Skapade svar

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
0
 • Du har varit med om mycket hemska och svåra saker. Jag kan relatera till din oro. Jag är har själv blivit utsatt för övergrepp som barn och trodde att jag aldrig skulle klara av att ha sex som vuxen. Men när jag var 19 år så träffade jag en kille som blev min första riktiga pojkvän och vi hade bra sex. Jag brukar inte berätta första gången jag har sex med någon att jag har blivit våldtagen men har jag sex med någon mer än två gånger brukar jag berätta vad jag har varit med om. Jag har fått stor respekt av de killar jag har varit med. De har varit lyhörda och jag har varit noga med att säga till om något har känts jobbigt. Vissa saker trivs jag inte med att göra. För det påminner för mycket om övergreppen. Men det finns mycket som jag tycker om, som jag kan njuta av. Jag jobbar fortfarande på mig själv och kan ibland bli rädd under sex men blir jag rädd då säger jag till och så får den som jag är med krama om mig lite extra och så känns det bra. Då påminns jag om att jag är med en människa som jag tycker om och att jag inte alls befinner mig i en övergreppssituation.

  som svar på: Våldtagen

  Måste bara få säga att det är så fint av dig att skriva på detta forum och fråga vad du kan göra för din vän.

  Jag tänker att det du kan göra är att lyssna på henne och kanske rekommendera henne att söka hjälp på en ungdomsmottagning eller liknande. Tänker att det är extra viktigt att du tar hand om dig själv. Du har fortfarande rätt att må bra även om din kompis mår väldigt dåligt just nu. Om det finns någon vuxen i din närhet som du litar på så berätta för hen eller sök själv hjälp på en ungdomsmottagning så att du kan få prata av dig kring hur du mår och hur du påverkas av att din kompis inte mår bra. Varken du eller din vän ska behöva känna er ensamma i det svåra som ni går igenom.

  Kramar till dig  <3

  som svar på: Rädd för kärleken?

  Det låter som att du verkligen har en förmåga att kunna reflektera över dig själv, ditt beteende och varför du mår som du mår. Att binda sig till någon kan vara skrämmande. Det är nog skrämmande för de flesta. Särskilt när man har blivit vuxen och mer förstår vad en relation innebär. Det är en risk att gå in i ett förhållande. Det låter på dig som att du ändå trots allt vill ha ett förhållande men att du är rädd för att knyta an till en partner då du har haft negativa erfarenheter av att knyta an till din mamma. Jag tror att om du vill ha ett förhållande i framtiden så kommer du att kunna ha det. Kanske behöver du gå i terapi och bearbeta de känslor som din mamma väckt i dig och arbeta på att tillåta dig att känna känslor så att du slipper gå runt och känna dig avstängd. Du kanske även kan prata med din partner om att du har svårt att knyta an så att hen kan ge dig det utrymme som du behöver för att växa dig stark och trygg.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
0