Hem > Forum > Ångest > Bra medicin mot ångest?

Bra medicin mot ångest?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Avatar

  Har lidit av psykisk ohälsa i 6 år och hittills provat ett 15-tal olika mediciner utan bra resultat. Har nyligen diagnostiserats med GAD och har Lyrica som medicin men tycker inte att den hjälper mig särskilt mycket. Äter en relativt låg dos 175 mg/dag men vill inte öka dosen mer för jag tycker att jag blir flummig och påverkad.

  Vad har ni andra för medicin? Har i det längsta velat hålla mig ifrån ytterligare medicinering och fokusera på enbart KBT men det känns som om det inte räcker. Vill verkligen inte må så här längre!

  Min läkare har föreslagit Venlafaxin men jag är skräckslagen över allt hemskt jag läst om in och utsättning på nätet! Är det värt att testa? Har fått fruktansvärda insättningsproblem med SSRI tidigare.

  Avatar

  Hej, ledsen men är inte utbildad inom området. Vad säger läkarna idag? Kram!

  Har lidit av psykisk ohälsa i 6 år och hittills provat ett 15-tal olika mediciner utan bra resultat. Har nyligen diagnostiserats med GAD och har Lyrica som medicin men tycker inte att den hjälper mig särskilt mycket. Äter en relativt låg dos 175 mg/dag men vill inte öka dosen mer för jag tycker att jag blir flummig och påverkad. Vad har ni andra för medicin? Har i det längsta velat hålla mig ifrån ytterligare medicinering och fokusera på enbart KBT men det känns som om det inte räcker. Vill verkligen inte må så här längre! Min läkare har föreslagit Venlafaxin men jag är skräckslagen över allt hemskt jag läst om in och utsättning på nätet! Är det värt att testa? Har fått fruktansvärda insättningsproblem med SSRI tidigare.

  Avatar

  Sobril är det enda som funkat för mig. Synd att det är vanebildande. De brukar inte vara så pigga på att skriva ut det om man inte har ett alldeles särskilt skäl (typ en anhörig ligger inne och man är därför på gränsen att behöva läggas in själv), enligt min erfarenhet.

  Hej

  Jag äter Buspiron. Jag hade ingen ångest attack på ca 6 månader. Men sen kom ångesten tillbaks. Inte så kraftig som innan, men ändå. Nu har jag fått Atarax. Jag tror att jag äter 3 preparat mot den JÄVLA ÅNGESTEN! Det är:

  – Buspiron

  Atarax

  -Quintaepin

  -Lyrica

  Jag får maxdosering av samtliga läkemedel, men ändå får jag ångest varje dag. Det är fruktansvärt jobbigt.

  ’I början fick jag Oxascand, som är jättebra, MEN beroendeframkallande. Så jag sa ”nej tack” till Oxascand. *

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.