Hem > Forum > Ångest > Daglig ångest

Daglig ångest

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Vet inte vad det är för fel på mig men jag får lätt ångest om jag tänker på vissa saker som exempelvis att jag kommer att dö och då blir alla de som jag hjälper utan mig och hur ska det gå för dem då?

  Detta gör att jag är extremt noga med min hälsa. Ett stort problem är att jag sover så dåligt. Jag kan inte sova utan atarax eller propavan. Jag vill absolut inte förstöra min kropp med mediciner men att inte få sova är ohållbart. Jag är 70+ så livet börjar ta slut. Känner mig väldigt frisk och pigg men ångesten är hemsk.

  Någon som har ett gott råd?

  Avatar

  Är det inte naturligt att ha dödsångest – speciellt när man är färdig med arbetslivet… Ens dödlighet blir så påtaglig om man säger så.

  Min syn på mediciner är väl att jag tar dem som det finns behov av – jag måste säga att mediciner är orsaken till att jag överhuvudtaget lever ett så bra liv som jag gör idag.

  Dina sömnproblem borde väl öka på din ångest… har du pratat med någon om din ångest? Det kan ju vara så som med min bror att tabletter mot ångest tillsammans med träning gett honom en fantastisk livskvalitet.

  Ser fram emot ditt svar!

  Trådstartaren

  Svar till Indigo Dykaga

  Jo, det är nog naturligt att känna en viss dödsångest när man börjar närma sig branten.

  Jag har sedan nyåret låtit bli att ta atarax med följden att min sömn blivit allt sämre. När jag gjorde inlägget kände jag mig i stort sett desperat efter en natt med bara en timmes sömn. Ångesten var stor och jag märker, som du skrev, att ångesten blir större om man inte kan sova. Jag läste en massa inlägg om just atarax och att det i stort sätt var helt verkningslösa tabletter. I min enfald inbillade jag mig att det var så och att jag skulle sova bra utan tabletterna men efter fem nätter gav jag upp och tog en tablett innan jag gick och la mig igår. Jag sov hela natten och vaknade utan ångest – vilken känsla!

  Jag tränar en hel del och märker också skillnad i ångeststyrkan.

  Vet inte vad det är för fel på mig men ända sedan jag var i tonåren har jag haft svårt att sova. Jag har testat alla möjliga mediciner; rohypnol; stilnoct; immovane; remeron; propavan; atarax; naturmedel och en massa annat. Eftersom jag behöver ta sömnmedel varje natt vill jag inte ta beroendeframkallande medel. Nu har jag fastnat för atarax men när jag läste om alla biverkningarna (igen) kom ångesten krypande och jag beslöt att sluta för att leva et sunt liv. Tyvärr måste jag nog inse att om mitt liv ska bli dräglig så får jag fortsätta med tabletterna och sedan försöka hålla ångesten borta med hjälp av träning.
  Jag tror att jag har ADHD eftersom jag alltid går på högvarv och detta gör nog att jag inte kan koppla av och somna naturligt.

  Avatar

  Jag tror att jag har ADHD eftersom jag alltid går på högvarv och detta gör nog att jag inte kan koppla av och somna naturligt.

  Hmm kanske skulle du gå till din vårdcentral för att få en utredning med avseende på ADHD? För kanske skulle du kunna bli hjälpt av ADHD mediciner mot att din hjärnas högvarv….

  Skönt att du sovit gott åtminstone en natt… Biverkningar av mediciner kan vara besvärliga men det innebär inte att ALLA får dem – jag själv har inga biverkningar av mina mediciner som stör mig nämnvärt.

  kram

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.