Skapade svar

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 434 totalt)
0
 • Trådstartaren

  Tack själv Pink Soqaci! Jag tycker det låter spännande med en sån tråd, gärna för mig! Hoppas din söndag med varit fin <3

  God Måndags f.m. här på MiND Forumet.

  * ”Red Simyna”;svar: Jo, tack en någorlunda bra Söndag och Helg har jag nog haft…

  * Okej, då öppnar jag en tråd / nytt inlägg / skrivelse med den ämnesraden…

  🙏👍🌨🤗🌞🌺🇸🇪…

  På återseende…

  Trådstartaren

  Hej och tack för värdefull återkoppling! Vi har bett våra utvecklare gå till botten med felen ni upplevt, och dom har kommit en bit på vägen. Trafiken till forumet har växt ordentligt under senaste perioden och vi gör vårt bästa för att hantera detta så alla kan få en så bra upplevelse som möjligt. Vi ser och uppskattar all feedback och vill ge ett stort tack till alla er som har tålamod och säger till när det inte fungerar som det ska! Angående att vi erbjuder ett ”modererat stödforum” så behöver vi kanske förtydliga vad vi menar med det. Tanken är att moderatorerna ska synas så lite som möjligt, och att det är just användarna som stöttar varandra. Detta enligt forskningen bakom så kallad ”peer to peer support”, som visat sig effektiv. Med vänliga hälsningar, Mind

  God Söndags e.m. här på MiND Forumet.

  * Tacksam för att Stödföreningen MiND;s Kansli kan vara uppriktiga i svaren med följande ytterligare frågor om de återstående brister och tekniska driftstörningar m.m. inom detta anonyma forum på nätet / internet ”MiND Forum”;

  * FRÅGA-1: Jag personligen tycker er idé om ”peer to peer support” låter bra MEN, jag är starkt kritisk till detta pga ni som Stödföreningen MiND BÖR / MÅSTE också vara aktivt med i all form av aktiviteter inom detta skapade anonyma forum med namn: ”MiND Forum” pga vi som användare / medlemmar / anonyma medmänniskor ska inte behöva vara inkopplade / inloggade 24/7 när det numera dyker upp s.k. AKUTA inlägg / skrivelse som indirekt handlar om självmordsbenägenhet och därför vill jag tipsa er om ytterligare en tjänst i själva MiND Forumet jag efterfrågar STARKT och är Chattrum med andra användare / medlemmar / anonym medmänniskor / medborgare / innevånare när det Dyker upp AKUTA fall / ärende via inlägg / skrivelse som också ska kunna övervakas via ordinarie MiND Volontärer / numera Uppdrag Livlina 🤔 ???

  * Det är April månad och MiND Forum börjar se ut / likna som ett STORT APRILSKÄMT pga denna utdragna LÅNGSAMMA utveckling / uppdatering / ominstallation av ”MiND Forum”, VAD HÄNDER och VAD STÅR företaget som ni köper tjänster av i denna snigelfart 🐌 , personligen är jag urless på att inget HÄNDER här på ”MiND Forum”;et, när tänker ni inom Stödföreningen MiND presentera på er hemsida; forum.mind.se information / upplysning så som ett digitalt flygblad / avisering om de nya uppdaterade problemfria ”MiND Forum” 3.0 än nuvarande 0.0 inkl. helt nya förbättrade verktyg för oss alla användare / medlemmar / anonyma medmänniskor / medborgare / innevånare som BÖR / MÅSTE förbli anonymt här 🤔 ???

  Tacksam för SKYNDSAMT svarsrespons av MiND Moderatorerna i denna tråd / inlägg / skrivelse…

  På återseende…

  Kan du förklara varför du läser så dåligt? Jag har inte skrivit något om just kväll/nattetid! Varför missförstår folk allt jämt?? Varför har folk noll-koll??

  God Söndags e.m. här på MiND Forumet.

  * Får önska dig i efterskott att jag hoppas Du har haft en bra påskhelg som ägt rum.

  * Ber på förhand om ursäkt att jag missförstod dig tydligen fullständigt om dina sömnsvårigheter som tydligen är oavsett tid på dygnets alla timmar än kväll/nattetid, alltså dagtid🙏🤗😏🌺🇸🇪.

  Önskar dig en fortsatt trevlig Söndag & Helg…

  På återseende…

  Trådstartaren

  Hej! Tack för alla era förslag!! Jag förstår och ser att allt inte fungerar alla gånger. Jag ber om ursäkt å Minds vägnar och jag lovar att vi arbetar intensivt för att få ordning på de här problemen. Minds forum är viktigt för många och det är viktigt att det fungerar, så att alla som vill, på bästa sätt, kan komma i kontakt med varandra och få det stöd hen behöver. Ni som deltar i det här forumet är fantastiska och jag vill bara be er hålla ut och fortsätta skriva in och stödja varandra, medan vi arbetar med de tekniska problemen. Vänliga hälsningar Mind moderator

  God Fredags f.m. här på MiND Forumet.

  * Jag personligen tycker att det är väldigt irriterande att använda MiND Forum, nu när det ännu är raden av fel, buggar, m.m. och är inte alls kul / roligt att engagera sig lika ofta som anonym medmänniska via ert MiND Forum som jag innerligt älskar och vill VERKLIGEN fortsätta engagera mig i, men jag vill också som en utav ovannämnda användare / medlem var inne på ta tillfället i akt att fråga följande:

  * Har MiND Forum, inom MiND överhuvudtaget ALLS någon form av anställda medarbetare / personal som ENBART / ENDAST arbetar med detta anonyma forum på daglig basis eller 🤔 ?

  * Ytterligare jätteproblem jag upptäckt är att när man har ikryssat följande automatiska tjänst till sin privata mailadress:

  * ”✅ Avisera mig via e-post vid svar”

  * Så numera hamnar dessa automatiskt mailbrev / meddelanden i ”skräppost” inkorgen, VÄLDIGT IRRITERANDE tycker jag personligen och vill härmed fråga övriga användare/medlemmar här på MiND Forum, har ni råkat ut för detta fenomen 🤔 ?

  * Jag håller FULLSTÄNDIGT med ovannämnda användare / medlemmar här på MiND Forum;et att det är INTE våran uppgift att inrapportera felaktigheter men jag personligen tycker att det bör / MÅSTE läggas till en ytterligare tjänst här på MiND Forum där ”vi” användare / medlemmar kan kommunicera DIREKT anonymt till ”de” som tar hand om forum.mind.se hemsidan, är det VERKLIGEN MiND eller ett outsourcat koncept, indirekt ett företag som MiND anlitar kan det eventuellt vara så mån tro och det är därför det tar snigelfart 🐌 att åtgärda ”ALLA brister” på detta anonyma forum 🤔???

  * Ytterligare kontrollfrågor till MiND Moderatorer om detta gigantiska problemen med ”MiND Forum”;et;

  * Har ni inom MiND en åtgärdsplan med en s.k. nerskriven punktlista och en tidsaspekt när ALLA buggar, felaktigheter, problem och nya verktyg som ska / bör appliceras / installeras här på ”MiND Forum”;et och bli en uppgradering av ”MiND Forum” 3.0 än 0.0 som det f.n. är, så vi användare / medlemmar här på ”MiND Forum”:et kan få möjligheten att ta del av detta via ett antingen ett automatiskt mailbrevsutskick eller via startsidan på MiND Forum, tycker jag iallafall att MiND borde åsnakomma 🤔 ?

  Tacksam för svarsinlägg från MiND Moderatorerna inom MiND för OSS alla användares / medlemmars kännedom!!!

  På återseende…

  Trådstartaren

  God Onsdags f.m. här på MiND Forumet.

  * Jag upptäckte i helgen att en ny tjänst hade lagts till men verkar som att den är totalt borta nu, det stod följande: Vill Du logga ur från ”MiND Forum” JA eller NEJ knappar, tyckte detta var toppenbra men detta är tydligen borttaget av någon märkligt anledning 🤔, VARFÖR fråga jag i min skapta debattämne / skrivelse / inlägg  / tråd, om alla tekniska driftstörningar på MiND Forum;et.

  * När kommer MiND Forum, får en rejäl uppfräschning med betydligt bättre innehåll och verktyg för ett tryggare och säkrare upplevelse på MiND Forum;et 🤔?

  * Jag som startat ovannämnda tråd / inlägg / skrivelser hoppas på svarsrespons av MiND Moderatorer…

  * Hoppas flera användare här på MiND Forum kan komma med sina idéer, förslag, reflektioner, tankar, funderingar osv om plattformen; MiND Forum 🙏👍…

  På återseende…

  Nä, mycket älskar jag med Härjedalen/Jämtland, men psykisk hälsa är ett område de misslyckats grovt med! Jag klickade på länken, men vad jag förstår så är det en vanlig statlig j*la mottagning, dvs lika kall, hård och opersonlig som jag är van vid. Tack för att du kollade upp detta åt mig iallafall! ?❤️ En fråga till dig: Har du provat healing? Dvs få hjälp av en seriös healer? Jag rekommenderar det verkligen varmt, för de som har råd! Bara försiktig och gå på magkänslan så du inte råkar ut för kvacksalvare! ??

  God Onsdags f.m. här på MiND Forumet.

  * Jag gjorde även en djupdykning inom psykologiområdet i ditt län och fann följande som eventuellt kanske kan vara av intresse, vad tror Du om nedanstående länkadress;

  https://martenssonpsykologi.se/

  På återseende…

  Men snälla..! LÄS ordentligt!! Det är just den mottagningen jag väntar på att få tid på! Du verkar ha en övertro på psykiatrin?! Jag frågade här vad JAG SJÄLV kan göra mot min rastlöshet! Vad tänker du dig att psykiatrin ska göra åt den? 🙄😣

  God Onsdags f.m. här på MiND Forumet.

  * Har igår kväll djupdykt ner på Internet / Nätet och fann följande ställen men tyvärr är det så att länet Jämtland / Härjedalens Län har INTE / EJ någon form av Stress- & Sömnmottagning som är nog det Du söker efter som patient för dina rastlöshet på kväll/nattetid…

  https://stressmottagningen.se/somn/

  https://www.akademiska.se/for-patient-och-besokare/hitta-pa-sjukhuset/a-till-o/somnapnemottagningen/

  Kontakt:

  Adress:
  Östersunds sjukhus
  831 83 Östersund
  Visa på karta

  Öppettider:
  Huvudentrén på Kyrkgatan och Norra entrén på Tysta vägen har öppet 06.00-20.00 alla dagar. I övrigt kan entréernas öppettider variera.

  Telefon växel:
  063-15 30 00

  Mottagning: Klinisk fysiologi

  https://www.1177.se/hitta-vard/kontaktkort/Fysiologimottagningen-Ostersund/

  * Tog även kontakt med både växeln på ovannämnda telefonnummer och hänvisade mig till Mottagningen med ovannämnda benämning och fick reda på av en läkarsekreterare att Jämtland / Härjedalens Län (Region) har ingen renodlad Stress- & Sömnmottagning och då måste man via sin listade Vårdcentral eller Husläkarmottagning begära att få specialistvårdsremiss till ett annat Landsting / Region och de s.k. renodlad Stress- & Sömnmottagning som kan vara av intresse är ovannämnda längst upp i denna skrivelse / inlägg / tråd och befinner sig inom Stockholm, innanför Tullarna inom Region Stockholm eller Akademiska Sjukhuset i Uppsala…

  * Ev. kanske detta kan vara till hjälp…

  På återseende…

  Jag fattar inte varför jag har hamnat i en sån ond cirkel. Jag insåg det alldeles nyss också. Mitt humör är abnormt. En vecka är jag hyperaktiv, jättesocial, spontan och klarar av skolan som om inget. Och under tre veckor faller jag ner i en svacka (den tredje veckan är alltid värst). Jag läser det naturvetenskapliga programmet, så jag känner att jag måste vara på hugget hela tiden även om jag inte klarar av det. På grund av det blir vissa svackor värre än andra. Det är alltid värst när jag är hyperaktiv för att jag vet att det inte kommer vara så hela tiden. Även fast mina känslor är genuina just då. Fattar inte vad felet är på mig liksom.

  God Söndags e.m. här på MiND Forumet.

  * FRÅGA-1: Har Du haft eller aldrig varit i kontakt med psykiatrivården så som en Öppenvårdsmottagning i din eller i en grannkommun ?

  * FRÅGA-2: Har Du en pågående samtalskontakt (session) med en legitimerad psykolog eller en läkare via nätet / internet eller Appar via en Smartphone / Mobiltelefon av tjänster från Landstingen / Regionerna om ditt aktuella pågående hälsoproblem / hälsotillstånd som troligen är inom psykiatriska området men det kan också höra till fysisk hälsoproblematik ?

  * Om Du inte har ovannämnda som jag nämner i FRÅGA 1 & 2, är min rekommendation att Du tar kontakt oavsett fysiskt eller via nätet din närmsta Öppenvårdsmottagning inom Landstinget eller Region Du är hemmahörande i…

  På återseende…

  Vet inte om det är under rätt avdelning, men.. Jag får då och då perioder eller stunder då jag blir så fruktansvärt rastlös. Men istället för att jag blir överaktiv så blir jag bara ännu mer passiv. Rastlösheten sitter inuti mig. Det är så himla jobbigt! Som tex nu när jag är sjuk (hade 38.7 graders feber igår) och bara är hemma och inte kan göra så mycket.. Det skulle vara så skönt om jag kunde bara ligga och vila! Men jag går upp och ner ur sängen, häller i mig alldeles för mycket kaffe, röker för mycket.. Kommer inte till ro! Även när jag är frisk är detta ett problem ibland. Jag har Asperger och ADD och jävligt svårt att komma igång med saker, och det gör rastlösheten så mycket värre. När jag äter Elvanse blir jag både piggare och gladare och mer aktiv och sover bättre, men just nu har jag ingen, och väntar på att få en första tid till läkare i mitt nya landsting. De kan inte säga något om när jag kan tänkas få tid! Jag har dessutom flera timmars restid till den mottagningen! Att jag inte har några Elvanse just nu är för att jag har tagit en extra då och då när livet varit jobbigt.. Ingen medicin är någon mirakelkur! Därför undrar jag om det finns nån som har erfarenhet av inre rastlöshet, tristess och att inte komma till ro, och som hittat något sätt att komma förbi den? Avslappningsövningar, meditation, visst men då ska man ju orka och ha tålamod till det också! Inte så lätt när man är så rastlös! Och jag tycker det är fysiskt och psykiskt ansträngandeatt djupandas!

  God Söndags e.m. här på MiND Forumet.

  * Har läst här hela ditt inlägg / skrivelse…

  * Skulle denna specifika mottagning vara något för dig i din specifika situation ?

  Länkadressen bifogar jag här nedanför;

  https://www.1177.se/hitta-vard/kontaktkort/Mottagningen-for-psykisk-funktionsnedsattning-Ostersund/

  På återseende…

  Ja du tog upp frågan om boendestöd.. Och du verkar uppriktigt förvånad över att jag dissade det..?? Varför skulle JAG behöva boendestöd?? Varför anser du det? Pga mina diagnoser? Ja, om du har tips på privata psykologer och behandlingshem för trasiga själar i trakterna Härjedalen/Jämtland så tar jag tacksamt emot! ❤️

  God Söndags e.m. här på MiND Forumet.

  * Har läst hela ditt inlägg / skrivelse…

  * Det jag fann på nätet / internet är inom privata psykologer inom Jämtlands Län;

  http://www.osdpsykolog.se/

  * Fann inget behandlingshem i Jämtland för psykisk ohälsa i vuxen ålder.

  På återseende…

  som svar på: Ingen att prata med?

  Hej Teal Lorabi! Känner med dig verkligen! Så smärtsamt med syskonet och att inte ha någon att vända sig till. Bra att du hittat hit, det är bra här tycker jag för att skriva och även få svar <3 Har liknande situation som dig tror jag att båda mina systrar deklarerade för ett par år sedan att de var trötta på min negativitet (som de kallade det, egentligen var/är jag på gränsen till suicidal om man ska vara lite ärlig), och sedan dess har jag slutat lita på att de finns där. Igår pratade jag även med min sk. bästa kompis och hon sa då att hon fått en ny bästa vän (ungefär så, gick att läsa mellan raderna) så därför har hon inte hört av sig under de senaste veckorna. Så nu står jag ganska ensam, jag också. Är du okej eller hur pass dåligt mår du – om du vill säga?

  Är det fler som känner att de inte har någon direkt att kunna berätta allt för? Jag hade min syster men hon har förändrats och tycker mest bara att jag klagar. Detta gör ibland att jag nästan går under. Känns skönt att ha hittat detta forum och iaf skriva och hoppas någon svarar…

  God Torsdagskväll här på MiND Forumet.

  * Har läst båda era inlägg / skrivelse…

  * ”Teal Lorabi”, har Du någon professionell samtalskontakt / samtalspartner / samtalsterapeut eller inte vågat ta steget?

  * Självfallet / Självklart är Du mer än gärna varmt välkommen här på MiND Forum som anonymt forum på nätet / internet att samtala om psykisk ohälsa, allt mellan himmel och jord…

  * ”Red Simyna”, hör att Du tydligen mår sämre i din hälsa, vill Du samtala med mig så får Du mer än gärna göra det här på MiND Forum…

  * Och självklart / självfallet får även ”Teal Lorabi” återkomma till mig om tankar, funderingar, om ditt mående osv…

  På återseende…

  Jag har en vän som har hamnat i hemlöshet och inkomstlöshet pga att hans Soc gör avslag varje gång, är i stort sett oanträffbara och omöjliga. De har gjort likadant till många andra! De kommer med den ena dåliga ursäkten efter den andra för att göra avslag. Och flera andra människor har JO-anmält dem för tjänstefel. Grejen är att denne vän vänder sig hela tiden till mig och är förtvivlad, har ingenstans att sova och ber mig sätta in pengar till härbärge, ber mig sätta in pengar till mat osv. Det är jättejobbigt att höra att en vän mår så dåligt, men jag har ledsnat rejält då denna person redan kostat mig ofantligt mycket energi och pengar! (Vi har bott ihop förut, men nu bor vi i olika städer). Detta är en trogen och lojal vän, ska poängteras! Min äldsta och bästa vän. Jag är ganska ensam i mitt nya liv! Men jag blir så trött och på dåligt humör jämt, det påverkar mig så negativt på flera sätt. Dock är det den enda jag umgås med i samma ålder, och jag vill helst inte bryta helt, men det känns som att jag snart inte har nåt val! Vill inte bli ruinerad; mina sparpengar ska ju vara till MIG, eller hur?! Jag anser att han inte rår för detta, utan att allt är Soc fel! Jag måste börja säga NEJ, men HUR klarar man det??

  God Torsdagskväll här på MiND Forumet.

  * Har läst hela ditt inlägg / skrivelse…

  * Har Du i din hemhörande kommun någon form av samtalskontakt / samtalspartner / samtalsterapeut för dig själv och om dina egna problem Du har tagit upp i ditt inlägg / skrivelse ovan?

  * Har Du möjligtvis en vårdkontakt hos Öppenvårdsmottagning i din hemhörande kommun eller grannkommunen?

  * Din situation är komplext och förstår dig till fullo att Du måste komma till bukt med själva situationen som är LÅNGT ifrån LÄTT…

  * Har god kännedom om hela Sveriges Kommuner, statliga myndigheter m.m. och vet att systemet är LÅNGT ifrån medborgarvänligt och medmänsklighet m.m. och Sveriges Socialtjänst/er behöver rejält uppgradering på flera nivåer men det gäller även övriga statliga myndigheter…

  * Har flera idéer på ev. förslag här på avhjälpning via myndigheter…

  * Vill gärna hjälpa dig med vägledning men först måste jag veta ovannämnda på mina frågor innan jag svarar mer ingående så att säga…

  På återseende…

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 434 totalt)
0