Hem > Forum > Ångest > Fast i ett vakuum, hjälp

Fast i ett vakuum, hjälp

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Avatar

  Dagens insikter slog mig så hårt nyss med väldig kraft. Vården kan ej hjälpa mig, min arbetssituation är låst och jag kan ej påverka något, jag kommer inte i gång med något som tidigare gett mig energi. Har väl lyckats övertyga sambon om att jag är på väg upp till ytan fast jag i själva verket mår riktigt skit. Så jäkla maktlös i en vantrivsel situation jag inte kan påverka. Hur ska man motivera sig att fortsätta, för nu börjar jag tappa hoppet helt.

  Avatar

  Hej Pink Dusapi!

  Så fruktansvärt, känner med dig! När jag haft så starka känslor av vanmakt och egentligen behöver motivation (lever också i det vakuumet och problematiken just nu) brukar jag istället försöka tvinga mig själv att sätta mig ner och gråta. Storgråta. Bara släppa ut alla spänningar inom mig. Tycka riktigt jäkla synd om mig själv och den förskräckliga situation som man hamnat i mm. Det kan oftast kännas som ett plåster på såret, att ömma om sig själv på ett kärleksfullt sätt. Speciellt gynnsamt tycker jag detta kan vara när man upplever att ingen annan kan förbättra sin situation och man upplever stor, stor hjälplöshet i allt. Tror du att du kan pröva det? Att gråta ut all smärta och frustration? Eller känns det redan som att du gråter mycket pga. situationen?

  Har läst nånstans också att olika må-bra-känslor frigörs när man gråter, det liksom renar systemet på en så man kan må pyttelite bättre?

  Kram

  Avatar
  Trådstartaren

  Hej Pink Dusapi! Så fruktansvärt, känner med dig! När jag haft så starka känslor av vanmakt och egentligen behöver motivation (lever också i det vakuumet och problematiken just nu) brukar jag istället försöka tvinga mig själv att sätta mig ner och gråta. Storgråta. Bara släppa ut alla spänningar inom mig. Tycka riktigt jäkla synd om mig själv och den förskräckliga situation som man hamnat i mm. Det kan oftast kännas som ett plåster på såret, att ömma om sig själv på ett kärleksfullt sätt. Speciellt gynnsamt tycker jag detta kan vara när man upplever att ingen annan kan förbättra sin situation och man upplever stor, stor hjälplöshet i allt. Tror du att du kan pröva det? Att gråta ut all smärta och frustration? Eller känns det redan som att du gråter mycket pga. situationen? Har läst nånstans också att olika må-bra-känslor frigörs när man gråter, det liksom renar systemet på en så man kan må pyttelite bättre? Kram

  Tack för att du lyssnar. Usch, det är så förlamande att uppleva detta. Får jag fråga varför du delar denna upplevelse, vad föranleder det hos dig tror du?

  Ja, gråtit har jag gjort många gånger förr. De senaste åren, innan denna djupare svacka, har jag i mycket hållit det tillbaka eller helt inte kunnat eller känt behovet av det. Men nu gråter jag som ett såll och visst är det iaf lite befriande om så bara för stunden.

  Jag bara önskar att jag inte var så vansinnigt beroende av snabba belöningar för de är utom räckhåll. Jäkla hjärna att spöka med en. Försöker verkligen att acceptera att läget är som det är just nu och det är bra nog men det är inte så enkelt.

   

  Avatar

  Hej igen Pink Dusapi,

  Blev påmind om att det var väldigt länge sedan som jag grät och kom då att tänka på vilken fantastisk läkande effekt det brukar ha. Därav ploppade den ”tanken/upplevelsen” upp i huvudet och tänkte då att det kanske även var något som du skulle ha hjälp av? Djupare analys av ”varför” det blev så hade jag inte hehe. Ledsen om du upplevde det obehagligt på något sätt!

  Hoppas du får må bättre snart!

  Värme

  Avatar
  Trådstartaren

  Hej igen Pink Dusapi, Blev påmind om att det var väldigt länge sedan som jag grät och kom då att tänka på vilken fantastisk läkande effekt det brukar ha. Därav ploppade den ”tanken/upplevelsen” upp i huvudet och tänkte då att det kanske även var något som du skulle ha hjälp av? Djupare analys av ”varför” det blev så hade jag inte hehe. Ledsen om du upplevde det obehagligt på något sätt! Hoppas du får må bättre snart! Värme

  Tack. Det kan absolut vara befriande att gråta. Nu har det dock vänts till ilska, irritation. Jag är som en jävla karusell.

   

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.