Skapade svar

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 16 totalt)
0
 • Hej

  För det första är det aldrig ditt fel att du mår dåligt. Det är inget som man förtjänar.

  ’Du behöver hjälp för att orka leva. Sök den hjälpen för den finns.

  Trådstartaren

  Red

  Jo, jag vet men jag orkar inte leva med detta. Jag känner mig helt slut

  som svar på: Ryggsjukdom
  Trådstartaren

  Hej Indigo

  jag är 66 år och pensionär from jag blev 62- Jag kunde arbeta mer pga mina smärtor.

  ’Nu har jag fått en nya diagnos som heter DISH (diffuse idiopathic hyperostosis) där det blir förbeningar och inflammationer  i ryggraden där det inte ska vara ben. Tex runt nerver, muskler ligament. Man kan få svårigheter att sväja. Det beror på att matstrupen blir påverkad av förkalkningar och benpålagringar, eller på mjukdelsinflammation på halsryggen framsida. Påverkan på luftstrupe kan ge andningsproblem. Jag börjar att bli desperat nu efter att få hjälp. Det är ju inte mkt av framtidstro detta orsakar. Det finns ju ingen bot. Att sedan riskera att kvävas gör mig smått panikslagen. För att slippa det börjar jag mer och mer fundera på självmord. Då kan jag ju åtminstone bestämma själv när och hur jag ska få dö. Fast jag är lite rädd för hur det är att vara död (knäppt, jag vet)- Jag står inte ut med all smärta längre. Jag äter 4 olika läkemedel mot smärtan, men det hjälper mkt dåligt.

  som svar på: Bra medicin mot ångest?

  Hej

  Jag äter Buspiron. Jag hade ingen ångest attack på ca 6 månader. Men sen kom ångesten tillbaks. Inte så kraftig som innan, men ändå. Nu har jag fått Atarax. Jag tror att jag äter 3 preparat mot den JÄVLA ÅNGESTEN! Det är:

  – Buspiron

  Atarax

  -Quintaepin

  -Lyrica

  Jag får maxdosering av samtliga läkemedel, men ändå får jag ångest varje dag. Det är fruktansvärt jobbigt.

  ’I början fick jag Oxascand, som är jättebra, MEN beroendeframkallande. Så jag sa ”nej tack” till Oxascand. *

  som svar på: Bra medicin mot ångest?

  Har lidit av psykisk ohälsa i 6 år och hittills provat ett 15-tal olika mediciner utan bra resultat. Har nyligen diagnostiserats med GAD och har Lyrica som medicin men tycker inte att den hjälper mig särskilt mycket. Äter en relativt låg dos 175 mg/dag men vill inte öka dosen mer för jag tycker att jag blir flummig och påverkad. Vad har ni andra för medicin? Har i det längsta velat hålla mig ifrån ytterligare medicinering och fokusera på enbart KBT men det känns som om det inte räcker. Vill verkligen inte må så här längre! Min läkare har föreslagit Venlafaxin men jag är skräckslagen över allt hemskt jag läst om in och utsättning på nätet! Är det värt att testa? Har fått fruktansvärda insättningsproblem med SSRI tidigare.

  som svar på: Övergrepp/våldtäkt

  ANMÄL för guds skull. Såna som han får inte gå lösa. Det är absolut ingen skam att bli våldtagen. Du kommer få bra hjälp, det är jag 100% säker på.

  Janne

  Hej

  Är det bara jag som inte tycker om att tala med psykolog etc via video? Jag tycker att det är väldigt opersonligt samt att man ska försöka sig på att behärska den tekniken mitt i alltihop. Jag är måhända väldigt dålig på datorer och det tar bort fokuset som man skulle tala om.

  Janne

  Trådstartaren

  Jag fick en tid där 30/1. Det tycker jag är rätt snabbt. Jag har bara goda erfarenheter därifrån. Det trista är att min sambo tycker att ångest bara är trams. Det är bara att ta sig i kragen. Eller som hon sa häromdagen när jag mådde ”jaha, har du fått en till diagnos nu och som man ska tycka synd om dig”. En sådan kommentar gör ju inte saken lättare direkt.

  som svar på: Jag orkar snart inte mer
  Trådstartaren

  Fortsättning. Jag tillbringade hela julen i rullstol. Jag är ju van att arbeta mkt och ha mkt att göra på fritiden. Nu klarar jag inte detta mer, jag vet inte vad jag ska göra. Jag har tänkt på 1 sak jag skulle kunna göra och det är att skriva en bok om detta helvete. Men jag är ju inte direkt nån stjärna på att skriva, heller, Men jag kanske skulle börja och se varthän det leder. Men att ha det så här är inget liv. Jag vet inte om jag skulle orka, hur länge jag skulle orka. Jag har en sån jävla otur med min hälsa. Kronisk sjuk och ingen bättring i sikte, tvärt om.

   

  Hej

  Vem är du? Var bor du? Kanske kan vi träffas om förutsättningarna finns…—Janne

  som svar på: Många skulder

  Hej

  Jag vet att man kan ringa sin bank, kontakta dom du står i skuld hos och berätta hur det ligger till. Dom vet då att du har det knapert och många av dom kan du tillsammans lägga upp en alternativ lösning på problemen. Vad som är 100% är att om du INTE talar med dom så blir det heller ingen lösning. Banker och företag är måna om att få betalt, så ofta kan man komma till en bättre lösning än om du inte gjorde det.

  ’Lycka till

  Janne

  Hej

  Jag har GAD sedan 10 år. Jag får panik och ångest av helt vardagliga saker. Till saken hör att jag är svårt hjärtsjuk och dela av min ryggmärg ligger i kläm. Pga detta har jag ont dygnet runt. Det gör mig väldigt stressad och jag kan få ångest av att vara förstoppad. En del av mina läkemedel orsakar det. Att vara förstoppad ibland är ju egentligen ingen stor grej men för mig är det det. Jag får panik och vet inte var jag ska ta vägen. Jag irrar runt i lägenheten, går ut och går i ren desperation ut och går mitt natten, ibland utan jacka, den glömmer jag i min desperation. Jag kan få ångest av vad jag ser på tv, tex en film. Vissa scener kan framkalla ångest hos mig. En frisk person skulle aldrig reagera som jag kan göra ibland. Får ångest av att det kan vara trång, i en hiss eller dåligt. För ett par år sedan avslutades jag på ångestmottagningen som jag hade gått i flera år. Jag var frisk men så plötsligt för ca 6 månader så kom skiten tillbaks, trots att jag äter medicin mot depression och ångest. Max doser, så det finns inget utrymme för att höja. Jag var på ett akutbesök på en psykmottagning förra veckan och dom skidade en remiss till ångestmottagningen.

  ’Jag hoppas att du får hjälp med din GAD

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 16 totalt)
0