Hem > Forum > Ångest > Det går ibland inte att vända sig någonstans för att få hjälp.

Det går ibland inte att vända sig någonstans för att få hjälp.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
  • Ibland känner jag att jag borde söka hjälp.

    Men så kommer jag att tänka på alla dessa sajter som finns på nätet som utnyttjar offentlig handling för att tjäna pengar.
    Det började med betalningsanmärkningar. Det gick vidare till domar inom brottmål. Det går hela vägen till Verifiera och deras affärsidé om att sälja information till arbetsgivare om någon varit utsatt för psykiatrisk tvångsvård.
    Personligen träffar jag ingen av dessa kategorier, men jag förstår åt vilket håll det kommer barka i framtiden.
    Jag vågar fan inte ta risken att bli ”icke anställningsbar” pga att jag söker hjälp, hamnar i ett register (som vi just nu menar är ytterst privat och aldrig kommer kunna ligga mig till last) som i framtiden kommer ligga mig i fatet.
    Jag tycker ni gör sjukt bra saker för människor. Men ert första råd är ”sök hjälp inom vården”.
    Det funkar liksom inte.. Det skulle kosta så otroligt mycket för många av oss att göra det. Och det är ju en av anledningarna till att det ibland känns som om det inte finns någon utväg. Damned if you do, and damned if you don’t..

    Det spelar såklart roll vad man jobbar med och hur ”register-tungt” detta arbete är. Men tveklöst hindrar detta redan många idag att att söka hjälp. Vart ska vi som känner så här vända oss? Er FAQ funkar liksom inte då.

    Tack igen för att ni räddar liv. Blir bara så sjukt uppgiven personligen.

    Avatar

    Hmm. Gick in och läste på Verifieras hemsida, kanske kollade slarvigt men är det verkligen så att det är en offentlig handling om någon varit utsatt för psykiatrisk tvångsvård?
    Tänker även på sekretesslagen som ju är gällande?
    Har stor förståelse för rädslan av dokumentering av känsliga uppgifter men det känns inte som att det är där vi befinner oss just nu?

    Sekretesslagen: https://sv.wikipedia.org/wiki/Sekretesslagen
    Allmän handling: https://sv.wikipedia.org/wiki/Allm%C3%A4n_handling

    Det är på många sätt förstås en skrämmande tid vi lever i som informationssamhälle. Viktigare kanske än någonsin att vara medveten om integritetsfrågor och våra demokratiska värden som man ju inte kan ta för givna. Tänker på apartheid och skadliga registreringar från myndigheter historiskt, inte minst.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.