Hem > Forum > Corona > Ångest & känsla av ensamhet

Ångest & känsla av ensamhet

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Jag vill börja med att säga att jag hoppas kunna hitta några som gärna skriver med mig här. Känner stor ångest och ensamhet i denna coronatid.

  jag har varit arbetslös sedan slutet av sommaren och förra hösten var jag väldigt nere. Gick hos kurator och tyckte att det blev bättre, var ju trots allt ”bara” nere i perioder. Nu när Corona blir värre får jag mer och mer panik. Är en person som verkligen hatar att vara själv, älskar min partner, familj och vänner och jag tycker det är sååå jobbigt att vara ifrån dem. Vet inte vad jag ska ta mig till.
  jag har även astma , slutade röka i våras pga rädslan för coronan, men är fortfarande livrädd då jag får panik så fort jag blir sjuk i nuläget. Hjälp vad ska jag göra för att inte bli helt knäckt utav dehär? Vill inte ha några mediciner , men tror jag är i ett väldigt stort behov utav någon att prata med. Har tyvärr ingen nära vän…

  Hej, här finns det oftast någon att skriva med. Titta och skriv gärna under kategorin Må Piss och tråden till alla oavsett.

  Visst är det jobbigt med Coronan, det gör det inte lättare när man mår dåligt.

  Jag har gått i KBT och det hjälper faktiskt.

  Kram 🙂

   

  Du behöver inte isolera dig helt och hållet. Du kan fortfarande träffa vänner och familj, men håll om möjligt avstånd och träffas utomhus. Ni kan t. ex. ta en promenad tillsammans. Visserligen ska man i dagsläget inte träffa andra personer än dem man bor med (om möjligt) men på senaste presskonferensen sa Folkhälsomyndigheten att ensamstående kan göra undantag för exempelvis en eller två vänner. Att vara isolerad från omvärlden under en längre tid får också stora konsekvenser för hälsan.

  Hej,

  Bra att du skriver här, når ut och söker kontakt. Förstår att det är extra tungt efter du blivit arbetslös.

  Just det där med att ha mycket egentid och istället vilja fylla den med social interaktion förstår jag absolut. Är också en person som vill ha människor omkring mig.

  Tänker på det du skriver om astma och att få panik om du känner minsta symptom på något som kan vara corona. Du gör ditt bästa med att isolera dig, mer än så kan man inte göra. Vore otroligt om du blir smittad när du lever så isolerat.

  Mindler kanske kan vara något för dig? En psykolog på nätet? Tror region Stockholm har ett program man kan gå gratis också på webben för att lindra oro. Finns på 1177.

  Lever också i karantän sen mars om det är någon tröst 🙂 Kommer sitta här till det är över hehe. P3 dokumentärer på Spotify och wordfeud är mina hetaste karantän-tips. Följt av minst ett långt telefonsamtal med en som står en nära om dagen.

  Kram!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.