Hem > Forum > Ångest > Ångest över att prova medicin

Ångest över att prova medicin

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Jag har tidigare provat två olika mediciner mot depression. De har inte fungerat, bara gett mig outhärdliga biverkningar. Ville inte testa nåt mer efter det. Men nu har senaste depressionen varat nästan ett år och jag orkar inte mer.

  Läkaren skrev ut ytterligare en annan typ av medicin. Jag ska börja på en superlåg dos som ska trappas upp extremt långsamt. Kommer ta upp till två månader innan jag är uppe i minsta verksamma dos.

  Jag har stirrat på förpackningen i tre veckor med ångest utan att ta något. Men jag måste. Orkar inte. Så jag bad en person

  på jobbet som jag har stort förtroende för att hjälpa mig att ta den. Varje dag i en dryg vecka har hon sett till att jag får i mig den. Sen jag började med detta har jag fått mycket mera ångest än på länge. En gång fick jag panikångest när jag skulle ta den. Och jag börjar gråta hela tiden. Mest på jobbet. Av anledningar som jag inte helt fattar. Läkaren säger att ångest inte är en biverkning av denna medicin (men den är inte heller ångestdämpande). Dessutom sa han att en så låg dos inte kan ge så mycket mer biverkningar än typ huvudvärk, illamående och torr mun.

  Kan jag fått sån extrem ångest av bara rädslan över att prova ännu en medicin? Jag förstår inte varför, och inte heller varför jag får panik när jag ska ta den

  Är jag helt ensam att vara med om detta?

   

  Hej, jag har också jättesvårt med olika mediciner. Har en massa rädsla kopplat till att byta eller ta nya mediciner. Det är väldigt svårt och inget som man bara sväljer och tänker på annat. Bra att du har hjälp av kollega. Men försök också tala med din läkare eller med en arbetsterapeut om hjälpmedel? Jag vet inte om din vårdresa, diagnos eller annat. Jag kanske har mycket lägre nivå på medicin-ångest än nu. Jag hade dock hjälp av arbetsterapeut att välja en dosett som jag ”gillade” eller ja – kunde tänka mig. Lägga mina piller i den för en vecka framöver och sen ta pillren ur dosetten. För mig var det lite kopplat till att trycka piller ut en karta och stoppa i munnen o.s.v. Kanske en terapeut eller arbetsterapeut hjälpa dig att lista ut vilka steg som gör saken ”värre” eller vad som kan underlätta för dig. Det är supersvårt! Ge det lite tid också. Du behöver inte stressa.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.