Hem > Forum > Ångest > Ångest över potentiell sjukdom

Ångest över potentiell sjukdom

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Avatar

  Jag har sån sjuk ångest just nu. Till skillnad från många andra här så har jag ingen lust att dö alls, men just nu känns det som att jag kanske inte har något val.

  Har hittat en knöl i ena bröstet som plötsligt dök upp. Vet att många knölar inte är cancer, men sen kom jag på att jag har haft svullna körtlar under ena armhålan sedan jag var ca 15 år (är 29 nu). Försökte kolla upp det då, men fick då svaret att det var lugnt. Sedan dess har det svullna växt, minskat, växt och numera är det bara som ett stort väv av ömma körtlar känns det som.

  Har alltid tänkt att detta inte är någon fara. Tänkt att om det var det så skulle jag fått några andra symptom, men när jag började googla mer på det så känns det som att det finns en stor risk att jag har någon form av lymfom.

  Nu rusar tankarna och hjärtat och jag vill bara skrika. Kan inte låta bli att tänka att det nu har spridit sig till bröstet och kanske hela kroppen? Då är jag ju körd… Fan fan fan.

  Har väl inte direkt haft några andra symtom vad jag kan komma på, så det är väl det enda som talar för att det förhoppningsvis är lugnt. Knölen i bröstet återstår ju dock.

  Måste försöka få en tid så fort som möjligt för undersökning. Står inte ut med att känna så här, samtidigt är jag livrädd för resultatet…

  Var bara tvungen att skriva av mig. Tack för mig och wish me luck.

  Avatar

  Jag har sån sjuk ångest just nu. Till skillnad från många andra här så har jag ingen lust att dö alls, men just nu känns det som att jag kanske inte har något val. Har hittat en knöl i ena bröstet som plötsligt dök upp. Vet att många knölar inte är cancer, men sen kom jag på att jag har haft svullna körtlar under ena armhålan sedan jag var ca 15 år (är 29 nu). Försökte kolla upp det då, men fick då svaret att det var lugnt. Sedan dess har det svullna växt, minskat, växt och numera är det bara som ett stort väv av ömma körtlar känns det som. Har alltid tänkt att detta inte är någon fara. Tänkt att om det var det så skulle jag fått några andra symptom, men när jag började googla mer på det så känns det som att det finns en stor risk att jag har någon form av lymfom. Nu rusar tankarna och hjärtat och jag vill bara skrika. Kan inte låta bli att tänka att det nu har spridit sig till bröstet och kanske hela kroppen? Då är jag ju körd… Fan fan fan. Har väl inte direkt haft några andra symtom vad jag kan komma på, så det är väl det enda som talar för att det förhoppningsvis är lugnt. Knölen i bröstet återstår ju dock. Måste försöka få en tid så fort som möjligt för undersökning. Står inte ut med att känna så här, samtidigt är jag livrädd för resultatet… Var bara tvungen att skriva av mig. Tack för mig och wish me luck.

  God f.m. här på Mind Forumet.

  * Har läst hela ditt inlägg / tråd här ovan.

  * För att minska på ångesten gör Du rätt i att boka in en tid hos en Mammografi-undersökning, eller ev. om det är något mer avancerad undersökning via din Vårdcentral (= VC) eller Husläkarmottagning i de län Du bor inom, för att få remiss till rätt mottagning på sjukhuset i ditt län.

  * Jag är man och har haft en nära vän som har haft Bröstcancer och blev bra fast det tog lång tid, år…

  * JAG saknar HENNE jättemycket…

  * Vill VERKLIGEN med mina ORD till dig att Du INTE ska vara RÄDD och få modet att göra denna undersökning än att gå och vara rädd HELA tiden jämt och ständigt.

  * Om Du vill prata ut med någon om din ångest etc, så ställer jag upp här på Mind Forumet…

  Var rädd om dig och ta hand om dig också…

  Kram…

  På återseende…

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.