Skapade svar

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 125 totalt)
0
 • Man kan alltid säga att man har sömnproblematiker och blir lite galen när man inte sovit på ett tag 🙂

  alla blir galna av brist på sömn, vissa mer känsliga än andra 🙂

  stress är gift också, stress återställs vid sömn, så ökad stress samt lite sömn, bådar inte gott 🙂

  Är själv vit, heterosexuell man och jag hatar mig själv för det.

  ah! Jag lider av den diagnosen också:D

  . Nej jag äter inga medicinen. Har bara p-plåster. Jag med men efter några timmar måste jag ta ut dom för mina hörlurar gör ont. Har såna små man sätter in k öronen. Har tänkt hemma. Är fortfarande stressad. Har dysleix så därför stavar jag fel. Om du inte vet vad dysleix är kan du söka på Google

  Gå till din husläkare, säg att du ser/hör saker, lite luddigt. Fråga om du kan få något anti-psykotiskt utskrivet, och en remiss för utredning.

  Allt går att medicinera, utan större problem.

  skaffa ett utanpåliggande headset, stort och skönt.

  Har verbal dyslexi, kan relatera.

  som svar på: Varför leva?

  Varför ska man leva?

  Man lever för det man vill göra. Lätt att glömma bort eller tappa bort det man vill göra. Då är det bara att hitta något nytt igen.

  Tar man livet av sig sprider man bara sina bekymmer. Inte värt det.

  Äter du något anti-psykotiskt? Vad för intryck påverkar dem? Har ljud i headset hela tiden, och väldigt bra upplyst hemma. Då försvinner hjärnans möjlighet att hitta på eget, iaf för mig.

   

  Intressant, jag har alltid upplevt att kvinnor beter sig på det sättet:D

  jag får alltid göra allt. Själv. Så har det alltid varit.

  Allt som inte har barn/familj-stämpel får automatiskt killar hantera, jag får driva tre heltidstjänster som man, medans tjejen ligger hemma och tar de lugnt, jag gör allt, betalar allt, tar allt ansvar.

  När ska man få gå och lägga sig och sova som duktig kille? Aldrig. Finns alltid mer att fixa med 🙂 om det inte är hemma så är det morsan/syrran etc. yay! Uppväxt med ensamstående morsa, jag har varit husets ända man hela mitt liv.

  Sen har man allt som automatiskt faller i mitt knä på jobbet, för att jag är man.

  Tjejer är oftast bortskämda princessor! Men finns många killar där också 🙂

  Finns det något sätt för dig att bli mer öppen?

  Att prata om allt:)

  kan man inte prata om allt så kommer saker gå fel.

  Julen är inte bara en tradition som skapar ensamhet, det är också den mörkaste tiden på året. Alltså rätt deppig dag, som både är mörk innan och efter. Helt lugnt att inte fira jul som andra:)

  om tankarna är kaos är vila att prioritera!

  jag är öppet mentalt sjuk, står tom i mitt CV. Andra och samhället kanske ser det som svagheter att ha diagnoser, jag ser det som utvecklingar inte skador, man måste bara hitta sina styrkor :3

  god jul:)

   

  som svar på: Overklighetskänslor

  Hej!

  Har han uppvisat några tendenser på epilepsi? Overklighetskänslorna för mig var epilepsi, de utvecklades från jag var 4-5, bröt ut maximalt vid 7, då jag hade min första epileptiska attack, sen hade jag inga fler krampanfall på 22 år. Men overklighetskänslorna blev värre för varje år.

  ADHD medicin, Attentin och bra sömnrutin tog bort dem för mig. Men bara just Attentin, alternativen är inte lika bra och skonsamma.

   

   

  som svar på: Närhet.

  Hej! Närhet är inget naturligt för mig. Avstår jag det blir det värre, utsätter jag mig för det så känns det bättre. Men enbart min partner lär få vara nära mig. Undviker att skaka hand om det går, undviker random kramar etc.

  påtvingad närhet är lite som klaustrofobi för mig, man känner sig instängd och fångad. Leder till ångest och känslan av att vilja fly.

  Tror flesta med autistiska drag, eller som haft en lång period av ensamhet eller dåliga erfarenheter av närhet kan känna igen sig där 🙂

  Viktigt att återintroducera närhet långsamt, viktigt att ha ett förtroende och trygghet med personen så man undviker paniken. Brukar hjälpa mig att vara ärlig kring det, så andra förstår.

  som svar på: Overklighetskänslor

  Hej! Depression kommer ofta med overklighetskänslor. Det är väl mest standard.

  Är man deprimerad i tidig ålder så har man troligtvis en diagnos. Men finns många möjliga orsaker. Mina var autoimmunsjukdom och adhd/ASD med en gnutta epilepsi. Vid 8 hade jag aldrig kunnat sätta ord på det, ont i magen/huvudet/trött var mina standard fram tills sena tonår.

  Hade önskat att föräldrar och lärare satt mig i en utredning tidigt, för trots autistisk så är jag socialt intelligent, trots att jag har adhd så är jag mest passiv, fokuserar min energi på insidan. Inte utsidan. Det ger en illusion av normalitet. Bara jag vet hur onormal jag är.

  Hej jag har verkligen fastnat. Har varit sjukskriven flera år på grund av mitt dåliga mående. Jag har haft många diagnoser genom åren och läkarna (som har varit många) har ändrat de hela tiden. För varje ny läkare har jag fått en ny diagnos. De diagnoser som har återkommit är bipolär och borderline. Har verkligen försökt att förstå mig själv och mina problem men det är som att jag inte kan se mig själv utifrån. Hur jag beter mig osv. Det enda jag vet är att jag hela tiden nervöst och nästan tvångsmässigt desperat försöker kontrollera mitt beteende och mina tankar så att det inte ska verka udda. Känner mig väldigt udda, impulsiv, ångestfylld och styrd av mitt aktuella sinnestillstånd. Finns ingen balans eller kontinuitet i det jag gör. Jag skär mig inte men tror jag är självdestruktiv på andra sätt. Jag undrar om någon har råkat ut för samma sak och kan dela sina insikter i skillnaden på bipolär och borderline?

  Adhd förklarar mycket av det du skriver, känner man sig udda har man ofta shizo-drag(inge fel med det).

  bipolär ligger nära både schizo och borderline, då borderline är en personlighetsstörning alla kan ha. Men bipolära har ofta mer anlag till att få personlighetsstörningar.

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 125 totalt)
0