Hem > Forum > Grubblar du på nätterna ibland? > Jag mår dåligt över folk som bråkar på internet med mig

Jag mår dåligt över folk som bråkar på internet med mig

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Jag diskuterar gärna på nätet, men jag blir så ledsen när en diskussion förvandlas till en debatt. Eller rättare sagt bråk. Tycker folk att det är kul att bråka på internet? Jag fattar ingenting och tar faktiskt väldigt illa åt mig. Jag får en sådan ångest. Ska jag stänga av alla sidor och grupper på Facebook för att undvika dessa bråkstakar? Jag gillar trevliga diskussioner. Men det börjar bli jobbigt när jag får en sådan ångest när folk bråkar med mig och jag har svårt att avbryta bråken.

  Känner igen det där. Det spelar liksom ingen roll vad man diskuterar på Facebook, det känns som att det urartar i otrevligheter vad det än gäller. Tänker att det har med FB:s algoritmer att göra, där starka känslor så som kärlek och hat gynnas och får mer visningar. Det är för att FB ska sälja mer annonser. Det är också lättare att missförstå över text när man inte har tonfall, ansiktsuttryck etcetera. Jag arrangerade en gång ett par politiska diskussionskvällar IRL och ville ha med mig någon som stöd, ifall folk skulle bli osams och att det skulle bli obehagligt. Jag tänkte att det kunde bli som på nätet. Tur att folk inte beter sig IRL som på nätet. Det har väl med anonymiteten att göra också, att folk kan vara så otrevliga på nätet.

  Jag har upplevt detsamma. Inte sällan hoppar folk in i en diskussion och börjar med personangrepp. Världen blir bara mer och mer polariserad och det visar sig inte minst politiskt i Sverige där ytterkanterna hela tiden stärker sina positionerna medan ”mittenpartier” går upp och ner.

  Nätet är också ett forum där man utan att tänka sig för vågar kräka ur sig den ena kränkningen efter den andra utan att behöva ta något ansvar.

  Jag är övertygad om att 99% av ”trollen” skulle aldrig uttrycka sig lika kränkande om man satt i samma rum.

  Mitt enda råd är att helt undvika debatter och diskussioner på nätet om det påverkar dig negativt. Du kan aldrig förändra ett ”trolls” åsikt och du kan framförallt inte vinna en diskussion mot dessa typer.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.