Hem > Forum > Ångest > Ångest utan anledning

Ångest utan anledning

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5
 • Hej!
  Jag vet var ifrån min ångest kommer ifrån, men kan man verkligen ha ångest utan någon som helst orsak?

  Hej! Jag vet var ifrån min ångest kommer ifrån, men kan man verkligen ha ångest utan någon som helst orsak?

  jag tror alltid att det finns någon form av orsak. Men den kanske kan vara mer eller mindre synlig och mer eller mindre stor. Och man kanske inte ens alltid själv är medveten om orsaken, utan den ligger dolt i det undermedvetna?
  Själv får jag exempelvis värre ångest vid ägglossning. Jag har ångest annars också, men jag upplever att den blir så mycket värre den veckan och då kan jag uppleva att ångesten saknar orsak, att jag vaknar på morgonen och känner ångest direkt.

  Jag förstår vad du menar jag kan känna likadant ibland. Och när jag får den känslan så brukar jag andas lugnt då går det över.

  Jag tror att ångest beror på att vi inte mår bra och kommer inte helt utan orsak.
  Jag tror att min ångest kommer av bl.a en fobi och mina lite olika rädslor.

  Jag har en extrem ångest, snarare panikångest och den kommer nästan varje kväll. Gärna när jag slappnar av. Vet sällan varför den blir så kraftig.
  Det är fruktansvärt att uppleva. Känns som om jag har en snara runt halsen som försöker kväva mig.
  och det måste finnas något omedvetet som finns inom mig som triggar i gång detta. För den bara kommer, från ingenstans. Kan även komma på dagen men då är den lättare att hantera på något sätt. Medicineras dagligen mot ångest/panikångest men medicinen ger inte den effekt som jag skulle vilja ha.
  psykiatrin vill att jag ska lära mig att hantera den. Men det är så fruktansvärt svårt. Så jobbigt. Känner att jag är på väg att ge upp. För jag orkar inte mer. Ångesten knäcker mig.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.