Svar skapade

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 108 totalt)
0
 • som svar till: Orkar inte ta hand om

  Hej igen!

  För det första så kan tvååringar vara väldigt besvärliga (en underdrift faktiskt) har två döttrar och har mer än en gång slitit mitt hår i förtvivlan…

  Tycker inte att du ska känna så dåligt samvete över att du tog en ”paus” från familjen. När det blir för mycket för hjärnan att hantera behövs lite andrum. Skulle säga att det var en bra sak att göra.

  Det låter inte som att du och behöver prata om vad som händer med dig vännen. Försök att få honom att förstå vad du går igenom. Sedan är det detta med sexlivet (inte min sak att lägga mig i kanske men jag gör det ändå 😉). Är det något som verkligen påverkar lust negativt så är det stress och depression/ångest. Ännu viktigare att få med sambon på tåget så det inte blir misstankar om saker som inte har med verkligheten att göra.

  Behöver inte vara så hård mot dig själv. Ingen är perfekt. Det är bara på sociala medier som folk är perfekta och lever ett bekymmersfritt liv, riktiga livet är inte fullt så vackert. Det är inte många som inte någon gång har flippat ur för att ungarna varit påfrestande och partnern inte lyssnat, hjälpt till eller ens verkar bry sig. Att din dotter blir osäker efteråt är naturligt MEN det som betyder något är hur du och din familj tar sig igenom det. Att inte göra något är nog mer skadligt. Jag tror att det är viktigt för barn att se att mamma/pappa faktiskt ibland mår dåligt psykiskt, att inte försöka dölja det. Det är då som vi kommer ett steg närmare att ta bort skammen från psykisk ohälsa.

  Din dotter behöver sin mamma! Visst kan din sambo hitta en ”ersättare” men det är inte samma sak som den äkta varan. Det finns en koppling mellan mor och barn som inte går att ersätta med någon annan. DU är det bästa för din dotter. Du behöver bara lite stöd och hjälp för att komma på fötter igen. I dagens samhälle finns det så många alternativ än det fanns förr. Du kan få terapi via telefon och inte behöva avsätta en halv dag för det. Du har rätt i att du behöver hjälp och det är väldigt modigt att erkänna det. Men låt läkningsprocessen ta den tid som den behöver. Låt familjen vara med i processen, prata med sambon låt honom vara med.

  Det viktigaste i allt detta svammel är iallafall att du är INTE ensam! Vi är många fler än du tror och det finns hjälp och bättre tider kommer att komma!

  Ta hand om dig 💕

  Kram ❤️

  som svar till: jag vill ta mitt liv

  Snälla du! Sök hjälp eller ring en stödlinje eller 1177 eller 112! Eller fortsätt iallafall att skriva här! Vad är det som har hänt i ditt liv för att du ska må så här pissigt? Prata/skriv men stäng inte in det i dig själv!! Fortsätter du skriva lovar jag att läsa allt och försöka stötta så gott jag kan, kan också lova att det finns många här som har samma inställning och vi har alla erfarenhet av att må jävligt dåligt! Ta hand om dig! Kram ❤️ jag flyttade hemifrån när jag var 11 bott sedan dess på olika foster hem o allt. jag har en sån djup längtan att få leva ut allt som är inom mig men något stoppar mig är så jävla rädd. rädd hela tiden. jag har massa dödsångest och vaknar varje morgon och känns som att jag kommer dö snart. jag har svårt att sätta ord på vad det är som är så jobbigt och det är det värsta, att inte kunna kunna sätta ord på sitt mående. tack så mycket för att du finns stor kram.

  Kanske kan börja i den positiva änden…..vad är det som du har inom dig och som du vill leva ut?

  Hur bor du nu?

  Att leva med ångest är ett helvete, det är jag den första att skriva under på! Hur är det med anledningen till att du lämnade hemmet redan vid 11 års ålder….har du haft möjlighet att bearbeta det? (du berättar bara sånt du själv vill dela med dig av, inga tvång)

  Om du inte kan sätta ord på ditt mående så kanske du kan beskriva hur du upplever din dag och/eller natt….Vad gör du, vad vill du göra och vad är det som ångestens mörka händer försöker hindra dig från?

  Ta hand om dig min vän!

  Kram ❤️

  som svar till: Livets helvetet

  Men va fan! Låter som du har någon typ av inflammation i tarmarna eller en aktiv blödning någonstans i magtarmkanalen…. Inte ens lite omeprazol har de bjudit på?

  Det tråkiga svaret är att du verkligen behöver söka igen antingen till vårdcentralen eller akuten. Har du någon som kan följa med och stötta dig?

  Ta hand om dig!

  Kram ❤️

  som svar till: Hur vet man vad man vill?

  Halloj

  På något sätt känns det gott att läsa om hur du mår just nu…..att det har varit en berg-och-dalbana innan förstår jag men tonen i det du skriver får mig ändå känna mig hoppfull!

  Hur väjer man väg….själv gick jag på var det skulle finnas jobb i framtiden och kombinerade det med vad jag kunde tänka mig jobba med……åhh häpp så blev jag sjuksköterska (vilket jag trivs med)

  Hur du ska göra vet jag inte men magkänslan brukar faktiskt funka riktigt bra 😉

  Lycka till!!

  Kram ❤️

  Hej

  Det låter inte så bra min vän! Skulle råda dig att söka hjälp någonstans …ringa någon hjälplinje eller vårdcentralen eller 1177 eller psykakuten.

  Om det är så att du inte har ork just nu så fortsätt gärna skriva av dig här. Kan lova att jag kommer läsa varenda stavelse så länge du vill och det kommer många andra kloka människor också göra. Vi är många här som varit där nere i mörkret på botten och stirrat hopplösheten i vitögat..

  Ta hand om dig!!

  Kram ❤️

  som svar till: jag vill ta mitt liv

  Tyvärr är det inte någonstans säkert att någon kan hjälpa dig. Terpier, prat, klyschor…ssri/snri…benzo osv osv jag har testat allt. Antingen så kommer du att hjälpa dig själv men då måste hitta en egen strategi. Det går inte fort och det är inte lätt. Kanske försvinner inte det alls. Kanske måste du lära dig att leva med det och testa alla tillgängliga lösningar.

  Ja det är betydligt lättare att fixa ett brutet ben än en bruten själ 😏

  Hoppas du har hittat rätt! ❤️

  tack, du har get mej mycket styrka att kämpa vidare

  Varsågod min vän! Det låter helt fantastiskt!

  Jag vill verkligen veta hur det går för dig i framtiden……om jag får förstås 😉

  Kram ❤️

  Hej!

  Det var en massa saker samtidigt men det som slår mig iallafall är att du är väldigt rastlös och inte vill vara fast på ett ställe för länge, att gräset är grönare på andra sidan staketet (för att använda en gammal klassiker). Anar en liten ”om jag bara flyttar dit kommer allt ordna sig”…. En flyktkänsla….

  Men om det nu ”bara” är 2 timmars färd bort så kanske en jämkning kunde funka…? Mitt emellan någonstans?

  Studera kan man göra på distans… Arbetstillfällen finns på andra ställen än i sthlm och landet är fullt av fantastiska upplevelser för barnfamiljer eller barn eller vuxna….

  Med detta sagt så menar jag inte att du ska skippa alla drömmar och bli något/någon du inte vill men jag tror att ni behöver reda ut lite mer var ni är som par du och din sambo….ta gärna hjälp med det om ni inte riktigt kan själva (många kommuner har faktiskt bra familjestöd tex). Det viktiga är att ni gör det så bra som möjligt för er alla…..vare sig det blir en separation eller gemensam flytt eller något annat alternativ så gör det inte överilat.

  Vad tror du om detta lite smått röriga smått flummiga svar?

  Om inte annat så skriv gärna och berätta hur det går för dig/er.

  Ta hand om dig! Kram ❤️

  som svar till: jag vill ta mitt liv

  Snälla du! Sök hjälp eller ring en stödlinje eller 1177 eller 112! Eller fortsätt iallafall att skriva här!

  Vad är det som har hänt i ditt liv för att du ska må så här pissigt? Prata/skriv men stäng inte in det i dig själv!!

  Fortsätter du skriva lovar jag att läsa allt och försöka stötta så gott jag kan, kan också lova att det finns många här som har samma inställning och vi har alla erfarenhet av att må jävligt dåligt!

  Ta hand om dig!

  Kram ❤️

  Tack snälla! Ja det har jag. har varit hos läkaren och hon tyckte inte alls att jag skulle starta någon arbetsträning nu utan fokusera på min terapi och få hjälp med mina magproblem. tack så mycket för ditt svar. Gör absolut att jag känner mig mindre ensam. kram!!!

  Låter helbra min vän. Att först koncentrera dig på att stärka din fysiska och psykiska hälsa gör också att det kommer bli lättare att hantera de yttre stimuli som du kommer utsättas för i framtiden…..vilket också kommer göra dig mer stressfri och harmonisk. Låter kanske lite flummigt men jag menar väl😉

  Det är också viktigt för dig att komma ihåg att du är INTE ENSAM! Jag vet mycket väl att det känns så när man är på botten men man är faktiskt inte det och tillsammans blir vi starkare!

  Skriv gärna och berätta hur det går för dig…. Lite omtänksam nyfikenhet 🤗

  Ta hand om dig! 🌞

  Kram ❤️

  Vad bra! Du ser att det kommer att lösa sig för dig min vän!

  Tro på dig själv och våga vara den du vill vara!

  Jag tror iallafall på dig!

  Kram ❤️

  har fått kontakt med en kurator och har pratat med den om det

  Tycker jag låter jättebra!

  Hur känns det för dig?

  Kram ❤️

   

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 108 totalt)
0