Hem > Forum > Diskriminering > Hackkyckling

Hackkyckling

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Jag blev utsedd till företagets lilla hackkyckling på min förra arbetsplats. Efter nästan 2 år av obehagligheter sa jag tillslut upp mig. Det äventyrade min hälsa så pass att även jag började bli orolig för ärren det skapade. Märkte sedan när jag påbörjade och var på andra arbetsplatser hur jag blivit paranoid. Tror att människor pratar skit om mig när jag kommer in i ett rum. Varit övertygad om nya plågoandar som strax ska göra entré och ordna mig ett nytt litet helvete att tvingas våndas i.

  Är ganska så ledsen över att jag nu har det här traumat med mig i bagaget – har ju redan en ganska tung ryggsäck. Det kan ju försvinna med tiden och när jag börjar befinna mig i trygga miljöer igen och får erfarenheter som gör mig övertygad om motsatsen. Att människor kan vara fina, inkluderande och stöttande också. Samtidigt kan jag som inte riktigt sluta analysera varför jag blev så utsatt. Vad jag gjorde så fel att det spårade ur och eskalerade så pass. Till och med VD:n och ledningen började agera ut mot mig mot slutet. Två timmar innan jag skulle tackas av blev jag utskälld. Ta det inte personligt, sa dem. Men vad skulle jag annars göra eftersom det bara var mot mig kritiken fullständigt haglade.

  Hur måste jag vara framöver för att det inte ska ske igen?

  Under min uppväxt blev jag ganska kraftigt utsatt av mina syskon och föräldrar. Det var ofta dem mot mig. Aggressiva tongångar. Minns att min standardfras var att säga att de inte kände mig. Att jag inte alls var så som de beskrev mig. Överlevnadsstrategin var också att ha ett så stort liv utanför den där dysfunktionella familjen som möjligt. Hänga med kompisar och vara i skolan där jag kände mig trygg och ganska omtyckt. Jag njöt av att vara ifrån min familj. Där jag kunde andas och slappna av. Det var så tröttsamt och destruktivt att bli påhoppad för allt och ingenting. I skolan var jag aldrig mobbad och kraftigt ifrågasatt så som hemma och sedan på den där arbetsplatsen. Även nu på min fritid har jag upplevt snällhet. Inget i kalibern så som kollegorna kunde bete sig mot mig nu senast. Jag levde nog i ett ganska konstant chock- och freezetillstånd när jag varit där i lokalerna. Så oerhört rädd. Axlarna uppe vid öronen. Sov som en stock för var så mentalt uttömd. Förmodligen har jag fått PTSD igen. (vilket är nästan lite lustigt eftersom det just är det jag behövt terapi för tidigare i livet).

  Till mitt problem. Hur jag ska göra för att känna tillit till människor i grupp igen? Finns det fler som blivit mobbade och som är rädda nu framöver att det ska ske igen?

  Det gör mig ledsen att höra om att du blivit utsatt för mobbning på arbetet, särskilt efter att redan ha upplevt utsatthet som barn. Det är naturligt att det kan ta tid att lita på människor igen efter upplevelser av mobbning och andra övergrepp. Ingen förtjänar att bli mobbad. Det som hände dig på jobbet var därför inte ditt fel och företaget som du utsattes på förtjänar inte dig. Därför finns det nog inte heller något enkelt svar på hur du undviker att bli utsatt igen. Det du kan göra är väl snarare att lära dig att hantera rädslan för att utsättas igen, samt att lära av dina erfarenheter så att du kan identifiera och därför undvika destruktiva sammanhang och personer med antisociala beteenden i fortsättningen, utan att det övergår i paranoia. Om rädslan inte går över eller om din PTSD kommer tillbaka, tveka då inte att söka hjälp. Men det känns som att du är på god väg tillbaka då du känner hur det knuffar dig åt rätt håll igen att få positiva erfarenheter av andra. Kanske har allt du gått igenom gjort dig stark och ökat din läkeförmåga. Kan du söka dig mer till sådana sammanhang, där du känner att din tillit byggs upp igen?

  Trådstartaren

  Wow tack, vilket fint svar!

  Vet inte om det finns sammanhang jag kan vända mig till just förtillfället men det är en himla bra tanke! Om jag anstränger mig lite kan jag nog hitta nåt sånt framöver.

  Tack igen!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.