Hem > Forum > Arbete & Skola > Vill inte leva

Vill inte leva

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
10
  • Har sån ångest
    Hjärtat slår fort och jag minns hemska saker från min barndom
    Försöker att inte tänka på det men flashbacks kommer ändå
    Brukar inte ”älta” men minenen tränger på
    Dessutom förjävligt huvudvärk
    Ont i rygg och mensvärk
    Men ångest och minnen är värst

    Känns som det vore bättre om jag dog
    För andras skull
    Vet med att det inte är så
    Att det är depression som talar

    Går igenom en jobbig terapi just nu (dbt)
    Har borderline och självskadeproblematik
    Förstå gången jag tänkte på självmord gick jag på mellanstadiet

    Behöver nog gråta men vågar inte istället blir det en ångestklump

    Orkar inte mer!

    Avatar

    En klassiker som fungerar många gånger när man mår som sämst är att hålla sig sysselsatt med något man tycker om eller prova något nytt. Du kan inte ändra ditt förflutna men du kan ändra din framtid. Inte ska du behöva göra något fruktansvärt för att tillfredsställa andra. Kom ihåg! Du är inte ensam med diverse problem. Det finns personer vars existens du inte tänkt på som bryr sig om dig. Du har kommit till forumet så du har tagit ett stort första kliv. Berätta vad vi andra kan göra för att göra din dag lite ljusare.

    Trådstartaren

    Tack
    Livet gör så ont
    Trött på att alltid må skit
    Försöker sysselsätta mig tex virka

    Avatar

    Det är något man kan göra. Men du är fortfarande ensam och det händet lätt att man börjar tänka för mycket kring ens liv. Många negativa tankar dyker upp då. Prova något som gör att tankarna hamnar någon annanstans. Inget nytt men jag tänker på saker som att läsa allt från böcker till intressanta artiklar och fun facts. Hur är det med vänner och att skaffa nya hobbyn?

    Trådstartaren

    Tack

    Har några vänner som betyder mycket för mig

    Ligger vaken med ångest i natt med
    Virkat ett tag

    Vill skada mig

    Avatar

    Ledsen för det sena svaret. Svårt att hinna med så mycket speciellt när man själv inte mår så bra.

    Jag utgår ifrån att dem inte känner till hur du mår?!

    Det är alltid svårt att acceptera och lägga åt sidan det fruktansvärda i vårt förflutna då det följer oss vart vi än går. Men du har förmågan att bestämma hur mycket det påverkar ditt liv. Lättare sagt än gjort. Jag vet. Människor har överkommit så himla mycket och hittat lyckan igen. Varför ska inte du vara en av dem?

    Har du testat mindfulness? Tänker mest på i situationer där tanken på att skada sig själv dyker upp mitt i natten och du inte kan sova. En sak som jag gjort när jag mått som sämst och bara velat (även för en kort stund) komma ifrån verkligheten och fruktansvärda tankar är pussel spel. Finns många gratis sådana på nätet. Sudoku är ett exempel. Du vill skada dig och du anser dig ha goda skäl. Dem ökar om du ligger vaken istället för att hålla dig sysselsatt. Virka går så länge det får dig på bättre humör och dig borta från alla negativa tankar, men va inte rädd för att prova på nya saker. Även om dom kan låta löjliga så bör du testa. Livet är full av överraskningar. Hoppas du kan sova bättre ikväll.

     

    Trådstartaren

    Tack för svar

    Gör mindfulnes ibland
    Går i dbt

    Avatar

    Jag bill inte, jag orkar inte, jag kan inte.

    Jag kan inte komma ur den här helvetsspiralen och jag är rädd. Väldigt rädd, för vart jag kommer hamna, vilka jag kommer träffa, hur det blir före och under döden. En iskall sena som rycks till i högra axeln som sen leder ner i bröstet och in i hjärtat. Döden… en så outforskad värld. Ett mysterium. En värld där jag kan vara värd mer. Där jag skulle bli mer älskad. Där jag inte var ensam. Jag är frestad men inte övertygad, inte än. Jag är inte klar.

    Avatar

    @Indigo Venoke

    Starka känslor och tankar så tidigt på morgonen. Ge inte upp. Du är inte ensam. Vi är här för dig så fortsätt att skriva och berätta gärna i lite mer detaljer om ditt liv och vad som får dig att tänka på döden. Har du sökt hjälp? Hur har du det med familj och vänner?

    Avatar

    Jag var på dödsbädden en gång, det var jätte läskigt inget att rekommendera. Jag vet hur det känns att må skit och sluta vilja leva. En patient som jag träffade under tiden jag var inlagd sa att “självmord är en av de mest själviska sakerna att göra” och det är det men jag förstår känslan man skiter i om det är själviskt för man orkar inte smärtan. Även om jag kände mig helt ensam och att ingen skulle bry sig om mig, så var det inte så. Efter mitt självmordsförsök har jag insett att man ska ta hjälp om man vill sluta leva och faktiskt våga säga det… Jag mår så dåligt att jag inte vill leva. Hoppas du får stöd så du kan må bättre, men det är tur att MiND finns <3

    Hatar det här året. Det bara blir värre och värre, först kommer corona så jag har bara hälsat på min familj en gång i år, sen gör första personen jag fått känslor för slut med mig, sen dör min pappa, och nu hitta jag mitt ex på tinder. Och på grund av corona går det inte att sitta med min ända vän som bor i närheten, och prata om det. Jag orkar inte leva idag.

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
10

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.