Skapade svar

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
0
 • Trådstartaren

  Nu är jag förbannad på sjukvården! Min psykolog ringde mig idag och jag blev glad för att då kanske det inte tar så lång tid som jag trodde. Nope, det kommer nu ta ännu längre tid. Det kommer ta 3 månader innan jag får träffa någon att prata med. 3 månader! Det kommer ha gått ett halvår sen jag tog mitt liv innan en behandling börjar! Jävla tur att jag lyckades på egen hand hitta en mental spärr som hindrar mig att försöka igen, en spärr som jag hoppas håller.

  För att göra det lite mer förståelig så ska jag förklara vad han sa. Han ringde och prata om när vi skulle ha nytt möte. Han tyckte att de inte var någon idé för ett nytt möte då jag behöver prata regelbundet med någon. Det var de jag trodde vi hade börjat med, de var det vi kom fram till när jag var på psykakuten efter jag försökte ta mitt liv. De var då jag fick remiss för att träffa psykolog. Men det visar sig nu att han bara gjort en ny utvärdering och kommit fram till samma sak! Har jag inte gjort mig tillräckligt tydlig att jag inte mår bra!? Ska det krävas att jag lyckas ta mitt liv innan jag får hjälp?

  Jag kommer kontakta min vårdcentral igen, jag fick bra kontakt med en av sköterskorna där. Jag hoppas hon kan hjälpa mig att få vård. Jag är så arg på sjukvården nu, de är inte okej att det ska ta så här lång tid. De är svårt nog att själv våga/orka ta hjälp när man har en depression. Det ska inte behöva vara svårt när man faktiskt har lyckats ta sig till sjukvård, när man faktiskt vågat erkänna att de tankar jag har inte är normala och att man är sjuk.

  Skriver kanske en ny uppdatering när jag kontaktat vårdcentralen. Jag fick också tips av psykologen att jag kan kontakta stadsmissionen för de hade något som heter talk2me, får se vad vårdcentralen säger innan jag tar den vägen.

  Trådstartaren

  Liten uppdatering. Jag fick inte träffa psykolog idag, han blev sjuk och var tvungen att avboka alla. Jag vet inte när han kommer tillbaka, jag har inte fått en ny tid. Nu går jag och väntar på att han ska kontakta mig för att boka in ny tid.

  Jag vet att sånt här kan hända, men varför nu? Varför när jag äntligen kände att jag kunde få hjälp. Jag vill ju må bra igen, jag orkar inte känna mig ensam hela jävla tiden. Nu måste jag förmodligen vänta till mitten av April. Jag är trött på att vänta, jag är trött på att må piss hela tiden. Jag fortsätter kämpa, jag försöker göra de lilla jag orkar för att hålla mig uppe. Jag ger inte upp.

  Trådstartaren

  Jag var kär i hans fru. Jag hade inte erkänt det för mig själv förrän vi hade gått för långt. Sen var det nog att det var för att han blev annorlunda mot mig, han skällde enbart på mig i ett spel, att det inte gick att skämta med honom utan att han direkt försvara sig, att han börja se allt så svart och vit. Det känns som han hata mig redan innan han fick veta allt, men samtidigt så gjorde han andra saker för att visa att han brydde sig om mig.

  Jag ska ta det med psykolog också, det är mycket jag måste gå igenom. Jag har nog aldrig mått riktigt bra, jag skulle behövt träffa psykolog för 20 år sen.

  Trådstartaren

  Inte förlåtande, eller kanske är förlåtande på ett sätt. Jag trodde i alla fall hade han hade velat förstå bättre, lyssnat på hur jag såg de. Förstå varför jag gjorde det.

  Jag känner att han inte alls bryr sig om att jag försvann från hans liv. Att jag aldrig betydde något. Att han egentligen aldrig brytt sig.

  Tog tid att sätta fingret på de. Men som han ansträngt sig för att blocka mig tyder snarare på att jag betydde mycket för honom. Att jag såra honom rejält, så mycket att han inte klarar av att se mig. Att medans han bara har energi och ork att lägga på ena av de som såra honom så kan ham inte hela tiden bli påmind om den andra. De kanske kommer en tid då han lyckats laga det med sin familj och ger mig en chans att laga allt med honom.

  Jag hoppas att de är så för då är det inga problem alls att förlåta honom, då förstår jag det helt och hållet. Så jag tänker fortsätta tro att de tills jag blir motbevisad.

  Så det var fel var hur jag såg det hela, jag titta från fel vinkel helt enkelt. Jag känner att jag börjar bli mästare i att feltolka saker.

  Trådstartaren

  Mest hur han hanterar allt nu. Tittar jag på det som att jag inte var inblandad så förstår jag helt. Håller 100 % med hur han tänker. I första hand rädda sin familj. De logiskt. Fast ändå finns känslan kvar.

  Jag såg mig visserligen som att jag var en del av hans familj. Fira alla högtider med honom, var ofta över. När de blev bjudna över till någon så ringde de och fråga om jag ville följa med. Kanske därför de känns så jobbigt. Att jag ser att jag inte är familj, att jag var för nära dem.

  Jag vet inte, jag vill bara försöka laga allt så vi kan vara som vi var innan. Men jag vet samtidigt att de kommer aldrig bli som det var innan. Men jag vill i alla fall försöka.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
0