Hem > Forum > Ångest > Att ha ångest över sin kropp

Att ha ångest över sin kropp

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Avatar

  Jag orkar inte ha ångest över min kropp längre. Jag har alltid varit ganska stor hela mitt liv och fick en ätstörning tillslut, jag lyckades ”vinna över den”. Och hamnade på en bra vikt 58kg. För ca 1 månad sen gjorde jag och mitt ex slut och jag började tröstäta. Jag väger just nu 65kg och är 160cm. Jag känner mig alltid så jävla äcklig och ful, har alltid ångest över hur min kropp ser ut och att jag väger så pass mycket som jag gör. När jag försöker prata med folk om hur jag mår så säger dom ba att jag borde gå och träna. Men det är svårt man kan inte bara gå och träna för jag vill inte hamna där jag va förut. Dessutom äger jag två hästar och dom tsr upp all min fritid. Vid det här laget så vet jag inte vad jag ska göra, jag mår så otroligt dåligt, har alltid ångest och försöker lära mig att älska min kropp men det går inte. Jag kan inte. Jag går hos en psykolog och hon har diagnoserat mig med depression och grov ångest. Men det hjälper liksom inte att gå hos henne? Jag känner mig bara så otroligt äcklig och ful.

  Avatar

  Hej!

  Många lider tyvärr av ätstörningar, och det blir allt vanligare i dagens samhälle. Jag tycker personligen inte att man ska trycka ner en kropp som är så fantastisk och så kapabel till mycket – Kroppen som håller dig uppe varje dag och gör så du klarar av att göra allt, kroppen som kommer finnas med dig livet ut och kroppen som faktiskt kan bära ett barn, hur fantastiskt är inte det? Du är född i just din kropp för att den ska passa dig, så sluta tryck ner den, börja istället älska den, för den är helt underbar, fantastisk och perfekt precis som den är!

  Det finns många människor i världen med samma eller liknande typer av problem som du, vilket är viktigt att komma ihåg, att man är aldrig ensam med något. Ett tips jag har är att gå och prata med någon på till exempel en ätstörnings-klinik, vilket hjälper väldigt mycket. Du kan även prata med människor i din närhet som du litar på, för folk bryr sig, och det kommer kännas mycket bättre när du har pratat om det, och fått rensa tankarna lite, än om du håller allt inom dig. Rekommenderar också hemsidan frisk&fri, där det finns en ätstörningschatt där man anonymt kan chatta med personer som kan allt om ämnet och ibland även har tidigare erfarenhet av ätstörningar.

  Något jag vill att du gör är att du skriver ner en lista (för dig själv) med minst 5 saker som du är nöjd med på din kropp. För din kropp är jättefin och helt fantastisk på många sätt. Kom ihåg det!

  Hoppas det blir bättre snart och hoppas mitt svar hjälpte något <3

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.