Skapade svar

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
0
 • Trådstartaren

  Tack kära du. Ett bra förslag. Ja andra människor är så viktiga. Meningsfulla relationer. Att vara volontär är verkligen meningsfullt. Jag orkar inte det vid sidan av arbetsträning, men min arbetsträning ger ändå något. Det är tiden henna som är jobbig. När jag är själv med symtom som ångest, hjärntrött och ändå rastlös men måste vila. Det är det svåraste. Orkar inte lika mycket som förr. Det är en sorg. Men det går upp och ner.

  Trådstartaren

  Jag förstår. Kram till dig! Funderar på det du skriver och visst är det väl oftast just det sociala som gör att man ”vaknar till” och känner någon form av mening med tillvaron och ens grundläggande existens? Om man inte har det så är det så lätt att bli dränerad på livskraft, ork och motivation att ta tag i saker som behöver göras. Kanske du kan kolla på Volontärbyrån efter uppdrag där du kommer till din rätt och får ingå i ett givande sammanhang igen? Här är deras hemsida: https://www.volontarbyran.org/ . Om du har någon fråga du brinner för har jag hört att lyckoforskning säger att det är bra för ens välmående. Att fokusera på en större uppgift med sitt liv. Själv är jag aktiv när det gäller klimat och hållbarhetsfrågor. Även politiskt aktiv. Jag hittade det här: Är du 65+ och nyfiken på ideellt engagemang? Har du lite tid över och känner att du vill göra skillnad, bidra med din livserfarenhet, få nya erfarenheter och träffa nya bekanta? På Volontärbyrån hittar du hundratals uppdrag från ideella organisationer som söker fler till sina verksamheter. Till exempel kan du hjälpa skolungdomar med läxor, vara mentor, stötta upp på en stödjour, sitta i en styrelse, hjälpa andra seniorer stärka sin digitala kunskap eller hjälpa till på ett event och mycket mer. Vi på Volontärbyrån vill bjuda in dig till vår digitala (via zoom) inspirationsträff. Vi kommer att berätta mer om vad det ideella engagemanget kan bidra till, hur du lätt kan söka uppdrag via vår helt nya uppdaterade hemsida och svara på dina frågor. Du får även träffa inspirerande senior som berättar om hur de själva engagerar sig samt att de ger dig tips och råd. För vem? Du som är 65+ och känner dig nyfiken på ideellt engagemang. När? Samma inspirationsträff sker vid två olika tillfällen. Tisdag 14 september 10.00-11.00 Torsdag 16 september 15.00-16.00 Var: Via digitala verktyget Zoom https://www.volontarbyran.org/inspirationstraff

  Trådstartaren

  Känner med dig. Vilken stor förändring i livet. Jag hoppas du finner kraften att skapa nya kontakter. Det sägs att en vän räcker, om den är en nära vän. Ganska tröstande ändå. Sorg får ta det utrymme och den tid den behöver. Kram

  Trådstartaren

  Jag känner också mig väldigt ensam sedan min hustru gick bort i cancer i september efter 6 års kamp. Har tappat intresse för allt. Tog hand om hus och hem och bilar, MC och hade elektronik som hobby (som jag jobbat med hela mitt vuxna liv med). Allt känns helt meningslöst. Behöver ett nytt liv och nya vänner.

  Trådstartaren

  Men så fina ni är! Tack för alla svar och att tråden löpte på. Att jag glömde gå in och kolla när det inte kom ett svar direkt är ju bara så synd.

  Ska lyssna på det där radiotipset. Känner lika idag. Det växlar, man gaskar upp sig och får det att flyta ett tag, men sen ner i källaren igen.

  Att leva med ett psyke som inte är stabilt är verkligen en kamp. Jag känner mig misslyckad. Som sagt.

  Men man får kämpa på och tro på att det ska lossna någongång. Men ibland kommer förtvivlan och tar en.

   

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
0