Hem > Forum > Ångest > Ångesthanterings tips? (PTSD)

Ångesthanterings tips? (PTSD)

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Det känns som om jag testat allt mellan himmel och jord för att hantera min ångest och jag har slut på idéer. Jag har gått kurser i ångesthantering, ångestgrupper, mindfulness, aromaterapi, ljusterapi, musikterapi, vattenterapi, KBT, jag har testat ca 34 olika ångestdämpande preparat enskilt och i olika kombinationer, intensiv regelbunden motion, samtalsterapi, andningskurser, hantverkskurser för att kunna aktivera rätt del av hjärnan vid ångestattack m.m…
  Jag minns inte ens allt jag har testat, det enda jag vet är att ingenting har gett långsiktiga resultat.

  Det är så illa nu att jag sen många år tillbaka har fått koppla ur ringklockor, ha mobilen på ljudlöst och försöker förhindra allt i vardagen som kan orsaka eventuella ”överraskningsmoment” – som är en av mina största triggers för en panikångestattack.
  Ångest styr mitt liv fullständigt just nu, jag kan inte leva ett funktionellt liv och jag vet inte vad jag ska göra eller testa längre.

  Psykiatrin har upptäckt att man ”missat” ordinationen om traumabehandling som skrevs tillsammans med min PTSD diagnos för 7 år sen.. Det syns tydligt i mina journaler, svart på vitt, att man medvetet struntat i ordinationen och istället medvetet valt att behandla mig på andra sätt som inte någonsin skulle fungera då traumabehandlingen behövs först och främst.
  (Men psykiatrin vill gärna kalla detta för en ”miss” istället och tycker inte jag behöver få ångest över detta ”lilla problem” som händer de flesta, enligt dem.)

  Så jag väntar på att traumaenheten ska kolla på remissen om traumabehandling snarast.
  Men är det någon här som har testat någonting inom ångesthantering som de skulle kunna rekommendera att testa eller läsa om?
  Eller är det någon som kanske gått traumabehandling och kan berätta något om ångesthantering man kanske använder sig av under den behandlingen?

  Jag hade stark ångest som tonåring och blev remitterad till en fysioterapeut där jag fick träna på avslappning. Fick även i hemläxa att göra avslappningsövningar en kort stund varje dag. Det ökade min kroppsmedvetenhet på så vis att jag ett tag efter det märker direkt om jag börjar spänna mig av oro vilket gör att jag kan avstyra ångesten innan den bryter ut. Detta ersätter inte traumabehandling men kanske kan vara någonting att testa under väntan på att få komma dit eller som komplement till terapi, om du inte redan testat avspänning tidigare. Har också hört om någonting som kallas EMDR- terapi som används vid PTSD. Säkert finns det någon som provat denna behandling och som kan berätta mer om det. Det är ett tag sedan du skrev detta och jag hoppas att du hunnit få komma in på traumabehandling sedan dess. Kram.

  DET STÖRSTA OCH BÄSTA MAN KAN GÖRA ÄR ATT BÖRJA ENGAGERA SIG I SAMHÄLLET OCH VÄRLDEN MAN LEVER I! GÖR DET LAGLIGT ATT FÅ PSYKBRYT T.EX OM DET ÄR DET SOM ”HINDRAR” FOLK FRÅN ATT ”LEVA UT” SINA LIV TILL ”FULLO” NÄR MAN FÅR ÅNGESTATTACK😿

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.