Skapade svar

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 16 totalt)
0
 • Trådstartaren

  Varför är man ändå rädd att prova sådana saker, som exorcism, healing, allt möjligt som är lite jobbigt socialt men utlovar friskhet som resultat…  om man trots allt planerar att ta livet av sig borde man ju försöka med allt innan!! Blir förbannad på mig själv ju! Men nej..  det kräver energi att ens börja dra i några trådar och depression är som en tung våt filt.

  Trådstartaren

  Tack, älskar böcker så den kanske är nåt för mig 😂 Jag ger dig ett tips för att verkligen gråta och släppa ut sina känslor… The Fountain. Såg något läskigt på Netflix nu (1:a minuten fångade mig totalt men har ingen aning vad det är för film egentligen – jag bara kastar ut det !) ”Svaha – the sixth finger”… ”Den dagen jag föddes kved getter som galna… määh määh” oh my GOD så sjukt det verkar, jag ska prova att försvinna in i den nu bara för det. Tack, du har verkligen fått mig att må bättre ikväll så du vet det. Ta hand om dig också!

  Trådstartaren

  Haha off topic är bra, tack för dina svar!! Jo kolla på film hjälper ju tillfälligt när det är såhär svart i sinnet, men då gärna Bergman eller Lars von Trier för jag kan inte känna någon connection till glada komedier när jag är deprimerad. Men det är bra med mörka tankeprovocerande filmer känner jag, och att drömma sig bort till en helt annan tidsepok. Att gråta ut ordentligt gör mig frisk… för en liten tid såklart, men det händer så sällan att jag blir ledsen för att vara utan det med… Tack för att du delar med dig. Hoppas också någon kommer till tråden som faktiskt har varit med om en exorcism och kan berätta!

  Trådstartaren

  Finns det några självmordssekter i Sverige? Fantiserar om att slippa dö ensam… typ Heaven’s Gate. Helt seriöst. Orkar bara inte med allt tjafs innan, kankse finns det mörka forum på deep web där folk kan sluta pakter med varandra men hur fungerar det i så fall eftersom man inte hör om det? Sverige är nog ett ganska så ensamt land, sådant händer inte här helt enkelt?? Men ja…  att vara medlem i ett samfund där man verkligen blir accepterad istället för att de ska räkna ens demoner vore underbart, tror jag.

  Trådstartaren

  Jag tvivlar på Pingstkyrkan … Men jag tror ju att man kan få ett enormt påslag av endorfiner och andra välbehagshormoner av att vara föremål för en sådan operation… men om egoboost är anledningen att göra det tror jag nog att i verkligheten kanske man blir besviken för att det inte är så dramatiskt som man hoppats. Jag tror inte heller att det håller i sig efter att det lagt sig, om man inte blir upptagen helt i gemenskapen kanske, det är säkert räddningen för många. Undrar lite hur det känns det att vara en psykiskt sjuk människ i en sådan församling? Hur ser de på en ”efter utdrivningen”, har man blivit likvärdig då? Ser också fram emot fler svar i tråden.

  som svar på: Snällt?

  Jag blir ledsen av läsa detta, man ÄR INTE DÅLIG för att man inte fungerar! Min mamma har sagt ”jag önskar att jag inte hade fött dig” och ”det enda du ska vara till för är att suga ut oss ekonomiskt och tvinga oss att hjälpa dig hela tiden” och sådant med andemeningen att man gjort något ont bara i det att man kom till världen, alltså det allra mest grundläggande. Människor MÅSTE SLUTA använda ett sådant språk mot varandra, för det skadar så outhärdligt. Det är inte bara ord, det handlar om att sucka bort en person, kroppsspråk som säger ”du förstör mitt liv” och så vidare.

  Hej! Visa att du inte ger upp på personen oavsett vad. Använd inte begreppet ”söka hjälp” på ett nedsättande vis, typ som att säga att det är dens egna fel att den mår dåligt/inte är stabil, även om du inte menar det egentligen så ligger det ofta någon nedvärderande klang i det eftersom psykiatrin själva odlar det mindsetet i samhället och ser till att strippa psykiskt sjuka individer på deras värde. De flesta som söker hjälp blir VÄLDIGT illa behandlade så från den sjukas perspektiv kan tjat om att ”utredas” upplevas som att man säger att man vill att den ska stämplas som dålig och riskera alla faror med maktmissbruket hellre än att fortsätta finnas där och älska den. Det ultimata beviset på att man inte är värd kärlek är kanske att få höra av den man bor ihop med med att man ”borde tas omhand”. Mina TIPS är att gå dit tillsammans med den och vara på dens sida och tala för den vid behov. Visa vården tydligt från början att ni inte accepterar att bli överkörda av systemfel och brist på empati. Kräv ordentlig terapi som utformats för bipolaritet. Acceptera aldrig mediciner utan att det är sista saken att prova. Att få personen att boka tid är svårt… hjälp den och visa att du inte viker av för att den råkar vara just psykiskt sjuk. Bråka aldrig om det, använd inte det till att få personen att känna skam eller skuld att ditt liv blir jobbigt… du kan välja att gå och ordna ditt liv bra om det blir för mycket, det kan inte den som är sjuk. Det var några saker att tänka på att undvika.. Framförallt, var villig att prata på djupet med personen om hur den känner inför allt det innebär med psykiatrin. Känner den att du är med den vela vägen är det mer troligt att den vågar! Lycka till!

  som svar på: DÖDLIG SVARTSJUKA

  DÖDLIG. Ja! Jag känner igen mig. Det är som ett spegelland eftersom det bara är tjejer jag själv tycker är fina jag reagerar på. Har du tänkt på det så? För mig har det gått så långt att jag så gott som gett upp att försöka älska mig själv, för det är det som är nyckeln, att lita på och älska sig själv. Jag har sagt och gjort så avskyvärda saker. Det kan bli jobbigt för den som indirekt blir inblandad i förhållandet. Jag känner att det är som ett dödligt gift för jag hatar mig själv mer för varje gång och nu känner jag mig inte värdig min partners kärlek. Jag tänker i banor som att det är bäst och enklast om jag faktiskt försvinner helt och begår självmord. Ingen mer drama.

  Gör dig själv till din prio 1 och försök att inte måla in dig i hörn och hota med att göra ditt liv sämre. Snygga tjejer finns överallt så det kommer man inte undan, som vi svartsjuka märker alltför väl!

  som svar på: Jag har inga vänner.

  Hej! Jag har inte heller några vänner. Jag är fysiskt och psykiskt sjuk så jag kan inte ta mig till staden (Göteborg) utan att det är tryggt med allt, kan alltså inte bara ta en fika och träffa vem som helst bara för att det är kul, som jag kunde innan. Jag vill inte lära känna någon via en chattapp men jag behöver kunna lita på vad som ska hända. Det går inte riktigt ihop sig, eller har någon tips på hur man kan lägga upp det så man vågar försöka träffa någon? Kul att se att den här tråden genast förde några människor samman! Och du ovanför… jag älskar också festivaler och sådant. Jag är över 30 och har inte några barn men kan ändå sätta mig in i känslan av tomhet. För mig har allt blivit så illa efter 4 års isolation att jag numera accepterar att dö i självmord. Ingen kommer sakna mig, ingen vet ens att jag existerar. Ta dig ut i tid … tiden gör allt värre. Lycka till!

  Jag ska erkänna att jag skriver till många att de är söta och fina och får dem att känna sig speciella. Det är de verkligen också. Men jag har nu insett att vissa har blivit sårade, och trott att jag viljat inleda ett förhållande. Det är inte alltid lätt att veta hur man ska redigera sig själv online. Jag ÄR ju en personlighet som säger ”du är underbar” om jag tycker det, utan att reservera fina meningar för enbart min egna flickvän. Det är mitt språk och hurdan jag är mot vänner. Du är med största sannolikhet speciell! För de du skrivit med också, det är jag säker på. Tänk på att de skrev med dig i flera timmar för att de tycker om dig och finner dig intressant, annars gör man väl inte det? De ville nog inte heller sova …

  Oj vilket fantastiskt bra svar här ovan, TACK till dig, det gav mig positiva tankar och lite hopp till och med.

  som svar på: Vad ger ditt liv mening?

  Musik. Konserter. Festivaler och glädje! Underbara klänningar och frigörande dans, att måla i olja och vara ute i naturen, prata med djur, le mot en främling i shoppingcentret. Att skratta med tjejen i kassan på Body Shop fem minuter längre än det tar att genomföra ett köp.

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 16 totalt)
0