag för mig, lyssnade inte så noga) sa för x-antal år sedan att jag kan få svårt att få barn. Jag är 37 år nu och komiskt nog inte längre så himla trasig inombords. Nu är jag redo. Men det verkar vara försent. Ser hur killar tappar intresset när de får reda på hur gammal jag är. Kanske inte alla. Och jag har killkompisar som inte heller har några barn. Där är jag populär kan jag lova. Men jag får sådan ångest av det här. Alla de tjejerna som likt mig inte heller hade någon partner förr om åren. Eller inte heller lyckades så bra generellt i livet. De har nu barn, partner och något boende, fast och bra jobb. Jag har ingenting. Bara mitt inre. Och kanske att jag har pengar och har rest och har pluggat, men det betyder ingenting i sammanhanget och det ger mig ångest. Vem bryr sig om jag är en tjysst person? Vem bryr sig om jag gjort andra resor än karriär? Vad spelar det för roll om jag varit aktiv och försökt hjälpa andra människor? Det spelar noll roll. Det som betyder allt är barn. Och arbete, hög lön och bostadsrätt eller villa.

  Jag har så svårt att förlika mig med att jag inte har något av det där, fast jag försökt. Sa senast idag till en person att jag struntar nu i arbete och bostad. Om jag framöver behöver köpa en husvagn så får det vara så. Jag orkar inte bry mig längre om status och annat materiellt. Man måste tänka på att leva. På livet. På relationer. Inte ytliga saker. Eller ”vad man har eller inte har”.

  2022 ska jag försöka leva. Hitta kärlek. Ska skita i bostad och karriär/utbildning och allt sånt. Får väl flytta ut i skogen i värsta fall. Man överlever nog det också. Min lillasyster har också fått en son. Jag blir ledsen av det. Jag blir det innerst inne. Mina systrar badar i sina familjeliv och kontrasten blir så stor. Jag som inte längre är skadad. Det är så typiskt. Blev jag frisk och fri försent?

  När jag var 37 var jag i en liknande sits. Kände mig ensammast i världen, fet och ful och säker på att leva resten av livet solo. Knappt två månader före min 41-årsdag fick jag barn, trots svårigheter att bli gravid och utan stöd från fertilitetsvården. Då hade jag även hunnit gifta mig. Plötsligt händer det.

  Min bästa vän har endo och har idag två barn, det yngsta föddes när hon var ca 37. Hjälp finns att få.

  All styrka åt dig.

  Trådstartaren

  Tack för ditt fina svar! Blev faktiskt tårögd.

  Jag hoppas verkligen. Har kanske  inte riktigt försökt ens? Sist jag var på en dejt var säkert sju år sedan. Och en kollega så ett säkert kort. Visst har jag träffat andra killar sedan dess men jag orkar sällan engagera mig i att dejta. Blir uppvaktad av yngre killar sporadiskt och det känns sorgligt att avvisa pga min ålder. Jag ser minst 10 år yngre ut än vad jag är. Kanske tom att jag just nu peaker utseendemässigt pga någon inre trygghet som börjat komma oftare. Jag har varit så vilsen och så destruktiv i relationer. Inte direkt satt mycket gränser. Haft krav. Nu först – vid en ålder på 37 – kan jag ibland förnimma en viss känsla av värde. Det gör det så mycket lättare. Därav de yngre killarnas intresse tror jag. Livet är så orättvist och ibland utspelar det sig baklänges.

  Innan jag lägger ner det här projektet att framförallt få barn måste jag nog börja anstränga mig. Kan inte ha gott samvete om jag inte ens kände blod, svett och tårar. Då sedan, kan man kanske fokusera på annat.

  Men så härligt att du börjar känna att du har ett värde. Fortsätt att bygga på det. Unna dig rätten att formulera vad du vill ha ut av livet. Det är så mycket lättare att få det man vill om man vet vad det är.

   

  Trådstartaren

  Tack <3 Verkligen! ”Har inget”, innebär inte att man därmed ”är inget” =) Alla är värdefulla!

  Tack <3 Verkligen! ”Har inget”, innebär inte att man därmed ”är inget” =) Alla är värdefulla!

  Precis så är det. Var snäll mot dig själv i tanke och handling.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.