Hem > Forum > Ångest > Ångesten är outhärdlig

Ångesten är outhärdlig

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Hej…

  Jag har hamnat i nån slags svacka med grymt jobbig ångest. Har nyligen fått PTSD konstaterat hos psykolog (orsakat av tidigare trauma där jag varit utsatt för misshandel och sexuella övergrepp)  har just nu uppehåll med psykologen på grund av semestertider. Men känner att ångesten varit outhärdlig senaste veckorna. Vet inte hur jag ska göra för att stå ut då jag fastnar i ångesten totalt och känner mig ensammast i världen. Jag vill bara ha bort ångesten.. har så jobbigt mycket tankar om att jag inte orkar med att leva med alla flashbacks, mardrömmar och rädsla som kommer hela tiden. Är livrädd för att ta tag i allt som hänt och känner så mycket obehag att jag är nära att ställa in kommande traumabehandling. Livet känns väldigt mörkt just nu och jag vet inte hur ja ska hålla lågan uppe… känns skönt att skriva det nånstans illafall..

  Väldigt bra och starkt av dig att skriva. Jag har också stark ångest just nu, men har inget trauma som du har. Så jag förstår att du måste ha det tugnt. Jag hoppas du orkar ta tag i behandling när du känner dig lite starkare. Önskar jag kunde skriva något som hjälper, men det är svårt.

  Har du någon partner/vän/familj du kan prata med?

  Traumabehandling… det låter svårt. Jag orkar inte skriva om mitt men det känns som att själva ordet behandling ska göra det lättare att leva vidare med svåra livshändelser i minnesbanken.?

  Trådstartaren

  Väldigt bra och starkt av dig att skriva. Jag har också stark ångest just nu, men har inget trauma som du har. Så jag förstår att du måste ha det tugnt. Jag hoppas du orkar ta tag i behandling när du känner dig lite starkare. Önskar jag kunde skriva något som hjälper, men det är svårt. Har du någon partner/vän/familj du kan prata med?

  Ja, jag hoppas att jag kommer att genomföra traumabehandlingen. Jag försöker tänka att det är ju ändå inte bra. Så att låta bli kommer ju bara resultera i att jag fortsätter må dåligt. Det känns ju dock lättare att fortsätta trycka undan problemet, det har jag gjort i många år nu. Jag har levt med flashbacks och mardrömmar i många år och dom försvinner ju inte. Jag har en väldigt förstående sambo som stöttar mig väldigt mycket i allt. Kan dock känna att de blir för mycket för han att jag mår  såhär, men han säger att han förstår och att han vet att det är tufft.

  Ångest kan vara nog så jobbigt utan ett trauma i botten också. Hoppas du också har någon som förstår ♡

  Trådstartaren

  Traumabehandling… det låter svårt. Jag orkar inte skriva om mitt men det känns som att själva ordet behandling ska göra det lättare att leva vidare med svåra livshändelser i minnesbanken.?

  Ja, det känns svårt också. Jag har jättesvårt att prata om det som hänt. Men har träffat en väldigt bra psykolog nu som tycker att jag ska prova EMDR. Alltså en traumabehandling där man jobbar med minnesbilderna med ögonrörelser och på så sätt ska försöka mildra eller helt få bort minnesbilderna vad jag förstår. Det ska hjälpa till att inte få lika starka reaktioner av flashbacks exempel. Jag antar att jag kommer få mer info om denns behandling till hösten när jag ska sätts igång.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.