Skapade svar

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 276 totalt)
0
 • som svar på: Orkar inte mer

  Det är svårt att komma med råd när någon är nere på botten. Råden känns så himla fjuttiga då. Men jag hoppas du inser att detta är du i din sämsta period, det kommer att bli bättre. Det kan gå långsamt. Det kan vara jobbigt. Men det blir bättre.
  Har du någon att prata med? Någon som kan ge stöd, typ nära vän eller familj?

  Jag har också perioder då ångesten tar över mitt liv. Är i en sådan just nu. Ibland kan det gå över på en dag, men oftast håller det i sig flera dagar. Ibland flera veckor.
  Innerst inne vet jag att det kommer bättre dagar, men mitt inne i ångesten känns det inte så. Det är väldigt svårt att känna hopp inför framtiden, vilket bara förstärker ångesten och depressionen.
  Jag brukar försöka hålla hjärnan sysselsatt när jag har mina bra perioder, för att undvika ångest. Men när det går över gränsen så fungerar inte det.
  Inte så hoppfullt svar kanske, men vi finns här för dig.

  som svar på: End of the line….

  Tack för responsen. Skönt höra jag inte är ensam. Lever än och lär leva imorgon med…även om ångesten stundtals passerar outhärdlighetens gränser så bara måste det bli bättre. Måste.

  Du är välkommen in på discord och prata om du vill. ”Vi” har startat en grupp där.

  som svar på: Någon där?

  Att jag har sökt följande sida är närmast overkligt. Att jag stött på er inlägg om hur ni mår och har mått gör att jag vågar skriva. Mitt liv är utåt sätt perfekt men jag vill bara fly. Därför skriver jag här tror jag… jag vill fly fasaden, vill fly styrkan vill fly behovet av att trygga alla att allt är ok. Allt är inte ok och jag vet inte varför allt har aldrig varit ok trots allt som man har och älskar. Jag känner mig som en otacksam idiot men jag orkar inte mer…. Når ut för att jag har ingen jag kan prata med ingen som jag kan sluta skydda.

  Japp, vi är här. Vi är ganska många som känner som du, eller har liknande problem. Jag har ångest och depression. Har dock en trygg tillvaro med familj och många andra att prata med, och umgås.

  som svar på: Grupp för ensamma

  Jag har samma känsla. Folk har svårt att tro att jag känner mig ensam. Och jag har svårt att berätta det. Det känns för sårbart. Varberg, 29

   

  Du är välkommen till discord och prata med oss andra. ( om du nu inte redan hittat dit )

  Hej Jag har en nyskapad grupp på Discord, för den som lever i ensamhet och vill ha nya vänner (och ev kärlek) och någon att prata med. Här är inbjudan: https://discord.gg/BuQqJj7

  Jag har gått med. 🙂

  Många som redan mår dåligt mår sämre nu med corona. Har man redan hälsoångest kan det bli ohållbart att ständigt tro att man kommer dö eller hamna på IVA för att man går utanför dörren. Detta har vi aldrig ställts inför tidigare! För mig är det värst att inte ens kunna träffa folk längre. Jag kan t.ex inte åka till en aktivitet längre pga trängsel, som jag precis skrev om. Den andra aktiviteten där jag kunde få lite social kontakt med andra ( och som är lite lättare att åka till ) är inställd sedan flera månader. Jag är isolerad och det gör mig mer benägen till självmordstankar och planer. Jag har verkligen funderat på metoder den senaste veckan…Särskilt då jag märker hur mitt ex klarar sig fint på egen hand och inte har någon större önskan om att träffa mig. Känns som allt jag gör ändå inte hjälper. Att ingen ser mig. Att jag inte har någon närstående. Vad finns det då för anledning att fortsätta?

  Och för mig har det blivit tvärtom. Att samhället stängts ner har fått mig att må bättre rent psykiskt. Däremot är jag naturligtvis inte glad åt själva pandemin.  Och jag förstår att detta är för jävligt för de som är ensamma och kanske bara har enstaka sociala aktiviteter att se fram emot. Det enda de har tas bort ifrån dom. Det är riktigt tragiskt.

  som svar på: Grupp för ensamma

  Detta låter som ett bra förslag. Jag är gärna med om jag får. När drar projektet igång?

  Kommer någon att vara admin/moderator och bestämma vilka som får vara med?

  som svar på: självmord

  Hej. Ingen vet om att jag mår så dåligt som jag gör, inte ens min psykolog för jag vill inte vara ett problem, även om jag är det. Mina självmordstankar blir bara värre och värre, då jag får mer skit från alla runt mig var dag. Och mina föräldrar är separerade, så det är svårt att liksom bara berätta. Jag har skrivit över 5 mordbrev och jag vet inte vad jag ska göra längre. Detta låter nog konstigt och inte seriöst, men det är de. Det var lite mer än ett år sedan jag började få självmordstankar och så. Jag orkar inte ens gå upp ur min säng längre. Jag har tänkt gå till BUP med detta, men jag bor i en liten by och BUP ligger 1 timme här ifrån. Det finns inga bussar dit heller. Vad fan ska jag göra?

  Du borde försöka berätta för någon vuxen du litar på. Någon som även kan hjälpa dig med skjuts till BUP.
  Vilken sorts skit är det du får av personerna runt dig? Berätta lite mer, om du vill och orkar.

  Jag tror att hen inte vill dö av Corona. För det är ett hemskt sätt att dö på. Många som varit på IVA har berättat om hur traumatiskt det var. Även om man inte dör av att ligga där kan man få men för livet. Det är inte som en vanlig influensa, det känns som man kvävs. Så säkert det hen oxå är rädd för. Men jag bara gissar ( rätta mig om jag har fel )

  Jag tolkade rubriken som att personen vill dö (nu), men inte av corona. Jag kanske tolkade fel.

  I snart ett halvår har jag varit isolerad. Livrädd för att bli sjuk och dö! Livrädd för vad viruset kan göra. Jag är inte av dom som tänker ”det kan inte drabba mig så jag behöver inte vara försiktig” jag tänker istället ”det kan bara drabba mig och jah kommer dö” Varje dag i snart 6 månader har jag tänkt så. Jag började känna lite hopp efter att jag fyllt 28. Det var så viktigt för mig att hinna fylla ett år äldre innan jah dog. Och jag är tacksam för att jag fick fylla år och ha minifirande hemma med sambon istället för att spendera födelsedagen på IVA. Dock märkte jag sedan hur jag började slappna av mer och mer och blev lite väl bekväm. Jag har inte brutit mot några restriktioner från myndigheterna, dock mot ett flertal av mina egna hårda regler! Fick så dåligt samvete. Kändes som om jag gjort något fruktansvärt genom att vara utomhus idag och besökt en gård med djur för att försöka må bra. Det var så mycket folk däroch trots att jag och min sambo höll avstånd till andra så struntade andra i det fullständigt! Nu är jag livrädd att jag har smittats trots att vi varit så försiktiga. Är tillbaka i samma hemska ångesttankar! Känner att jag inte förtjänar att leva och bara vill dö, men jag vill inte dö i corona! Utan när jag själv bestämmer det. Dock har corona redan tagit död på mig. Jag kommer aldrig bli den jag var innan inte ens när och om corona försvinner en dag. Alla vännerna har lämnat mig och bara några få familjemedlemar finns kvar. Alla tycker jag överdriver och förstår inte varför jag är så försiktig! Detta kommer bli en lång och plågsam sommar. Ensamheten är värre än någonsin. Har min sambo men ingen annan! Jag vill bara försvinna från jorden. Alla andra forsätter sina liv som vanligt! De är inte rädda, de bryr sig inte! Bara jag…det är verkligen bara jag som är försiktig. Planerar att avsluta allt i kommande dagar. Vi planerar att göra det tillsammans. Jag hoppas jag kan se lite hopp igen. Eller att någon i hela världen kunde höra mig och hjälpa mig innan det är försent.

  Håller med dig till viss del. Ganska många har nu släppt tankarna på corona och att det faktiskt fortfarande pågår en pandemi. Däremot är du långt ifrån ensam om att vara rädd och försiktig. De personerna möter du ju inte när du går ut. De sitter hemma och är rädd. Jag själv känner sådana. Själv är jag lite mittemellan. Jag har respekt för situationen, jag undviker de äldre inom släkten, o.s.v.  Men jag ser inga problem i att gå ut och handla, t.ex. Jag försöker hålla avstånd så gott det går.
  Är det pandemin som gör att du vill dö, eller fanns de tankarna redan innan? Jag förstår inte riktigt ditt inlägg sett till rubriken?

  Finns det någon vaken som orkar prata? mår skit!

  Hej

  Hur går det? Mår du fortfarande lika dåligt? Hör gärna av dig.

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 276 totalt)
0