Hem > Forum > Ångest > Ångest utanför hemmet

Ångest utanför hemmet

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Hej,

  Jag har aldrig haft panikångest eller problem med ångest som påverkat mig i vardagen.

  Nu, i vad som för mig känts som en blixt från klar himmel, drabbades jag för 2 veckor sen av två panikångestattacker kopplat till behov av att gå på toa, men satt fast på en buss, och vid andra tillfället skulle jag gå över en bro. Det var så kraftiga panikångestattacker att jag sedan dess haft svårt att gå utanför hemmet någon längre bit, det har triggats ångest i mig varje gång jag gått ut och känner oro inför det innan.

  Det här är helt nytt för mig och det känns lite som att min värld rämnar, för två veckor sen kunde jag röra mig precis hur som helst helt bekymmersfritt. Medan jag nu inte ens kan gå och handla utan kraftig oro inför att isåfall få ångestattack.

  Jag har kontaktat vårdcentral, det kändes också svinjobbigt, jag har videosamtal med psykolog på Kry, det känns bättre. Men jag har såna där konkreta saker som att ta mig till kontoret framöver, ta mig till annan plats fysiskt och också vara där en stund- som gör mig så orolig nu på förhand för att inte klara det.

  Det känns som att hela mitt system är korrupt av ångest och en ond cirkel är skapad i min hjärnas tankemönster, som jag nu inte kan ta mig ur. Jag vill bara ha tillbaka mitt liv.

  Hej Red Rysela,

  jag känner verkligen med dig! Jag tror inte man riktigt kan föreställa sig hur en det känns om man inte har haft en panikångestattack själv, tyvärr. Hoppas i alla fall att du har bra möjligheter att ge dig själv kraft att ”ladda batterierna” igen när du är hemma. Och så starkt av dig att ta hjälp fastän det var jobbigt. Det kan vara viktigt att ha en sådan kontakt när man jobbar sig tillbaka till en fungerande vardag. Kanske kan din psykolog ge dig några råd om strategier utanför hemmet?

  All styrka och värme till dig. Ge dig själv vad du behöver för att må bra nu. KRAM

   

   

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.