Skapade svar

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 59 totalt)
0
 • som svar på: Behöver en kram

  Hej!

  Du gör inte bäst i att sticka, även om det känns så.
  Ibland känns livet meningslöst och hopplöst, och den enda utvägen vi kan finna för att bli av med lidandet är att sluta leva. Men det är inte den enda utvägen, det du vill innerst inne är väl att ha ett bra liv? Att ha en person som står dig nära och som uppskattar dig för den du är. Du, liksom jag och många andra människor både här på forumet och i världen känner sig helt ensam.
  Du är absolut inte värdelös heller! Bara här på forumet visar du vilken fin människa du är och hur mycket du bryr dig om andra. Att du är villig att lyssna och stötta andra i nöd, det är en otroligt bra egenskap och vi behöver fler personer som du i den här världen.

  Du kan få det livet du vill ha, men inte om du ger upp! Jag förstår fullt att det är skitjobbigt, och jag förstår även att du skär dig och tar droger för att tillfälligt fly undan smärtan. Det vore givetvis bra om du kunde sluta med det för din egen hälsa, men jag förstår att det inte är så simpelt.

  Om jag vore vid din sida nu så skulle jag krama om dig tills du blev trött på det! Och det finns många människor där ute som skulle göra likadant. Snälla ge inte upp innan du har funnit det du söker!

  Kram! <3

  Hej,

  Bra jobbat, grattis till studenten!

  Jag har full förståelse över att du vill komma in på en utbildning redan nu, men om du är säker på vad du vill studera till så kan du lära dig mer på egen hand medans du väntar på nästa antagning.
  Det du vill studera till kanske också finns som en yrkesutbildning eller folkhögskola?
  Har du gjort högskoleprovet? Om inte är det något du kan försöka göra innan nästa antagning.

  Vi har alla olika styrkor och svagheter. Bara för att du har det mer svårt än din familj i skolan betyder inte det att du är sämre än dem på något vis. Det finns väldigt många vägar att gå, låt inte dina studier få dig att må så dåligt. Det är bara en liten del av livet som egentligen inte har en så stor betydelse.

  Om du vet att just en specifik utbildning är den vägen du vill ta så gör det kanske inte så mycket att du väntar ett år? Nästa år kan du komma in på den! Finns det något utöver dina studier du skulle vilja fokusera på tills vidare? Försök hitta något som driver dig framåt så kommer allt att lösa sig!

  Åt H-vete med vad andra personer tycker och tänker om oss.
  Är det främst din vikt som du ogillar? Kom ihåg att kosten visar bäst resultat där. Du behöver inte gå ut och träna en massa för att gå ned i vikt. Försök hitta en kost som passar dig. Vare sig det är keto, carnivore diet eller något annat. Du kommer att se resultat ganska snart bara du lyckas hålla i kosten.

  Sen skadar det inte att göra tex yoga, eller fuldansa framför din tv när du är hemma. Ingen ser dig där i alla fall så då behöver du inte tänka på vad andra tycker.

  Om läkaren ser vissa förbättringar så är ju det positivt i alla fall! Sen förstår jag att du vill känna att du mår bättre också, inte bara att en läkare säger att du mår bättre. Men det kanske ger mer än vad du tror att ta medicinen?

  Vi får inte skriva en mail, även om den är anonym. Om jag skriver tulpan135 så kanske du kommer ihåg den själv? <3

  Hej igen!

  Det låter klokt att byta medicin om du inte känner att den ger någon effekt. Det tycker jag absolut att du bör säga till din läkare! Det är ju ingen vits att ta mediciner som inte hjälper.

  Det låter så himla jobbigt att du känner dig i vägen, samtidigt förstår jag dig om din familj & dina vänner förväntar sig att du ska börja må bra nu. Det är ju så otroligt svårt att få tillbaka livsglädjen när inte ens våra vänner ställer upp.
  Det finns inget du kan göra på egen hand som kan få dig på lite andra tankar? När var det sist du bara tog en promenad endast för att försöka uppskatta naturen? Det är väl inget botemedel direkt och jag förstår om det inte lockar att behöva göra en massa saker när du mår så dåligt. Men för stunden kanske det kan kännas skönt att få komma ut en sväng?
  Jag skrev till din anonyma mail om du fortfarande har den kvar, så du får skriva där också om du känner för det.

  Ta hand om dig! Kram <3

  Green Gohyte, 
  Jag tror vi båda vill väl. Jag känner inte för att ha ett argument med dig om vad som är rätt och fel då jag inte finner det vara passande för tråden. Om du känner att du vill gå vidare med det så kan du maila mig om du har en anonym mail så kan vi ta det där istället.

  All lycka till dig Purple Docude <3

  • Detta svar redigerades för 7 månader sedan av en moderator. Anledning: på grund av att det strider mot användarvillkoren på Mind Forum

  Måste säga att jag håller inte med Blue Vajeno helt här.. Det kan finnas massor av personliga skäl till att någon bryter upp från ett förhållande, det behöver inte vara avsett att skada. Ibland händer det saker i livet som är jäkligt svårt, tufft och sorgligt, som att bli lämnad.

  Jo jag håller helt med dig, jag tror inte att han med avsikt gjorde illa Purple. Men det kunde ha sköts på ett bättre sätt än att prata om barn och väldigt snart efter det lämna henne.
  Att anklaga honom för att ha gjort Purple illa kan vara positivt då det kan hjälpa henne att försöka komma vidare istället för att vara fast i att sörja och inte kunna släppa taget. Det är väldigt viktigt att få sörja, men det är ännu viktigare att kunna gå vidare. Annars kommer vi aldrig kunna må bra igen.
  Det är inte konstigt alls att du(Purple) har mått så dåligt i 3.5 månader, men det är inte rättvist mot dig. Du behöver få kunna gå vidare. Inte för att du inte förtjänar att sörja, men för att du förtjänar att må bra igen!

  Hej Purple <3

  Jag är ledsen att du ska behöva må så dåligt, det är verkligen väldigt tur att du inte tar livet av dig!
  Jag förstår att det känns som om du inte har något att leva för, men det har du bara du försöker finna det! Något som motiverar dig igen, eller någon.
  Han som har gjort det här mot dig förtjänar inte den kärleken du ger honom, ditt lidande är skapat av hans agerande. Jag tror det är därför din mamma bland annat vill att du ska hata honom, så att du kan börja må bättre igen. Du förtjänar inte att må dåligt över en person som gör dig så illa, du förtjänar en person som älskar dig för den du är!

  Finns det något positivt du kan se om du försöker? En glädje du kunde vända dig till innan du träffade din sambo, en hobby eller en dröm?
  Det/den du söker finns där ute, försök finna styrkan att nå dit! <3

  som svar på: Det är inte normalt!!!

  Hejsan.

  Har du funderat på att prova eller redan provat på Keto? Det har inte att göra med hur mycket du äter, utan mer vad du äter & hur ofta. Det rekommenderas inte mer än 25 till 50 gram kolhydrater per dag så det kräver ju dock ganska mycket disciplin.

  Själv började gå ned ganska mycket i vikt när jag körde OMAD (One Meal a Day). Jag kan inte rekommendera det dock då det är ganska extremt och det är viktigt att du får i dig allt du behöver.
  Sen finns ju även 8:16 dieten, där får du bara äta under 8 timmar per dygn sen äter du inget under de resterande 16 timmarna. Det finns säkert något du kan hitta som skulle kunna passa dig ganska bra och som får dig att gå ned i vikt!

  Hejsan!

  Jag känner igen mig när du säger att du känner att du inte har kontroll över ditt liv. Men jag ville säga att du behöver inte vara så orolig som du är, det finns alltid hjälp att få bara du söker rätt.

  Det är svårt med CSN som du säger, att de kräver att man uppnår en viss mängd poäng för att kunna fortsätta få ersättning. Om det är så att du inte längre kan få bidrag från CSN så finns det alltid andra vägar att ta. Om du är bekväm med att jobba så är det ett alternativ, så kan du studera på deltid vid sidan om. Om arbete är svårt för dig så kan du skriva in dig på arbetsförmedlingen och även ansöka om ekonomiskt bistånd via socialstyrelsen, de hjälper dig med ersättning för hyra, el, mat etc.
  Du behöver absolut inte sälja det du äger för att kunna få råd till mat. Sök hjälp för de problem som du har och om ditt mål är att klara vissa studier så kan du även få hjälp med det via socialtjänsten och arbetsförmedlingen.

  Du behöver inte känna att det inte finns någon utväg för dig. Förträng inte dina problem, hitta en lösning! Det finns många möjligheter för dig, du behöver bara be om hjälp.

  Hej!

  Om du väljer att inte prata med någon så kommer du få en tillfällig undanflykt från dina problem, men jag tror att du själv har insett att det inte kommer fungera i längden.
  Med det du skriver låter det som att du redan har haft tankar om att göra något dumt, men att din familj får dig att undvika det scenariot.
  Om du väljer att prata med någon så kommer du, som du säger, gräva upp en massa undangömda problem som ligger inom dig. Jag förstår att det kan vara väldigt skrämmande, men hur kan vi lära oss att ta hand om våra problem om vi inte vågar möta dem?
  Om du istället väljer att inte tala med någon om dina problem så kommer dessa problem att fortsätta byggas upp inom dig, i värsta fall leder det till att du gör något som skadar både dig & din familj.
  Är inte alternativet bättre då att försöka hitta & lösa dina problem? Så att du kan leva ett lyckligt liv tillsammans med din sambo & dotter.

  Hejsan Purple Docude! <3

  Det låter väldigt jobbigt, inget ska behöva känna att de inte längre vill leva!

  Oftast brukar en moderator på forumet ändra ditt inlägg om du lägger till något personligt, så som info om vart du bor, vad du heter eller en mail etc. Så oftast är det lättast att bara skriva här på forumet.

  Jag är också villig att skriva om du känner för det! Själv har jag gjort en anonym mail som du kan skriva till om du känner att du vill skriva till någon mer privat. [email protected], om du gör det rekommenderar jag att du skapar en ny mail först för att hålla dig anonym.
  Risken finns att en mod ändrar mitt inlägg dock och tar bort mailadressen.

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 59 totalt)
0