Hem > Forum > Ångest > ångest, narcissism, självmordsförsök och känslor av skuld…

ångest, narcissism, självmordsförsök och känslor av skuld…

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • jag vet inte var jag ska börja men jag ska börja simpelt och förståeligt. (för att veta anledningen varför jag skriver det här, skrolla till x stycket)

  Recap: stycke 1-10 (skrolla ned till understruken text för att skippa recap på 14:e stycket)

   

  RECAP

  allt hände 6 månader sedan; jag träffade den vackraste kvinnan i mitt liv och jag blev kär i henne första gången min blick mötte hennes och jag kunde inte sova den första natten vi träffades på grund av att jag var så nervös att prata med henne igen på Instagram där vi träffades.

  jag vaknade nästa morgon av hennes meddelande; med värme och fjärilar öppnade jag det och skrev tillbaks. vi pratade hela dagen, vi hade facetime och jag sjöng hennes favoritlåtar för henne mitt i natten med regnet droppande på fönsterrutorna och hon log och skrattade och detsamma gjorde jag. det var dagen efter jag frågade om hon vill bli tillsammans med mig och hon sa ja.

  det var den natten hon sa att hon älskade mig för första gången och sa att hon var like kär i mig som jag i henne. dock så hade jag druckit 3 glas vin innan jag frågade p.g.a nervositet och oro för att hon skulle säga nej MEN frågan var inte ett beslut från alkoholen, jag ville göra det även som nykter.

  Disclaimer: hon är från Thailand

  jag jobbade så hårt för att tjäna ihop pengar för resa till henne och jag vaccinerade mig för att få tillstånd att resa.

  det var inte förens December (2021) som allt började gå nedåt (vi har varit ett par sedan Augusti 24 2021). hon blev paranoid att jag skulle skulle lämna henne eller göra någonting med andra tjejer och det är förståeligt och jag berättade charmigt och ärligt att det aldrig kommer hända för att jag är den mest lojala personen jag känner och jag kan inte vara kär i 2 personer samtidigt, det är en omöjlighet men hon trodde på mig och hon litade på mig. December 20 ändrade allt…

  hon ville INTE att jag hade någon kontakt med mitt ex vilket jag förstår och jag hade inte pratat med mitt ex sedan början av Augusti 2021 som vänner (hon lämnade i Juni 2021). jag tog tillbaka Snapchat efter att säga till mitt ex att vi inte kan ha kontakt längre och sedan blockade jag henne där också men jag tog en screenshot och skickade till min bästa vän och jag glömde radera bilden och hennes namn på snap så hon hade samma namn som förr.

  min flickvän bad mig dela min skärm på Messenger och gå igenom mitt galleri och hon såg den gamla screenshot med en avisering från snap med hennes gamla namn vilket fick henne att tro att jag var otrogen och eftersom jag redan hade blockat mitt ex så fanns inte våran chat kvar så hon slutade lita på mig och hon grät så mycket för att hon trodde att jag var otrogen mot henne och det krossade mitt hjärta och jag fick så många skuldkänslor även om jag inte hade gjort något dåligt.

  jag hade aldrig varit otrogen eller pratat med mitt ex på det sättet eller ens skrivit till henne om jag visste att hon (min flickvän) skulle bli så frustrerad.

  jag har skrivit mycket om förut och jag borde komma till poängen.

  jag fick pengar och jag besökte henne i Thailand och jag var där i ungefär 1 månad (November 24 – December 30) för det var allt jag fick och vi det var den bästa tiden i mitt liv men när jag kom hem igen så var allt dåligt igen och tillomed värre än innan jag åkte, hon blev arg för småsaker, varje dag, hon guilt-trip mig för allt, hon fick mig blockera alla tjej-vänner jag hade på Instagram och radera alls appar där jag kan kommunicera med andra (utom Messenger och Instagram där vi pratar)

  NARCISSISM

  jag åkte in på psyket Januari 2 efter att vi bråkade (mest hon, jag höll bara med för att jag har aldrig varit arg på henne eller sagt något dåligt till henne) och dessutom var det fel på mitt wifi i 1 vecka så vi kunde inte prata och jag blev orolig och efter allt som hände så jag la in mig själv efter att ha fått tankar på självmord men jag kom ut bara 1 vecka senare.

  allt var detsamma och hon blockade mig och unblockade mig några gånger och sa att hon inte vill förlora mig och att hon älskar mig etc.

  jag fick så lågt självförtroende och jag kände sådan stark skuld och jag hatade mig själv så mycket att jag slutade känna empati och bara brydde mig om mig själv och fick ”severe narcissism” på alla test jag gjorde. jag kunde inte gråta och jag var besatt av hur jag såg ut och jag märkte hur manipulativ jag blev. jag manipulerade alla som jag visste kunde ge mitt liv en fördel. jag var VÄLDIGT känslig för kritik och gjorde allt för att få komplimanger från alla och jag gjorde allt för att få uppmärksamhet i sociala situationer såsom överdrivet fina kläder för att folk ska kolla på mig och jag blev kallad narcissist av många i min omgivning på grund av mitt beteende men det försvann efter att jag satt på psyket efter ett självmordsförsök i Februari och jag bröt ihop för att jag saknade henne så mycket och för att alla känslor jag hade kom som en stor käftsmäll och jag kom ut och skrev till henne.

  [RECAP SKIP]

  det var då hon skrev meddelandet att hon har gått vidare och hittat en ny kille som gör henne glad och som inte ljuger gör henne (vilket jag aldrig gjorde, hennes paranoia fick henne att tro det).

  jag sitter nu med en flaska vodka och antidepressiva och tänker på allt som har hänt och ångrar allt och önskar jag kunde ändra allting och att jag kunde få henne tillbaka. hon sa att hon inte kommer vara med någon annan om vi gör slut men hon gjorde det 1 vecka senare ändå och hon berättade det för mig så detaljerat för att göra mig svartsjuk och få mig att må ännu sämre (hon har gjort andra saker för att göra mig svartsjuk förut).

  jag vet inte om jag orkar längre, jag har inte skadat mig själv på 5 månader men efter det här har jag skurit väldigt många snitt och jag funderar på att snitta min handled. jag låter som världens pussy men jag orkar inte känna oändlig skuld och ånger och lida av insomnia p.g.a det här och ångest varenda dag. jag orkar bara inte… alkohol är den enda vännen jag har som hjälper mig. alla mina besparingar som skulle gå till min och hennes framtid går nu till alkohol och puben.

   

  förlåt att det blev så långt och förlåt för alla felstavningar, jag föll tusentals tårar medan jag skrev allt men jag hoppas att någon kan svara innan jag får en blackout och aldrig vaknar igen för jag har ingen annan att prata med som bryr sig.

  Det låter som om du hade tur att hon lämnade dig, en person som ständigt är svartsjuk och beter sig som hon gjorde är inte en person du skulle leva lyckligt med. Att vara så kontrollerande låter som psykisk misshandel, tänk dig att det varit någon av dina kvinnliga vänner som berättade att hon träffat en man som vill kontrollera hennes telefon och vill att hon bryter kontakten med alla sina manliga bekanta, då hade alla varningsklockor ringt, eller hur? Det är samma sak även om det är kvinnan som är kontrollerande och extremt svartsjuk.  Även om det är tufft nu så tror jag att du får det bättre utan henne.

  Även om det inte känns så nu finns det fortfarande någon som väntar just på dig och din kärlek. Någon som kan värdesätta dig för den personen du är och din stora kärlek och tillgivenhet. Någon som litar på dig när du berättar sanningen. Dela livet med dig och bli en sann livspartner.
  Sann kärlek fängslar ingen, utan den befriar. Sund kärlek fokuserar på att ge det mesta och det bästa den besitter utan att förvänta sig något tillbaka.
  Du inte är ensam och det finns många personer som bryr sig om dig.
  Tillåt livet börja bli mer än vad det har varit och börja söka efter nya och ljusare vägar framåt. Detta är det första steget mot ett nytt liv. Viljan att förändras och en uppriktig tro att det är möjligt. Våra tankar skapar vår värld.
  Lär dig att älska dig själv och tycka att du är värd mycket. För det är du.
  Det förflutna är död och vi inget kan göra åt det. Nuet däremot står i våra händer. Vi har makt över det. Låt oss lära oss att fokusera på det. Släpp det förflutna och försök förlåta både dig själv för vad som varit och även alla människor som må ha sårat dig på olika sätt. Förlåtelsen gynnar alltid först den som förlåter.
  Tänk på vad som potentiellt fortfarande kan hända i ditt liv om du styr livet i rätt riktning. Du har en enorm makt och kan se till att det blir så.
  Jobba med dig själv. Älska dig själv för den unika och oersättliga varelsen du är. Du är och har alltid varit älskad av Gud och Han vill att du lär dig också att älska dig själv. Hur kan vi på riktigt älska ändra människor utan att först älska oss själva. Jesus var rätt tydlig i sitt budskap.

  Sök all hjälp som du kan få, varje sig det är från olika samhällsinstanser, människor runt omkring dig, här på forum eller andra källor som finns tillgängliga. Glöm dock inte hur väsentligt det är att hjälpa dig själv.
  Ta emot hjälp men glöm inte att utvärdera effekten av den hjälpen som du får. Tappa aldrig tron att det är möjligt att bli bättre. Tankar har en oanade stor påverkan i våra liv. Tiden skapar, förändrar, lindrar och omvandlar allt, utom Gud.
  Arbeta ständigt med dig själv och så småningom kommer du att kunna omvandla mörkret inom dig till ljus, sorg till glädje och tomhet till fullfyllnad. Ett litet ljus är allt som krävs för att bryta den totala mörkret. Många gånger har den rätta vägen funnits så nära oss men vi, medvetet eller omedvetet, tittat bort eller helt enkelt inte sett den, utan sökte efter vägar och svar någon annanstans.
  Sann lycka och välmående är ett inre tillstånd som man bara kan uppnå om man arbetar konstant med sig själv. Lyckan är ingen fysisk plats. Inte heller beroende av social-, karriär-, familj- eller ekonomiskstatus. Lär känna dig själv. Försök förstå vad som händer i din inre väld och i ditt liv. Gör din inre utveckling och förändring till det bättre den nya mening av ditt liv och lyckan ska komma till dig. Det finns så otroligt mycket som du kan förändra i ditt inre och yttre liv, även om det inte alltid känns så. Vi har alla enorma potentialer inom oss själva som bara väntar på att bli upptäckta och utvecklade. Som en frö planterad i bra jord, men utan vatten, sol och omvårdnad för att växa och uppnå sin riktiga potential. När vi plötsligt ser till att uppfylla dessa behov, vecka efter vecka, år efter år, kommer det att växa och slutligen bli ett vackert och fint träd som då belönar vårt hårda arbete med skugga och frukter.

  Rekommenderar starkt en video på Youtube från Dr. Gabor Maté. Denna är en av många andra jättebra videos av honom. Jag hoppas att du kan få något ut av den.

  https://www.youtube.com/watch?v=IoppxgDTzUU&t=2526s&ab_channel=MotivationThrive

  Några andra tankar om livet:

  Livet består av två delar. Ena delen kan vi påverka, vi har makt över, och den andra delen kan vi inte påverka, saknar alltså makt över (även om vi ALLTID har makten att påverka hur dessa påverkar oss inombords). Vi kan påverka mycket genom våra beslut, handlingar, tankar, tro, värderingar, prioriteringar osv.. Däremot finns det mycket som vi inte kan påverka, såsom tiden, när, hur och om vissa händelser inträffar för att endast nämna några.

  Låt oss fokusera på den delen som vi kan påverka. Och det är så otroligt mycket som vi kan påverka. Var kan vi finnas inspiration, mening, syfte och krafter någonstans? Uppenbart finns det mycket i denna värld som många av oss har svårt att relatera till och finna glädje i. Men måste vi begränsa oss till de få vägar som presenteras för oss som de som tar oss till lyckan och framgång? Tänk om de flesta har fel? Tänk om de vägar som verkligen leder till ett harmoniskt, lyckligt och meningsfullt liv går i en helt annan riktning?

  När det gäller den andra delen av livet som vi inte kan påverka, varför inte försöka förstå den, leva i harmoni och samarbeta med den? Kan det vara så att vi missförstått dess påverkan och syfte i våran liv? Där vi ser lidandet, finns kärlek, där vi ser orättvisa finns rättvisa, där vi ser mörkret finns ljus, där vi ser slutet finns en ny början. Att uppnå detta är möjligt och om man bestämmer sig för det öppnas det en helt ny värld framför och inom en själv.

  Angående dina tankar kring självmord skriver jag nedan några få ord som förhoppningsvis kan hjälpa dig att se på vissa saker från ett nytt perspektiv:

  Att dö kan kännas som en väg ut ur ett liv som saknar mening, ro och harmoni och som slutligen skulle kunna leda till ett avslut på lidandet, tomhet och allt mörker som man har i sitt inre- och/eller yttreliv. Det finns dock något väldigt viktigt som många inte tänker på förrän det är för sent. Och det är om beslutet att avsluta sitt liv verkligen leder till de resultaten som man förväntade sig och som drev en själv till denna handling.  Svaret på den här frågan är att ingen människa  finner de som de söker när de väljer att avsluta sitt liv. Anledning till det är att döden inte tar död på något annat än den fysiska kroppen. Dessutom är självmord ett allvarligt brott av Guds lagar där vi genom att felaktigt använda vår fri vilja, får sedan skörda de bittra och plågsamma frukterna av den tragiska handling. Anden, eller själen om man så vill kalla den, är evig. Den fanns innan detta liv började och kommer att fortsätta att finnas efter det som vi brukar kalla döden. I stället för att lösa ett problem förvärrar man väldigt mycket sin egen situation.

  Lidandet, mörkret och alla negativa saker som man försöker få ett avslut på genom att ta sitt liv, inte försvinner med kroppen, utan dessa har sitt ursprung egentligen i vår riktiga essens, alltså anden, och kommer därför att överleva döden och följa med anden efter döden, liksom alla positiva egenskaper och utveckling.  Att dö är med andra ord, inget annat än att byta till en annan dimension, eller plan, från den fysiska planen där vi behöver våra kroppar för att vara verksamma, till den andliga planen.

  Många andar som valt att ta sina liv har fått möjlighet att berätta hur det gick för dem efter den tragiska handlingen (genom olika medium som har fört detta sedan vidare både i lösa meddelanden samt i olika böcker). Gemensamt för alla är att:

  1- De ångrar starkt sitt beslut.

  2- De lidandet som de ville slippa och trodde att skulle försvinna har i stället mångdubblats och nått för dem otänkbara former redan direkt efter självmordet och i många år framåt.

  3-Reinkarnationen som följer direkt efter består av ännu svårare prövningar trots all hjälp man får före och under den nya existensen.

  Därför ber jag dig att ta och fundera över dina val i livet samt konsekvenser av dina beslut även efter de som vi kallar döden.

  Långt in i vår själ vet vi, att livet är en gåva för anden som egentligen definierar livet i oss. Det är bl.a. till för att anden ska  utvecklas och sakta men säkert, genom otaliga många existenser, uppnå en högre nivå av moralisk och intellektuell utveckling, och som konsekvensen därav leva lyckligt och i perfekt harmoni med sig själv och i sin roll i universum.

  Vi alla behöver kärlek, både ge och få. Du är älskad även det inte kan kännas så.

  Det finns så mycket mer att säga om det. Jag hoppas att du finner kraft att ta dig igenom denna mörka stund i ditt liv. Efter den mörka natten kommer alltid solen upp.

  Allt gott <3

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.