Skapade svar

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
0
  • Ett tips kan vara att efterfråga om den legitimerade vårdpersonalen i fråga har anmälningsärenden riktade mot sig. Går att göra gratis via IVO.

    Fick till exempel veta att en överläkare jag jobbade med hade blivid varnad för att hen hade torterat (!) en patient. Lite obekvämt vid morgonfikat.. Verkar dock inte vara ett hinder (kanske är det meriterande för en psykiatriker?) för att jobba kvar.

    SSRI kan utöver de uttalade besvären under pågående behandling ge bestående sexuell dysfunktion, se till exempel https://rxisk.org/post-ssri-sexual-dysfunction-pssd/#Publications_and_studies för en sammanställning av forskningsläget (tyvärr ett område som inte har belysts i tillräcklig grad – på läkarutbildningen säger de att den sexuella dysfunktionen som drabbar närmare hälften av alla som behandlas försvinner när läkemedlet sätts ut, vilket det tyvärr inte finns stöd för).

    Depression kan påverka, men SSRI nedsätter definitivt den sexuella funktionen för en väldigt stor andel av de behandlade. Dessutom visar en grundlig sammanställning av all forskning om SSRI att saknas det stöd för att SSRI skulle hjälpa vid depression (1).

    1. Jakobsen JC, Katakam KK, Schou A, Hellmuth SG, Stallknecht SE, Leth-Møller K, et al. Selective serotonin reuptake inhibitors versus placebo in patients with major depressive disorder. A systematic review with meta-analysis and Trial Sequential Analysis. BMC Psychiatry. 2017;17:58.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
0