Skapade svar

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 18 totalt)
0
 • som svar på: Venlafaxin
  Trådstartaren

  Jag har också varit med om att trappa ner på Venlafaxin (under psykiatrikers överinseende) men minns inga utsättningssymptom. Däremot började jag må sämre så jag trappade upp igen efter ett par månader.

  Jag kan må sämre, riktigt urdåligt, stundtals. Tror att det är en del av själva utsättningsproblemet.

  Hur länge har du fått Venlafaxin?

  som svar på: Venlafaxin
  Trådstartaren

  Kraftiga svettattacker, magont och illamående som att vara magsjuk. Gungar när jag får ljus i ögonen. Fortfarande väldigt slö. I övermorgon får jag gäster och det känns, så klar, jobbigt att inte vara i bättre form. Jag funderar på att berätta för dem att jag är på uttrappning som ger biverkningar så både de och jag kan ta läget för vad det är. En svår avvägning, tycker jag. Finns det någon som känner igen dilemmat?

  som svar på: Venlafaxin
  Trådstartaren

  Ingen vidare dag. TOM… SLÖ…. Allmänt trist….Inget har blivit gjort. Känner mig mest fet och menlös. Hoppas bara det är en deppdipp på grund av utsättningen och inte mitt nya menlösa jag. Återstår att se. Funderar på om jag ska våga trappa ner lite ytterligare för att komma fortare ur detta. Nu är jag i nått konstigt mellanläge som bara känns märkligt.

  som svar på: Venlafaxin
  Trådstartaren

  Nu har jag gått ur sängen. Kl. är 16:12. Mår hyfsat ok, trots allt. Jag tror jag satt upp en mur mot den stora sorgen att inte ha ”normal” dygnsrytm och att inte orka göra allt jag borde göra om jag hade energi.

  Jag är VÄLDIGT självförlåtande men….när min sambo bara knysta något som inte passar in i min förlåtande hållning tänder jag till direkt.

  Som sagt under ytan finns en mycket stor sorg. Jag vill hålla den borta så jag orkar rikta näsan framåt och göra det jag tror leder i rätt riktning.

  Nu ligger mitt fokus på att sova när jag ligger i sängen. Oavsett vilken tid på dygnet det är.

  Mjuka av utsättningssymptom med sömn, ibumetin och panodil.

  Ta en runda i trädgården och titta på mina växter. Eventuellt plantera något om jag orkar.

  Städa något litet varje dag. Det är ofta väldigt litet.

  Jag är medlem i ett gym men går aldrig dit. Nu försöker jag hitta lite kraft till att komma iväg. Jag vet att det gör gott men jag har fortfarande inte lyckats ta mej dit.

  Jag tror att denna jämförelse med det ”normala” (vad det nu är) gör det kämpigt. Det sätter mig på avbytarbänken. Det blir ett helt annat spel och jag märker att jag får svårt att hitta någon behaglig roll där.

  Min terapeut var expert på att lösa upp de knutarna. Genom att acceptera att jag var den jag är och gjorde det jag behövde så frigjordes massor av energi. Mycket av det tänkandet har hon lyckats plantera i mej men, tyvärr, är det inte starkt nog.

  När jag var yngre tog jag mig an utmaningar som ”att  ta tjuren vid hornen”. Nu är det mer som att jag har en katt vid min sida och frågar ”vad vill du lille katt”.

  som svar på: Venlafaxin
  Trådstartaren

  Läst era inlägg och befinner mig i samma sits har stora problem med magen och orken finns inte Nu på semestern så har det blivit värre och med nytt jobb så kan man inte bli sjukskriven ska träffa läkare på fredag och funderar starkt på att vilja föreslå någon medicin vet inte annars hur jag ska komma vidare min fru har ätit venlafaxin förut men hon tyckte inte det hjälpte henne jag skulle vilja klara mig utan men vet inte hur har levt många år under press

  Jag vill inte helt avskräcka från Venlafaxin men jag tror att det är VÄLDIGT viktigt att veta vad man ger sig in på.

  Har du någon bra samtalskontakt?

  Vad är det du känner igen i det vi berättat?

  som svar på: Venlafaxin
  Trådstartaren

  Jag pratar inte så mycket om mitt mående med mina syskon. Men jag vet att jag kan om jag vill, och det räcker för mig. Huvudsaken att de finns där. Men visst, ibland blir det lite djupare samtal, men inte så ofta. Det känns som jag sagt allt som finns att säga, så vi försöker göra normala saker tillsammans, som typ spela spel, fika, m.m. En till sak som jag är väldigt intresserad av är musik. Åkte ofta på konserter på 80 och 90-talet. Önskar jag kunde göra det med mina söner, men jag vågar inte.

  Är det själva resandet som hindrar dig?

  som svar på: Venlafaxin
  Trådstartaren

  Jag vill inte helt avskräcka från Venlafaxin men jag tror att det är VÄLDIGT viktigt att veta vad man ger sig in på.

  Har du någon bra samtalskontakt?

  Vad är det du känner igen i det vi berättat?

  som svar på: Venlafaxin
  Trådstartaren

  Min spontana tanke är ”hej skiten, vad vill du nu?” Min gode terapeut gav mej olika nycklar i olika lägen. En var ”motgift”. När något väldigt obehagligt hände frågade hon om jag hade nått ”motgift”. Kan vara bra ibland.

  Alla hittar ju sina vägar på sitt eget sätt. Har man tur finns där en bra terapeut som kan vara med på vägen.

  En sak jag tänkte på apropå ditt filmintresse. Jag kan få upp olika strofer ur dikter, filmrepliker, musiktexter. De funkar ofta som en sorts motgift. Jag behöver inte förstå varför men det funkar. Några sådana strofer är ”let the dead bury the dead”, ”se upp för björnarna”, ”bonnlurk, slibbiga slurk…”, ”What goes aroud comes around”.

  Mina syskon har det också jobbigt på olika vis. En styrka med mina syskon är att de bevittnat detsamma som jag. Samtidigt har vi hanterat det väldigt olika. Känner du att du blir starkare av att tala med dina syskon?

  som svar på: Venlafaxin
  Trådstartaren

  Tror jag fattar känslan. Jag minns att jag stod och tittade in i mitt orangeri och tänkte ”det här, borde jag tycka, är underbart”. Det kanske är att vara känslomässigt utmattad.

  Vissa perioder kanske man inte behöver känna något särskilt. Kanske bara läka och hålla rutinerna. Liksom vila och bara låta allt vara. Tror att sinnena blir utmattade också. Typ smak och lukt. Kanske kroppens skydd när det gått för långt.

  Så är det ju inte bara lust och längtan som gör än levande. Det är ju även sorg och saknad.

  Kan du kommunicera med dig själv? Jag brukar göra det. Typ ”Oj, vad jag tycker det här är läskigt”. Eller ”Oj, vad jag känner mig ensam”. Svårt att förklara vad jag menar men det ger, på ett sätt, ett utifrånperspektiv.

  Samtidigt kan man då också passa på att säga bättre saker till sej själv än vad omgivningen gör.

  Inför andra har jag mycket mer prestationsångest än inför mig själv.

  Är det något du känner igen?

  som svar på: Venlafaxin
  Trådstartaren

  Låter ju fullt logiskt att kroppen reagerar med rädsla när du ska resa bort, tycker jag.

  Själv har jag en del sådana ”stopp” i kroppen efter att ha kört för hårt med mig själv. Jag är också väldigt ovillig att lämna mitt hem nu. Jag har flyttat mycket genom livet men byggde upp ett ”hem” under 90-talet. Det sålde jag för några år sedan. Nu har jag köpt en gård som är mitt nya ”hem”.

  Jag har ju inte som du men en släng av det. Jag ”borde” åka iväg och se till saker jag har att sköta i andra delar av landet men kommer inte iväg. Jag har inte panik men känner en stark otrygghet vid tanken på att åka hemifrån.

  Tänker på snigeln som tar med sig sitt hem vart den går. Båt och husvagn är väl lite samma sak. Många packar ju med sig något ”tryggt” i väskan när de ska resa.

  När man ”gått i väggen” blir ju vissa saker som en posttraumatisk stress. Paniken kommer när kroppen blir rädd för det som gjorde ont.

  Jag berörs starkt av det du skriver och sitter delvis i samma båt. Jag försöker trygga upp mig så gott det går och tar utmaningarna försiktigt. Tänker också att det är viktigt med ”lust och längtan”. Det kan dra en elefant med en silkestråd. Lyssna på vad kroppen har lust till och bli bättre och bättre på att följa det.

  Min lust väcks av att fixa med växter och klappa min katt. Har du något du tycker är roligt?

  som svar på: Venlafaxin
  Trådstartaren

  Har du bott där du bor nu hela livet?

  som svar på: Venlafaxin
  Trådstartaren

  Är det samma om ni åker tillsammans?

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 18 totalt)
0