Hem > Forum > Ångest > Hjärtat rusar eller hoppar över slag

Hjärtat rusar eller hoppar över slag

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Avatar

  Ett för mig nytt symptom på ångest. Jag mår så jäkla dåligt i perioder. Jag glömmer bort att andas och hjärtat rusar eller hoppar över ett slag. Det händer flera gånger om dagen numera. När jag tränar, vilar, jobbar.. Nån annan som känner på samma vis? Jag vill inte ta kontakt med nån läkare för att bli avvisad som en hypokondriker.

  Du måste ta kontakt med en läkare och försöka tills dem hjälper dig. Ibland går dem första gångerna dåligt. Du kan anförtro dig till någon som kan följa med dig och kan intyga hur du mår. Jag har känt samma sak. Men jag vågar inte jämföra mig med dig, för att jag känner inte dig. Det är bara en läkare som kan utreda hur du mår.

  Avatar
  Trådstartaren

  Tack för svar! Hur gick det för dig, fick du hjälp? Det är ju så obehagligt med läkare och att berätta om hur man mår. Jag är inte säker på att jag vågar berätta för nån närstående heller. Har iof inte så många närstående att berätta för heller. Och definitivt ingen jag skulle vilja ha med mig i en sån utsatt position som ett läkarbesök. Kanske får samla mod och berätta för nån ändå..

  Jag hade också detta när jag var drabbad av stress. Kan även ha oregelbundna hjärtslag idag, även fast jag idag har ett lugnare leverne. Blev utredd via sjukvården men visade inget ”onormalt”, och bara vetskapen om att jag inte hade något hjärtfel och att det inte är något farligt gjorde att jag kunde känna mig lugnare, för rubbningar i hjärtrytmen kan även det medverka till ångest, stress och oro. Jag fick ge blodprov och hade bandspelar- EKG ett dygn, för att mitt EKG inte gav något utslag på vårdcentralen.

  Det är dock viktigt att göra en utredning för att kunna utesluta andra sjukdomar och att man inte har något slags hjärtfel. Och sjukvården kan inte avvisa dig som hypokondriker, då begår dom tjänstefel. Man tar hjärtrytmrubbningar på största allvar inom hälso- sjukvården.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.