Skapade svar

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
0
 • som svar på: Ett nytt försök

  Hej. Ge inte upp. Avvakta. Du har inget att förlora på att ge livet en ny chans. Livet kan vända fort. Din lycka kanske står runt hörnet.

  som svar på: Insikt som känns

  Det gör ont när man ringer till vänner som inte svarar eller ringer upp.. Många är uppe i sina liv med familj och partner. Singel personer glöms lätt bort..

  Vill bara säga att demostrationerna runt om i världen gällande lockdowns handlar om att det är ett övergrepp och stora steg mot ett övervakningssamhälle.  Det handlar om så mycket mer än att folk tycker det är trist att sitta inne. Länder förstörs av att stängas ner. Problemen som uppkommer av nedstängning är mycket större än en influensa med döda i en medianåldern på 84år.

  som svar på: Bortgjord och ensam
  Trådstartaren

  Först vill jag säga till får detta engagemang i tråden. Uppskattar samtalet, tack!

  Jag läste hsp testet och om det stämde helt och hållet på mig! Jag har hört att jag kan vara hsp förr, men inte sett ett sånt test. Ska läsa på om hur jag ska hantera min personlighetstyp. Det finns säkert bra råd att leva efter. Jag känner att jag behöver lite hjälp med att komma till rätta med hur jag ska hantera mig själv. Livet känns emellanåt överväldigande.

  Jag ska tänka på det där med att undvika att titta på folk i affären och hålla mig sysselsatt med tankar. Jag kan ofta titta på folk för att se efter om de tittar på mig. Och då märker ju dom att jag glor på dom. Och när dom märker det får jag panik och blir orolig över att dom tror något och sen är de igång. Jag ska jobba på att titta rakt fram och andas lugnt.

  Ja alla framsteg uppmärksammar jag och gläds åt. Jag vill så gärna blir bättre. Jag drömde inatt om att jag hade en kärleksrelation vilket gjorde mig så glad eftersom det där varit ”avstängt” hos mig under lång tid. Känns som mitt inre börjar mjuka upp. Hoppfullt! Hade glömt bort hur de där kan vara men nu blev jag påmind genom drömmen.

  Jag vill leva fritt och orädd!

  Jag ska fundera över de där med att höra av sig till gamla vänner. Som du säger kan det bli lite komplicerat med att höra av dig efter flera år… Hoppas det är glömt och förlåtet. Kanske om jag springer in i en sån gammal vänskap att jag kan säga några ord istället för att undvika människan.

  Tack igen för engagemanget.

  Önskar er en fin helg och hoppas all nedstängning och tid av mycket ensamhet inte är svår för er personligen utan att ni har det bra

  som svar på: Bortgjord och ensam
  Trådstartaren

  Hur tar jag itu med det? Är det bara att stå kvar och ta sig igenom det svåra eller ska jag tänka på något särskilt sätt? Jag vill inte förstöra mer relationer eller behöva skämmas över det jag gjort mer. Borde jag höra av mig till människor jag inte pratat med på år och förklara mig och be om ursäkt. Eller blir det dumt?

  Alla tänker säkert liknande tankar emellanåt. Men jag kan uppleva att jag är en sån som inte kan föra mig i alla rum. Att jag har svårt att veta hur jag ska vara. Avskyr att känna mig iakttagen. Om jag upptäcker att folk tittar på mig hamnar jag i obalans och kan ibland inte röra mig naturligt mer. Börjar gå stapplande. Tror det beror på att jag övertänker och får en stress reaktion.  Det har blivit bättre sen jag började träna, ett tips till den som har social ångest och obefogade stresskänslor, rör på dig det hjälper.

  som svar på: Bortgjord och ensam
  Trådstartaren

  Jag tycker om naturen. Vill gärna gå långt i skogen. Går i tankar på att skaffa hund. Jag får tillfälle ibland att skapa nya band med människor men jag tar inte riktigt chansen. Jag vill ju på ett sätt vara ensam. Jag orkar inte prata med folk.. Sen har jag svårt för det där första ytliga pratet innan man kommer nära. Folk i min ålder i grupp som ska ”lära känna varandra” är de värsta jag vet. Jag blir stel och obekväm så fort jag inte känner mig trygg. Jag känner mig ful dum annorlunda osv. Som att folk kan se att jag är sjuk på något sätt. Jag har sociala svårigheter och jag känner mig säker på att det uppfattas av andra.

  som svar på: Bortgjord och ensam
  Trådstartaren

  Jag tror att jag resonerar som så att när det blir svårt i en relation och det gör ont eller skaver så är det smartast att dra iväg. Det behöver inte vara att någon är avsiktligt dum mot mig. Det kan vara så att den personen på något sätt trycker på en punkt hos mig som skapar känslor jag inte vill veta av. Sen om det är för att den personen behandlar mig illa, begår mänskliga fel som jag faktiskt borde förlåtit eller för att personen förändras tex att den börjar intressera sig för något som jag upplever som pressande för att jag själv inte klarar det och därför känner mig värdelös. Jag får oro om en vän träffar en partner för jag vill inte bli övergiven, då drar jag först. Jag förstår att det är sjukt beteende men jag kan inte rå för att jag inte kunnat göra annorlunda.  Jag får helt enkelt för ont och vill blunda för dessa saker. Sticker bara.

  som svar på: Ensam trots vänner

  Jag känner igen mig i det. Brottas med samma tankar. När jag tittar tillbaka på mitt liv kan jag se att min osäkerhet och ångest har gjort att jag betett mig märkligt och illa mot andra. Det är också tunga tankar. Då känner jag skam. Jag vill gömma mig. Jag vill inte stöta på någon som sett mig på en snefylla eller så. Eller någon som jag varit dum emot.

  som svar på: Hur står ni ut?

  Känner igen mig i det du skriver om att inte vilja stänga ute, för det finns ju där. Så tänkte jag förr. Nu när jag mår bättre tar jag in det vackra, också. Jag ser verkligheten mer nyanserat. Öva upp att se det vackra. För det är också verkligt.

  Du behöver älska dig själv och släppa det som inte är ditt att hålla tag i.

  Jag har ingen erfarenhet av sådana saker men kanske jag kan hjälpa dig på något sätt ändå..

  Du kan uppsöka kvinnojour för samtal som sker under total sekretess. Detta för att få stöd. Överfallslarm och appar finns för att du ska känna dig tryggare. 

  Med tiden kommer du att blekna för dom. Nya människor kommer och går. Va stark och håll ut. Ge dig själv kärlek och våga lita på att du är trygg där du är.

  Jag sänder dig kramar och kärlek

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
0