Skapade svar

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
0
 • som svar på: Omotiverad i skolan
  Trådstartaren

  Det är ganska vanligt att bli skoltrött emellan varven. Hur länge har du haft det så här? Gör du något att göra när du inte är i skolan – eller är du mest hemma? Går du i gymnasiet? Om jag var du skulle jag försöka få kontakt med skolkuratorn och prata med hen om din situation. Kanske kan du får lite nya infallsvinklar på det som du upplever som skoltrötthet. Det kan ju vara så att du är lite deprimerad eller rent av utarbetad av någon orsak.

  Tack för ditt svar!

  Jag har haft det såhär fram och tillbaka i några år. Alltså vissa dagar/veckor får jag flyt och tycker allt går bra och andra gånger går det verkligen inte alls. Jag har två hobbies jag gör varje vecka så jag har saker att göra och är med kompisar. Jag går andra året i gymnasiet och tänker som sagt ta en paus med studier efter studenten men det är ju ett tag kvar. Har också tänkt att ta kontakt med skolkuratorn men hon är aldrig där och svarar inte på mejl. Jag tror detta kan bero på lite prestationsångest men egentligen så jämför jag mig aldrig med andra så vet inte exakt vad det är.

  som svar på: Prata med nägon

  Samma här

  Jag förstår verkligen hur det är och jag känner samma sak. Jag är en tjej och har det väldigt svårt med att prata med killar som jag inte känner. Det känns som att folk kommer döma mig om jag verkligen öppnar upp mig. När jag är med folk jag inte känner mig bekväma med så är jag ganska tyst men hemma och med kompisar kan jag prata hur mycket som helst. Mitt tips är att försöka vara med i gruppdiskussioner med tjejen du gillar så att risken för att det blir stelt/jobbigt blir mindre. Då finns det alltid andra som kan prata om du inte vill det just då. Du kan börja på t.ex snapchat och sen träffas och prata. Jag är verkligen ingen expert själv men jag tror att det kan funka. Det där med lojalitet vet man aldrig men jag tror att man lätt märker på personen om den döljer någonting. Det sista är att stressa inte på någonting. Om det inte går perfekt i början betyder det inte att allt kommer gå snett.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
0