Skapade svar

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 2,047 totalt)
0
 • som svar på: Orkar inte mer

  <3 Stor kram till dig! Låter helt, helt förskräckligt. Fina du, är så ledsen!

  Är du framförallt deprimerad, har psykiskt ont i själen eller är utmattad – om du orkar säga? <3

  som svar på: Sårad och svartsjuk

  <3 Vad jobbigt! Låter som att det dränerar er jättemycket som par att det blivit såhär? Jag tänker litegrann att du verkar lita på din partner men inte på henne? Det är isf en positiv aspekt i det hela.

  Undrar också om den här tjejen på jobbet kanske har en funktionsvariation som gör att hon beter sig på det här sättet? Tänker att det ofta kan vara så på arbetsplatser och med nya människor att man kan bli helt tokig för att man inte förstår någons avvikande beteende, men så visar det sig allra oftast att personen har ”nåt”. Det är ju ett konstigt och gränslöst beteende att kontakta en kollega på sin fritid – generellt. Ännu märkligare är ju detta med hjärtan, verkligen.

  Om jag vore dig hade jag försökt sitta ner i båten och övat på tillit till min partner. Tänkt att det här är ett eldprov att arbeta på svartsjukan och därmed kolla ifall han är att lita på eller inte. Jag hade försökt lägga över det på honom. Att han får sköta det här snyggt.

  Det här kanske man inte får säga men min uppfattning är också att vissa män har lite svårt generellt emotionellt, de förstår inte riktigt när saker och ting landar fel hos sin partner. Förrän de ser reaktionen. Men då kan de fortfarande vara väldigt så handfallna inför vad de ska göra. Jag vet inte varför det är så.

  Stor kram

  som svar på: Kan så lite…

  <3 När jag inte vet så mycket om ett ämne brukar jag söka runt lite på nätet och youtube. Hitta klipp om det. Speciellt där jag har enorma kunskapsluckor. För ca 10 år sedan gick jag en universitetskurs om dinosaurier. Trodde på fullt allvar inte att de hade funnits utan att det var påhittat. När jag läste kursen om hur liv skapats var det enormt fascinerande. Jag har alltså också brutala kunskapsluckor. Skulle inte kunna ställa upp i tv på frågesport för skulle definitivt skämma ut mig. Tips hur som helst är att söka runt lite och lära pö om pö? Kanske något i ämnet av det din pappa pratade om? Om du är intresserad? Vissa ämnen gör ju också att man blir sömnig, man orkar inte. Är man lite intresserad, som detta med dinosaurier (en bit in på kursen ska jag tillägga), kan det göra att man känner sig rik. Man mår jättebra att få lära sig mer. Världen öppnas upp.

  Tänker du på någon speciell diagnos förresten?

  som svar på: Kan så lite…

  <3 Tänker att du har en enorm rikedom i livskunskap. Du har sett och upplevt så mycket. Det syns på dina inlägg att du har en hög empati för andra människor. En värme i ditt språk.

  som svar på: min arbetssituation

  <3 Tänker att fritidsledare är ju absolut ett yrke och arbetsuppgift. Tror man får kopiera länken då Mind verkar stoppat funktionen att klicka, bara https://sv.wikipedia.org/wiki/Fritidsledare

   

   

  <3 Det obehagliga i det här tycker jag är känningarna att man lärde sig under coronapandemin att man står verkligen själv i en kris. Det skrämmer mig. Folk blir egoister. Det finns ingenting som heter att myndigheter skulle hjälpa en, tror jag. Ser framför mig meningslösa pressträffar där man inser att man ska klara sig själv. Att det bara är påhittad empati man får beskåda. Även om man är svårt fysiskt funktionsnedsatt. Grannar under krig föreställer jag mig skulle kunna ta till brutala handlingar för att rädda sig själva. Min syn på svenskar är heller inte särskilt positiv, är jag rädd. I synnerhet inte nu efter valet när så många visat sina ”true colors” att vara rasister.

  Jag har verkligen tappat tron på mänskligheten.

  som svar på: Hjälp

  <3 Det är ju sårande också att hon inte tror dig, tycker jag? Jag menar om man varit ihop i 19 år så brukar man kunna läsa varandra som öppna böcker? Är det här något som hänt tidigare att hon har svårt med tillit? Minns en gång att jag anklagade min kompis för något rykte som gick. Hon reagerade med bestörtning över att jag började i änden att jag trodde mer på ryktet istället för att lyssnade på henne. Det tyckte hon var det absolut mest anmärkningsvärda och sårande i sammanhanget. Att det sa nåt om våran relation och hur väl vi kände varandra. Efter det lärde jag mig en läxa.

  Trådstartaren

  <3 Åh! Tack för tipset. Så otroligt inspirerande, håller med. Började googla om det fanns något ledigt hus kvar till och med. Är nog desperat.

  För mig är det en sådan otrolig skillnad om jag får börja arbeta på eftermiddagarna eller kvällarna. Är oftast på bra humör då, har energi, känner att jag hunnit med att duscha, äta, göra mig klar. Arbetsförmågan är som bäst. Motsatsen kan man säga sker om det är förmiddag. När jag bokar in träffar med kompisar föreslår jag alltid kvällar eller efter lunch. Likadant när jag arbetade med rekrytering att intervjuerna såg jag till skedde helst vid typ kl 15. Samma med läkarbesök. Det är jättetydligt för mig att jag inte kan hantera ett arbetsschema eller tidiga föreläsningar. Får ett enormt funktionsbortfall. Lägger mig klockan 22 också, men det handlar inte om det. Vaknar ju upp på nätterna, är aldrig utvilad. Jag måste ha hela morgonen på mig att sakta få vakna till liv. När jag arbetat sena kvällar och nätter kan jag med lätthet arbeta heltid. Det går runt. Samma med distansstudier. Jag kan genomföra de. Till och med arbeta och studera heltid, samtidigt. Allt handlar om att få utrymme till att sova ikapp ifall natten varit helt förskräcklig och sömnbristen gör en bortkopplad all form av funktion.

  som svar på: Hjälp

  <3 Så jobbigt! Tänker att en strategi som jag kan tyckas våghalsig men kanske funktionell, är att du ger helt enkelt ut numret till den här kvinnan, till din partner. Ber henne, uppmuntrar till, att ringa upp och fråga hur konversationen/relationen varit mellan er. Det vill säga att du drar det till sin spets och vågar blotta din strupe. Jag menar då också att du på inget sätt gör det här aggressivt eller i affekt, utan att du vänligt men bestämt erbjuder att din flickvän ringer upp den här du skulle varit otrogen med, och hör efter själv hur tonerna varit mellan er.

  Kan det vara något som skulle kunna fungera?

  som svar på: Orkar inte mer

  <3 Blir så ledsen av att läsa det här att jag har börjat gråta. Fina du, gör det inte. Du har människor som älskar dig och din bästa kompis Hannes låter fantastisk. Det är ni två emot världen, tänker jag. Och de kommer bli helt, helt förkrossade. Jag ber dig snälla du att inte göra det. Åh.

  Trådstartaren

  <3 Du har verkligen en poäng att man måste skräddarsy sin tillvaro så den blir hållbar i längden. Just nu handlar det om att stå ut, tror jag. Om ungefär 1,5 år kommer jag ut på arbetsmarknaden igen ”på riktigt”. Har absolut tänkt tanken att då arbeta kanske 75 procent eller liknande, för att inte falla sönder. Det är just tidiga mornar och sömnbrist som ställer till det för mig. Det påverkar hela dagen. Nu har jag valt ett yrke där man kan börja lite senare, och har även det här kreativa (konstnärsutbildningen) som ju kan leda till att man egentligen bara arbetar när man känner för det.

  Luleå är mysigt! Bott där i två år. Trivdes jättebra. Vill dock inte flytta tillbaka för är lite orolig över om man inte har ett sammanhang att man blir lite låst då. Egentligen är jag inte så sugen på att flytta inom Sveriges gränser (bott i norr, söder och i mitten), men kanske utomlands efter studierna. Orosmolnet är som sagt bara ifall man riskerar isolera sig och må piss bara därför. Har levt utomlands tidigare också och minns att det kunde bli så, ibland. Det berodde helt på. Jag är nästan 40 år så antar att jag har en del livserfarenhet i bagaget – på gott och ont.

  Hur lever du?

  Trådstartaren

  <3 Låter underbart att leva så. Tack för fin beskrivning, såg det framför mig!

  Orkar inte skola om mig igen – varit så mycket studier genom åren. Läser just nu på ett masterprogram samtidigt som jag går heltid en konstnärlig utbildning. Är dålig på programmering också.

  Finns inte en risk att man känner sig ensam i typ Sollefteå?

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 2,047 totalt)
0