Skapade svar

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
0
 • som svar på: Psykatrin sa nej

  Skaffa ett personligtombud som kan hjälpa dig och kontakta patientnämnden och be om hjälp. Annars så finns privat terapi? Det finns dagmarrsremisser så du kan få privatvård under högkostnadsskyddet, men då måste man gå igenom vuxenpsyk och de gillar inte att remittera ut vård (för dyrt antagligen) så det är ofta hopplöst.

  Dom brukar inte vilja ta emot autistiska patienter på psyk (har hört en sjuksköterska som jobbar där säga detta. det är som en policy dom har, så kanske nämn inte din utredning) för de anser att alla dina problem är pga din funktionsnedsättning och därför inte pga psykisk sjukdom och därför är du inte deras ansvar.  Det är 100% diskriminering, men det är så det är. Grejen med att man inte får vara skriven på två ställen samtidigt kan ha varit en undanflykt, men vet inte.

  Kontakta ett personligtombud och prova igen. Jag blev nekad att komma in på vuxenpsyk två gånger innan jag äntligen blev intagen. Har inte fått någon hjälp på snart 5 år nu, så ångrar att jag ens sökte dit, men om du ligger på så kanske de släpper in dig. Du ska ha rätt till psykiatrisk vård egentligen. Man måste vara hård och ligga på om man ska hantera vuxenpsykiatrin. lycka till

  Ett tips kan vara att efterfråga om den legitimerade vårdpersonalen i fråga har anmälningsärenden riktade mot sig. Går att göra gratis via IVO. Fick till exempel veta att en överläkare jag jobbade med hade blivid varnad för att hen hade torterat (!) en patient. Lite obekvämt vid morgonfikat.. Verkar dock inte vara ett hinder (kanske är det meriterande för en psykiatriker?) för att jobba kvar.

  Hur gör man det? visste inte det. Har träffat många personer jag skulle velat kolla upp, finns massa hemska personer inom psykiatrin. Har velat anmäla massa gånger men vågar/orkar aldrig. Önskar det fanns nåt sätt att varna andra och själv få info om personer man ska träffa från tidigare patienter. Kan någon skriva hur man kollar upp personer på ivo? Kan man maila eller måste man ansöka på nåt officiellt sätt? kan personen veta att man kollat upp dem? kan man kolla hyrinläkare med?

  Trådstartaren

  Kommer också ihåg att dom skrivit att jag haft jacka på mig inomhus i min bup journal och en annan kompis hade haft samma sak i sin journal. Varför dokumentera det? är det någon som vet vad dom får lära sig att associera jacka inomhus med? För skulle på riktigt vilja veta.  Jag fick en felaktigt autist diagnos som tonåring som jag inte höll med om (nu vet jag 100% att den var fel) och kände att jacka inomhus var säkert ännu ett ”bevis” för dom att jag var autistisk. Anledningen till att jag hade jacka på var för att jag var sen och jag ville inte vara där så ville gå så snart som möjligt och att ha jacka på fick mig att känna mig trygg.

  Tråden har funnits en vecka med 0 svar. Det summerar det rätt bra, ingen blir hjälpt av psyk

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
0