Hem > Forum > Ångest > Ångest och kille som vägrar släppa taget

Ångest och kille som vägrar släppa taget

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Avatar

  Den här killen får igång mig på alla sätt och vis.

  Han är efterhängsen, provocerande, ifrågasättande och gör praktiskt taget allt för att göra mitt liv så surt som möjligt.

  Vi har bara kontakt via sociala medier. Anledningen till att jag inte redan blockat honom (för jag inte vill ha kontakt med denne) är för att jag är så förbannat rädd för några eventuella konsekvenser, och jag hatar det.

  Han känner till mitt ex och nämner honom gärna (som jag också helst i nuläget helst vill slippa höra av). Han envisas om en sak jag redan dragit mig ur för länge sedan. Jag har blivit anklagad för den ena saken efter den andra. Jag har extrem ångest för att jag inte redan bara blockerade honom på alla sociala medier för länge sedan, därför att han inte tillför något annat än den mest ruttna sorten. Jag är livrädd för att han eller mitt ex ska hitta mig på något sätt och på sätt kunna identifiera mig med vad jag känner på riktigt, därför har jag inte varit särskilt öppen av mig på just nätet.

  Jag känner att jag skulle behöva stöttning från hela världen. Jag har bedömt denne killen som en problemsökare, lite åt det narcisstiska hållet och han lyckas liksom bara få igång min oro som är det sista på hela jorden vad jag skulle vilja ge honom. Men att hålla det inom sig med få att luta sig mot fungerar bara inte. Värt att nämnas är att jag ”känt” honom i ungefär 5 år, så jag har en hel del underlag att gå på.

  Avatar

  hmm vad är det värsta som skulle hända om du blockar honom?

  Avatar
  Trådstartaren

  Ursäkta sent svar. Han är blockerad nu sedan i januari.

  Det kan jag tyvärr inte riktigt svara på. Någonstans är jag väl medveten om att jag kanske periodvis lider av paranoia och förställer saker och gör dem värre än vad de är. Jag inbillar mig då att om jag provocerar honom för mycket så kommer han att medverka för att förstöra för mitt liv. Det har varit en tagg i sidan också då han aktivt verkar för att återförena mig och exet, men inte att vi blir ihop igen. Han använder gärna skuldbelägg och tvekar inte att komma med starkt negativa kommentarer om mig. Han har bland annat sagt ”om det är så att de är ihop så kan han inte ha så mycket till liv med henne”, vilket jag förstår väldigt lite av och är egentligen en förolämpning till honom också eftersom han ifrågasätter att han har en egen vilja över huvud taget.  Han har dessutom gjort en massa tokiga saker som får mig att ifrågasätta vem han är att döma eg. Så jag antar att jag inte värderar hans åsikt speciellt högt. Jag bryr mig inte om hur han väljer att leva sitt liv.

  Jag är klar med att jag inte vill ha något med honom att skaffa eftersom jag inte får ut något av det, han har blivit som en främling för mig då han vänt 180 grader och bara är allmänt galen, och egentligen har jag slutat bry mig om att han får reda på min status med detta ex, men jag ser ingen anledning att ”deklarera” något heller. Det har uppdagats för mig att det snackas skit om mig och jag har redan fått all skuld för hans ”försvinnande” fastän det inte har något med mig att göra eftersom han slutade skriva redan långt innan vi ens kontaktade varandra igen, och jag har inte sagt eller gjort något för att påverka hans beslut.

  Mitt ex och jag har återfått kontakten igen (han var den som skrev först till mig) och medan jag får medge att det är skönt att han inte har så mycket kontakt eftersom den här personen fått för sig så mycket att jag ”har honom i mitt våld” att det aldrig kommer gå att övertyga den personen om något annat, så slipper man därav ha detta problem på tapeten så att säga. Jag har dock insett att det bästa att bara släppa på kontrollbehovet så mycket som möjligt. Han inser inte att han är en knepig individ vilket både jag och mitt ex är överens om.

  Om han inte vore på det här sättet så hade jag inte haft problem med honom. Han verkar vara en sådan individ att har man lyckats komma under skinnet på honom så ger han sig aldrig. Då tycker jag att det är konstigt varför han ens vill ha kontakt trots det. Jag har personligen inga problem med andra så länge de inte har problem med mig. Samtidigt vill inte jag behöva agera underdånigt bara för att han ska mjukna till, för nog tusan har han gjort en massa fel han med.

  Min oro ligger i att mitt ex kommer att ha fortfarande kontakt med honom på något hörn vilket innebär att jag aldrig heller kommer att bli kvitt honom. Det vore bra om någon som kan komma med en mer objektiv syn på det hela vet hur jag ska ta ställning. Som det är nu så har jag bett honom att inte ta upp saker som rör den här personen eller att han pratar om sådant som sägs om mig eftersom han irriterar mig.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.