Hem > Forum > Ångest > Ångest och illamående, förstör min relation till mat

Ångest och illamående, förstör min relation till mat

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Jag har i den större delen av mitt liv haft problem med ångest. Det har alltid haft sin koppling till mat, eller rädslan för att kräkas. Jag känner betydligt lägre ångest på en TOM mage, då vet jag att jag inte kan kräkas. Men vi människor måste äta för att överleva och det är en stor del av vår vardag.

  Äta hemma själv går bra

  Äta lunch på jobbet med kollegorna går bra,  även äta hemma hos vissa nära går bra, men ångesten finns alltid i bakgrunden

  Äta på restaurang är något jag helst undviker, händer ibland på jobbet, känner stark ångest

  På grund av det här så anpassar jag min vardag och mat rutiner, undviker socialt då det ofta innebär äta mat. Jag har haft kontakt med psykolog två gånger i mitt liv. Första på BUP, andra WeMind. Jag tycker inte att det gav mig mycket alls men att jag har någon form av social fobi kom vi fram till. KBT ska vara lösningen och har försökt att utsätta mig själv där jag helst hade undvikit men jag tycker inte det blir bättre. Fruktansvärt trött på att känna såhär och det begränsar mitt liv något enormt. Jag vill bara att det ska klicka och inte styras av dessa tankar.

  Någon som känner igen sig och kanske har något tips o trix? 🙂

  Hej!

  Låter som du har det jobbigt. Jag har själv lidit av social ångest och dålig självkänsla. Jag har gått i kbt men det som hjälpte mig mest var mental träning. Jag använde mig av positiva affirmationer. Bytte sakta men säkert ut negativa kritiska tankar mot positiva stödjande tankar. Ju mer jag lyssnade på dessa stödjande tankar desto lugnare blev jag. Kanske kan vara nått för dig. Styrkekramar från mig till dig💕

   

  Avatar

  Här är en till som har problem med illamående. Matglädjen blir såklart påverkad, ibland vill jag slänga i mig maten för att liksom ha ätandet överstökat. Är rädd för att må illa och kräkas inför andra sedan barnsben men då illamåendet de senaste tre åren nått nya dimensioner (har vid några tillfällen under denna tid blivit sängliggande av illamåendet i flera dagar) så har jag ändå utrett mig på vårdcentralen för att utesluta någon fysisk orsak, vilket de inte hittat så de antar att det är stress/magkatarr. Problemet har de senaste åren också mest kommit under sommarhalvåret, som att det är årstidsbundet. Mår då oftast mest illa på mornar, inför sociala situationer och under sociala situationer. För mig så funkar det bäst när man ska umgås och/eller äta med en lite större grupp än med en person för jag tänker att jag drar mindre uppmärksamhet till mig om jag är med en större grupp än med en person. Det som hjälpt mest för mig är nog egentligen bara att helt enkelt berätta för folk att man har det här problemet, då det kan lätta lite att prata om det. Annars är det väl mitt tips att fundera över om det hänt saker i ditt liv som har gjort det hela värre. För egen del så har det nog varit mycket känslor av osäkerhet och otrygghet de senaste tre åren. Sedan kanske magen kan bli lite känsligare med åren också, jag vet inte.

  Trådstartaren

  Hej, uppskattar era återkopplingar!!

  @Ququgo

  Jag känner igen mig själv något fruktansvärt i det du skriver. Det känns något skönt att man inte är unikt störd i denna värld, trots att jag lider med dig. Jag har har också större svårigheter på morgonen, känner också en ökning av denna problematik på sommar halvåret. Jag uppskattar dina ord verkligen och önskar dig all lycka till. Hade du känt att det fanns ett intresse att bilda en kontakt och bolla tankar så skicka iväg ett privat meddelande (vet inte ens om det går här). Vi kan hjälpa varandra!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.