Hem > Forum > Ångest > ångest tar över mitt liv

ångest tar över mitt liv

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • jag vill bara skriva ut mig här

  Det minsta lilla triggar igång min ångest

  konstant har jag en känsla i bröstet men den blir större och tyngre då och då på dagarna

  jag blir trött och börjar gråta lätt

  det är nästan som att det känns som att jag kan gråta när som, alltså att gråt alltid sitter i mig

  jag har haft en träff med en psykolog och ska träffa honom på torsdag igen men är inte alls bra på att formulera mig eller säga allt så vet inte om det kommer hjälpa

  jag brukade vara social innan men nu är jag bara tillbakadragen

  självmordstankar har också trängt sig in i mellan åt

  Menar du att du blir lite tom i huvudet när du ska prata väl på plats där hos psykologen? Kanske du kan skriva ner saker på förhand, t ex det du skriver här, och så läser du upp det väl på plats? Du kan ju t ex skylla på att du har lite svårt att minnas allt som behöver förmedlas och lättare gör det genom att anteckna det som behöver kommas fram?

  Bra att du tog steget att skriva, bra att skriva av sig!

  Tänk för dig själv och skriv ner vad är det som triggar igång ångesten? allt du kan komma på.

  Om dagarna, när det blir tyngre, händer det något speciellt, gör du något speciellt? Tänk på vad som sker som gör att det blir jobbigare.

  Ibland behöver man gråta för att få ut känslor och tankar genom den vägen. Men hur ser dina dagar ut, vad gör du? Har du några intressen? Har du vänner, djur?

  Finns det något i din vardag du kan ändra på, rör du på dig tillräckligt? Gå på promenader eller bara ta frisk luft, gå i naturen eller lyssna på något.

  Bra att prata och duktigt av dig att söka hjälp hos en psykolog, som den tidigare skrev, skriv ner dina tankar och känslor och ta med det till mötet eller bara ge pappret till psykologen och säg hur du känner att du har svårt att förmedla det du känner i stunden och att ”det här” (på pappret) är tankar och känslor du har. Sen ju mer kontakt ni får ju mer kommer han nog kunna hjälpa dig på vägen.

  Tänk inte för mycket på hur du var förut, de kan ju ge ångest att du skulle vilja vara så osv. Utan se framåt, vart vill du komma, hur vill du känna osv. Men ta det lugnt! Ingen stress. Det är ditt mående det handlar om, ta hand om dig själv.

  Hoppas det blir bättre.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.