Hem > Forum > Ångest > Ingen hjälp

Ingen hjälp

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Psykologer som säger samma sak, som om det är taget direkt från en mall, ”börja meditera, ta promenader, etc. etc.”, som om jag inte redan håller på med det sedan länge, jag har redan sagt att jag har haft det här hela mitt liv men jag blir behandlad som om det är bara någon liten temporär period, ”du har rätt till att få den hjälp du behöver” är det jag hör ofta, även om jag tjatar så får jag inte rätt hjälp, vart är den hjälp folk säger att det finns? Är det inte mer att man försöker ge hopp till personen, att allt kommer bli bra? 26 år och det blir bara värre o värre. Jag får fel sorts hjälp, psykolog riktar sig mer in på små detaljer som inte är lika viktiga, försöker göra det lätt för sig själv och hoppas på att patienten inte hör av sig igen.

  Hej!
  Gud, vilken frustrerande situation att befinna sig i. Jag hör på dig hur jobbigt du har det, och jag är ledsen att du upplever att vården inte gör sitt. Det låter som att psykologen/psykologerna du träffat inte ger dig det du behöver, det låter som att du känner att de bara vill ”få det bortstökat”, liksom. Nu låter det som att du verkligen försöker få dem att hjälpa dig på det sätt du behöver, men hur skulle det vara om du helt enkelt satte ner foten och begärde att få prata om vad DU vill prata om? Upplever du att de fokuserar på smådetaljer – säg åt dem att det är inte alls känns viktigt, och att du hellre vill prata om något annat du finner viktigt. Du har även rätt att byta psykolog om du inte känner att din nuvarande fungerar. Ifrågasätt hur det hjälper dig att prata om smådetaljerna de riktar sig in på, när du inte tycker att det hjälper. Även om psykologerna är där för att driva samtalet framåt innebär det inte att du inte har rätt att styra du också!

  Ta hand om dig. <3

  Från: En som inte heller är ett fan av meditation. 😉

  Känner med dig. Förstår att du är matt på att inte få riktig hjälp.

  Hurtfriska råd om promenader och meditation känns lite 00-talet?

  vart är den hjälp folk säger att det finns?

  Bra fråga!

  Ytliga tips om promenader, göra en kopp te osv. är verkligen häpnadsväckande.

  Efter att en av mina terapeuter höll på hugga om smådetaljer i det jag berättade, drog ständigt felaktiga slutsatser och tillslut lämnade mig med en huvudvärk. Märkte jag tillslut till min stora förvåning att hon hade en talang som terapeut. Detta var drömtydning. Jag fick berätta om något jag drömt senaste veckan och så fick hon tyda den.

  Har efter den erfarenheter börjat se att vissa terapeuter kan vara bra på något, inom ett område, och som kan hjälpa. Kände samma sak när jag gick i KBT (som jag inte trodde på innan), att den terapeuten var väldigt empatisk. Just att ge verktyg för att hjälpa mig med t ex fobier blev det inte mycket av. Men hans förmåga att fånga upp mig och se nyanser var fascinerande.

  Min tanke på det du skriver är alltså att hjälpen det talas om kanske kan vara en mix av flera terapeuters ”specialområden”? Det blir aldrig som man tänkt sig tycker jag, när jag gått in i terapi. Men det behöver inte vara ytligt varje gång, även om det mesta kan vittna om det till en början?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.