Hem > Forum > Ångest > Hjälp mig hitta rätt medicin och behandling

Hjälp mig hitta rätt medicin och behandling

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
  • Jag har GAD, hälsoångest, panikångest. Levt med i över 20 år, jag har gått i terapi och fått medicin i omgångar men mår idag riktigt dåligt. Varit inne i en riktigt tuff period ett bra tag nu. Jag äter Sertralin och har gjort i ca 10 år. Den hjälpte kanske i början men inte ett dugg längre. Funderar på att byta till något som funkar bra mot ångest. Vad har ni får tips? Min hälsoångest är med på riktigt höga nivåer och jag lever och beter mig som en dödssjuk människa. Jag undrar hur människor med svåra sjukdomar klarar av att leva. Jag har fysiska besvär man undersöker men hittar inget, mycket är nog ångest men jag vaknar på nätterna av att jag är helt snurrig, eller att det känns som huvudet klämd ihop, tårna kanske somnat. Hjärtat rusar, sen går det oftast över när jag rör på mig men då är jag så rädd att jag får en panikångest attack och kan ligga och skaka i upp till en timme. Är det verkligen friskt? Är det verkligen ett liv, jag tror jag ska dö när jag sover så jag vågar knappt sova längre, sömnen som varit min tillflykt finns inte utan är nu istället en källa till ångest. De har gjort sömntest men just den natten var det ingen och nu skyller de bara på ångest. Jag är så rädd. Jag skriver brev till mina barn och berättar för familjen hur jag vill ha det när jag dör. Alltså jag är riktigt illa däran nu. Jag får ingen hjälp.

    Vad ledsen jag blir av att läsa ditt inlägg! Jag har själv skrikit efter hjälp från vården i 10 år, får alternativa diagnoser men ingen riktig utredning. Känns som jag är en vandrande sjukdom som inte går att bota och jag är så trasig!

    Har självmedicinerat mig med olika substanser och alkohol. Har gått åt helvete och jag höll på förlora min familj helt!

    Jag följer nu en exakt plan som läkare gett mig ang medicin. Äter tabletter mot alkoholsug, setralin, gabapentin mot ångest och nervsmärta samt sömntabletter till natten.

    Jag har som du velat ge upp, orkar inte söka vård pga rädsla för dömande eller att jag inte får hjälp! Det som hjälper mig nu är att jag är tvungen att fixa det här, jag förlorar allt annars, maken och våra 4 barn. Och då kan jag lika gärna dö, dom är mitt allt!

    Har du någon att prata med om det här? Som kan följa med dig som stöd hos läkaren och säga det du kanske inte vågar eller kan beskriva. Sluta inte att söka vård, tillslut träffar man rätt läkare och du får hjälp!

    Styrkekram från mig 🌸🌸

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.